وکیل ملکی، هزینه وکیل ملکی تهران

وکیل ملکی، هزینه وکیل ملکی تهران

همه آنچه می خواهید درباره بیماری پوستی برص بدانید

همه آنچه می خواهید درباره بیماری پوستی برص بدانید

 چه افرادی به عارضه پیسی مبتلا می شوند؟

از هر صد نفر، یک یا دو نفر به این بیماری مبتلا می شوند. حدود نیمی از افرادی که به این بیماری دچار می شوند، قبل از بیست سالگی علایم آن را در خود خواهند یافت. حدود یک پنجم از مبتلایان نیز یکی از افراد خانواده شان به این بیماری مبتلا بوده اند. بیشتر کسانی که پیسی دارند، از نظر سلامتی عمومی در وضعیت خوبی بسر می برند.

 

رنگ پوست چطور بوجود می آید؟

ملانین، رنگدانه ای است که عامل تعیین کننده رنگ پوست، مو و چشم های ما می باشد و توسط سلول هایی به نام ملانوسیت (سلول های رنگدانه ساز) تولید می شود. اگر این سول ها از بین بروند و یا نتوانند رنگدانه ملانین را تولید کنند، رنگ پوست روشن تر شده و یا بطور کلی سفید می شود.

 

دلیل پیدایش پیسی چیست؟

ملانین رنگدانه ایست که به پوست، رنگ طبیعی میبخشد. پیسی به علت از بین رفتن رنگدانه های پوست و همچنین به دلیل تخریب سلول های تولید کننده ملانین که ملانوسیت نامیده میشوند به وجود می آید.

 

علت اصلی تخریب این سلول ها هنوز مشخص نیست. یکی از علت ها میتواند تخریب سلول های ملانوسیت توسط سیستم ایمنی باشد، همانطور که در سایر بیماری های خود ایمنی اتفاق می افتد.

 

اگرچه پیسی برای همه رنگ پوستی میتواند اتفاق بیفتد ولی در پوست های تیره مشهودتر است. ولی چهار تئوری اصلی دراین زمینه وجود دارد:

 

    سلول های عصبی که بطور غیرطبیعی فعال شده اند ممکن است با تولید مواد سمی به سلول های رنگدانه ساز آسیب برسانند.
    سیستم ایمنی بدن ممکن است در موقع دفاع از بدن در مقابل یک ماده خارجی، رنگدانه پوست را نیز از بین ببرد.
    سلول های رنگدانه ساز ممکن است عامل از بین رفتن خودشان باشند. یعنی زمانی که رنگدانه در حال ساخته شدن است، مواد زایدی نیز در کنار آن تولید می شوند که سمی بوده و قادر به از بین بردن خود سلول ها است.
    وجود یک نقص ارثی موجب حساس شدن سلول های رنگدانه ساز به آسیب و در نتیجه از بین رفتن آنها می شود.

 

پیسی چگونه پیشرفت می کند؟

وسعت، دوره و شدت از دست رفتن رنگدانه در اشخاص مختلف متفاوت است. افرادی که پوست روشنی دارند معمولاٌ در تابستان متوجه تفاوت رنگ مابین نواحی مبتلا و سایر نقاط سالم پوست که برنزه شده اند، می شوند. پیسی در افراد با پوست تیره بسیار واضح تر از روشن پوستان است در موارد شدید ممکن است رنگدانه در همه جای پوست از بین برود و پوست یکسره سفید شود. هیچ راهی برای پیش گویی این که هر فرد چقدر رنگدانه از دست خواهد داد و یا اینکه بیماری وی چقدر طول خواهد کشید وجود ندارد.

 

یک لک پیسی به صورت ناحیه ای به رنگ سفید شیری رنگ دیده می شود. با این حال میزان تخریب رنگدانه در هر لک می تواند با سایر لک ها متفاوت باشد. در یک لک ممکن است سایه های مختلفی وجود داشته باشد و نیز یک ناحیه تیره تر، نواحی سفید شده را احاطه کرده باشد.

 

پیسی اغلب با از دست رفتن ناگهانی رنگدانه در یک نقطه از پوست شروع می شود. این فرآیند می تواند ادامه یابد و یا به دلایل ناشناخته، خود به خود متوقف شود. دوره های از دست رفتن رنگدانه و متعاقب آن ثابت ماندن رنگ لک و دوباره از دست رفتن رنگدانه به طور مدوام تکرار می شوند.

 

بازگشت خودبه خودی رنگ به لک های سفید شده خیلی به ندرت اتفاق می افتد. بعضی از بیماران که تصور می کنند بیماریشان خوب شده، در واقع تمام رنگدانه پوست خود را از دست داده و پوستشان یک دست سفید شده است. گرچه رنگ پوست این افراد یک دست سفید شده ولی آنها باز هم به پیسی مبتلا هستند.

