وکیل ملکی، هزینه وکیل ملکی تهران

وکیل ملکی، هزینه وکیل ملکی تهران

رژیم غذایی برای مبتلایان به کمکاری و پرکاری تیروئید

رژیم غذایی برای مبتلایان به کمکاری و پرکاری تیروئید

رژیم غذایی برای مبتلایان به کمکاری و پرکاری تیروئید

 

اگر شما هم مبتلا به بیماریهای غددی نظیر کمکاری تیروئید یا پرکاری تیروئید هستید با ما در این مطلب از ایران ناز همراه باشید تا با بایدها و نبایدهای تغذیه ای مرتبط با بیماری خود آشنا شوید . آیا تیروئید شما به خوبی کار می‌کند؟ اگر تیروئید شما آنطور که باید هورمون تولید نمی‌کند و یا بیش از حد کار می‌کند، به هر حال اثر منفی روی بدن شما می‌گذارد. هورمون‌های تیروئید سطح انرژی، متابولیسم، دمای بدن، خلق‌وخو، ضربان قلب و فشار خون شما را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

 

غذا‌های مناسب برای تیروئید

 

اگر دچار کم‌کاری تیروئید هستید، این مواد غذایی می‌تواند به شما کمک کند:

 

رژیم غذایی برای مبتلایان به کمکاری و پرکاری تیروئید

 

جلبک دریایی: جلبک دریایی به طور طبیعی غنی از ید هستند که برای عملکرد طبیعی تیروئید مورد نیاز است. جلبک دریایی را با سوشی بخورید و یا روی سالاد بریزید.

 

آجیل شور: آجیل برزیلی و فندق منبع عالی سلنیوم هستند که به پشتیبانی از عملکرد سالم تیروئید کمک می‌کنند. یک کیسه کوچک آجیل برای روز خود بسته‌بندی کنید.

 

ماهی پخته: ماهی سرشار از اسید‌های چرب امگا ۳ و سلنیوم است که هر دو به کاهش التهاب‌ها کمک می‌کنند. برای دریافت یک دوز مناسب امگا ۳ و سلنیوم، باید چند وعده در هفته از آن میل کنید. ماهی سالمون، تن، میگو و… برای شما مناسب هستند.

 

ماست تازه: محصولات لبنی مانند ماست، بستنی و شیر حاوی ید هستند. برای جلوگیری از بزرگ شدن غدد بدن به ید نیاز دارد. به همین هدف خود را با ماست یخ‌زده درمان کنید.

 

تخم‌مرغ تازه: تخم‌مرغ حاوی سلنیوم و ید است. حتما یک تخم‌مرغ کامل بخورید، زیرا زرده بیشترین مواد مغذی را در خود نگه می‌دارد.

 

گوشت: انواع گوشت‌ها از جمله گوسفند، گاو، مرغ و… برای شما مفید هستند.

 

سبزیجات: همه سبزیجات.

 

میوه‌ها: از جمله انواع توت، موز، پرتقال و گوجه‌فرنگی.

 

دانه‌های فاقد گلوتن: برنج، گندم سیاه، کینوا، دانه چیا و دانه کتان.

 

نوشیدنی‌ها: آب و سایر نوشیدنی‌های بدون کافئین.

 

رژیم غذایی تیروئید؛ بهترین و بدترین غذا‌ها برای تیروئید شما!

 

مواد غذایی که نباید بخورید

 

رژیم غذایی برای مبتلایان به کمکاری و پرکاری تیروئید

 

غذا‌های فرآوری‌شده: هات داگ، کیک، کلوچه و غیره.

 

انواع فست فود: سوسیس، کالباس و غیره.

 

مکمل‌ها: مصرف کافی سلنیوم و ید برای سلامت تیروئید ضروری است، اما دریافت بیش از حد از هر دو ممکن است باعث آسیب به بدن شما شود.

 

این مواد غذایی را به اعتدال مصرف کنید

 

غذا‌های مبتنی بر سویا: توفو، تمپه، لوبیا ادمام و شیر سویا.

 

برخی سبزیجات: کلم بروکلی، کلم و اسفناج.

 

برخی میوه‌ها: هلو و گلابی.

 

نوشیدنی‌ها: قهوه، چای سبز و سوء مصرف الکل.

 

مواد خوراکی مفید برای درمان هایپرتیروئیدیسم (پرکاری تیروئید)

 

هایپرتیروئیدیسم منجر به کاهش وزن، افزایش ضربان قلب، اضطراب، تحریک‌پذیری، دوره‌های نامنظم قاعدگی، بیرون زدن چشم‌ها، بی‌خوابی، مشکل در تمرکز، افزایش اشتها و رطوبت پوست می‌شود. به غیر از مصرف داروهایی که پزشک‌تان تجویز می‌کند، غذاها نیز می‌توانند به درمان هایپرتیروئیدیسم کمک کنند. در این‌جا فهرست غذاهای مفید برای این منظور را می‌بینید.

 

رژیم غذایی برای مبتلایان به کمکاری و پرکاری تیروئید

 

۱. میوه‌ها و سبزیجات خام

 

سبزیجات چلیپایی خام یا سبزیجات برگ‌دار گوآتروژن هستند، یعنی تولید هورمون‌های تیروئید را مهار می‌کنند. این دقیقا همان چیزی است که شما نیاز دارید زیرا تیروئید شما هورمون‌های تیروئید را بیش از حد مناسب تولید می‌کند. کلم بروکلی، اسفناج، کلم بروکلی، کلم کالی، کاهو، کلم چینی، هویج، گل کلم، تربچه، کولارد، کلم بروکسل، فلفل دلمه‌ای، گوجه‌فرنگی، سیب، انواع توت، کیوی، نارنجی، لیمو، گریپ‌فروت و غیره.

 

۲. ارزن و برنج قهوه‌ای

 

ارزن و برنج قهوه‌ای نیز دارای فعالیت گوآتروژنی زیاد هستند. آنها منبع خوبی از فیبرهای رژیمی، ویتامین‌ها، و مواد معدنی هستند. شما می‌توانید نصف فنجان تا یک فنجان برنج قهوه‌ای یا ارزن را به طور روزانه برای سرکوب تولید بیش از حد هورمون تیروئید مصرف کنید.

 

۳. پروتئین‌های کم چربی

 

برای کمک به تولید توده‌ی عضلانی بدون چربی سینه‌ی مرغ، ماهی، قارچ، سویا و حبوبات مصرف کنید. هایپرتیروئیدیسم سبب افزایش اشتها و کاهش وزن سریع می‌شود. از آن‌جایی که هضم پروتئین‌ها زمان طولانی‌تری طول می‌کشد، به مدت طولانی شما را سیر نگه می‌دارند.

 

 ۴: چای سبز

 

هنگامی‌که پای جلوگیری از تولید بیش از حد هورمون‌های تیروئید به میان می‌آید، باید چای سبز مصرف کنید. دانشمندان فعالیت ضد تیروئید چای سبز را به علت حضور فلوراید پیدا کرد‌ه‌اند. شما می‌توانید تا ۲ فنجان چای سبز در روز مصرف کنید.

 

۵. گیاهان دارویی

 

ریحان، پونه‌ی کوهی (اورگانو) و رزماری در طبیعت ضد التهابی هستند و می‌توانند به حل مشکل پرکاری تیروئید کمک کنند.

 

به این ترتیب، موارد بالا پنج گروه غذایی اصلی بودند که می‌توانند به عنوان یک رژیم غذایی برای درمان هایپرتیروئیدیسم عمل کنند.

 

رژیم غذایی برای مبتلایان به کمکاری و پرکاری تیروئید