وکیل ملکی، هزینه وکیل ملکی تهران

وکیل ملکی، هزینه وکیل ملکی تهران

ترک سیگار سخت است آری سخت است

ترک سیگار سخت است آری سخت است
در سال های اخیر، اگر چه در رسانه‌ها تبلیغات زیادی علیه مصرف سیگار پخش شده، ولی به تازگی سنگاپور زمان پخش یک پیام تلویزیونی درباره ی مبارزه با سیگار را به دلیل نگرانی‌های عموم در رابطه با نامناسب بودن آن برای کودکان تغییر داده است.پس از آنکه آمارها نشان دادند که این پیام ها در کودکان منجر به ترس و آشفتگی می‌شود، کمیته آگهی‌های تبلیغاتی سلامت سنگاپور (اچ.پی.بی) اعلام کرد این پیام تنها پس از ساعت 8 شب که تعداد بینندگان خردسال کمتر از سایر اوقات است، پخش خواهد شد.

رئیس این کمیته در این رابطه اظهار داشت: اچ پی بی این آگهی تبلیغاتی را بازبینی کرده تا کمترین خطری متوجه کودکان نشود. وی می‌افزاید: این آگهی همچنین بین برنامه‌های خانوادگی پخش نخواهد شد.این پیام تلویزیونی با نمای نزدیک دهان یک زن مبتلا به سرطان دهان آغاز می‌شود. روی لب های این زن زخم های دلخراشی دیده می‌شود و دندان های فاسد و پوسیده او کاملا نمایان است.

این زن در این آگهی تبلیغاتی می‌گوید: سیگار کشیدن سبب ابتلا به سرطان دهان می‌شود. وی در ادامه می‌گوید: «ترک سیگار سخت است، ولی ترک نکردن آن به مراتب سخت‌تر است.»این پیام بخشی از برنامه‌های تبلیغاتی علیه سیگار در رسانه‌های سنگاپور است. جالب است بدانید روی بسته‌های سیگار در سنگاپور در حال حاضر عکس‌ افراد مبتلا به بیماری‌های ناشی از سیگار همه‌ جا دیده می‌شود.

در واقع بسیاری از کشورها، کارخانه‌های تولیدکننده سیگار را مجبور می‌کنند که روی پاکت‌های سیگار هشدارهای لازم را درباره اثرات مخرب و در اصل مرگبار آن به مصرف کننده اخطار دهند اخطار بسیار سختی است.به تعویق انداختن زمان پخش این پیام تبلیغاتی در حالی بود که در نخستین روز دسامبر سال 2007 کارخانه‌های سیگار و تنباکو ‌سازی در بلژیک موظف شدند عکس‌های ترسناکی از مشکلات سیگار را روی پاکت‌های خود چاپ کنند. بر اساس این دستورالعمل تمامی سازندگان سیگار تا نخستین روز دسامبر 2007 زمان داشتند که پاکت‌های سیگار خود را با عکس های «شوک‌آور» از اثرات زیان بار تنباکو چاپ نمایند.

وزیر بهداشت بلژیک گفت که این عکس ها باعث می‌شوند تا مردم کمتر سیگار بکشند و دید بهتری نسبت به زیان های سیگار داشته باشند. اما آیا واقعا چنین اتفاقی خواهد افتاد؟مسلما همانگونه که انتظار می‌رود کارخانه‌های تولید ‌کننده سیگار و بخصوص رسانه‌ها به علت داشتن مخاطبان بسیار، نقش تعیین‌کننده‌ای در کاهش مصرف محصولات دخانیات داشته باشند، ولی نباید نادیده گرفت که تبلیغاتی که به سوء مصرف این مواد اشاره دارند مسلما باید به گونه‌ای باشند که مخاطبان را به سوی خود جذب کنند.هر چند آثار سوء مصرف سیگار را نمی‌توان نادیده گرفت، ولی به نظر می‌رسد پخش تصاویر دل خراش و دردناک برای نشان دادن آثار منفی سیگار، شاید تنها سبب امتناع مخاطبان از دیدن این تصاویر شود.