 

درمان بیماری سفیدی پوست یا پیسی یا برص

فاکتورهای خطر پیسی

پیسی دو درصد جمعیت انسان ها را تحت تاثیر قرار میدهد و گفته میشود که بین دو تا پنج میلیون آمریکایی به این بیماری مبتلا هستند. در اکثر موارد، افراد در سال های اولیه زندگی و بین ده تا سی سالگی به این حالت دچار میشوند.

 

در واقع نود و پنج درصد کسانی که تحت تاثیر این اختلال هستند تا قبل از سن چهل سالگی به این حالت دچار خواهند شد. احتمال پیسی در زنان و مردان برابر است.

 

پیسی میتواند ارثی باشد. کسانی که سابقه خانوداگی لک و پیس یا سفید شدن زود رس مو را دارند بییشتر در خطر ابتلا به این بیماری هستند. فاکتورهای دیگری که شانس ابتلا به پیسی را بالا میبرند، مبتلا شدن به سایر بیماری های خود ایمنی مثل بیماری خود ایمنی تیروئید (کم کاری تیروئید هاشیموتو) است.

 

علائم پیسی

علامت پیسی از بین رفتن رنگدانه های پوست در قسمت های مختلف بدن است. پس از ظهور اولین لکه های سفید ممکن است تا مدتی هیچگونه گسترش یا تغییری رخ ندهد. بعد از گذشت این دوره ثبات، لکه های بیشتری قابل مشاهده خواهند بود. پیسی اغلب قسمت هایی از پوست را که بیشتر در معرض نور آفتاب هستند و یا خمیدگی های بدن مثل زیر بغل، محل زخم های قدیمی، اطراف خا ل ها و همچنین اطراف قسمت های قابل باز شدن بدن(مثل دهان) را تحت تاثیر قرار میدهد. لکه های سفیدی که رنگدانه خود را از دست داده اند، به ندرت به حالت اولیه بازمیگردند. پیسی همچنین ممکن است روی پلک ها و مو تاثیر بگذارد.

 

تشخیص و درمان پیسی

پزشک با معاینه فرد میتواند این بیماری را تشخیص دهد. هیچ راهی برای پیشگیری یا درمان پیسی وجود ندارد. باوجود این، راه های مختلفی مثل استفاده از لوازم آرایش، بازگرداندن دوباره رنگدانه ها به کمک نور درمانی با اشعه UV، کرم های کورتیکواستروئید، بی رنگ کردن قسمت هایی که تحت تاثیر پیسی قرار نگرفته اند و پیوند پوست وجود دارند که میتوانند به بهبود ظاهر لک و پیس های پوست کمک کنند.

 

طب سنتی و درمان برص ، پیسی یا ویتیلیگو

هدف ما در ابتدا پیشگیری و در درجه دوم جلوگیری از پیشرفت و در نهایت درمان است.

ابتدا توصیه می کنم به استفاده از آش سلامتی جهت پاکسازی بدن که به طور کامل توضیح داده شده و پس از آن انتخاب و استفاده از روشهای درمانی که در ذیل اشاره خواهد شد.

 

روش اول

دوری از نور آقتاب و استفاده از سایبان برای صورت و دستکش برای دستها به صورتی که دستها با و صورت با نور مستقیم آفتاب ارتباط نداشته باشند. شستشوی پوست با آب سرد مخصوصاً در فصل تابستان و استفاده از صابونهایی مانند صابون های گلیسرینه .

 

روش دوم

میل کردن دم کرده غازیاقی به صورت روزانه دو بار و همچنین به صورت پخته شده با برنج به عنوان سبزی پلو. در صورتی که دسترسی به غازیاقی تازه دارید مقداری غازیاقی را کوبیده و با دانه خشخاش آسیاب شده به صورت خمیر شبها روی لکه ها قرار داده و روز بعد شستشو دهید. گل خطمی بزرگ(خطمی سفید) را به مقدار لازم آسیاب کرده و به همراه مقداری (به نسبت یک سوم) جوش شیرین مخلوط و با آب به صورت خمیر روی قسمتهای سفید قرار داده و پس از گذشت 1 الی 3 ساعت بشویید.

 

روش سوم

برگ کلم پیچ را به مدت 10 روز در سرکه انگور خیس کرده و بر روی محل لکه های سفید بگذارید این عمل را هر شب موقع خواب انجام و روی آن را ببندید و صبح روز بعد شستشو کنید.

 

روش چهارم

مقدار 50 گرم سیاه دانه آسیاب شده را با 250 گرم عسل مخلوط و روزانه یک قاشق چایخوری میل کنید. همچنین مصرف جوانه گندم به صورت روزانه به دلیل دارا بودن ویتامین های گروه B و ویتامین E در روند بهبود بسیار موثر خواهد بود.