وکیل ملکی، هزینه وکیل ملکی تهران

وکیل ملکی، هزینه وکیل ملکی تهران

پول توجیبی از چه سنی باید به فرزند پرداخت شود؟

پول توجیبی از چه سنی باید به فرزند پرداخت شود؟
پول توجیبی از چه سنی باید پرداخت شود؟
 وقتی کودکان به سن 6 سالگی می رسند. به معنای واضح تر باید آن قدر بزرگ شده باشند که بتوانند مسئولیت پول شان را به عهده بگیرند. باید به کودک توضیح دهید که مبلغی پول به عنوان مستمری به او می دهید و او در قبال آن مقدار پول مسئول است. پس پول دیگری از شما نمی گیرد تا این که نوبت پول توجیبی بعدی شود. با او در مورد پول صحبت کنید و در خرج کردن به او کمک کنید.
 
اگر زودتر از زمان ورود به دبستان هم رشد عقلی مناسبی در کودک خود دیدید، می توانید پرداخت پول توجیبی را آغاز کنید. در کل، سنی که شروع به دادن پول توجیبی می کنید به کودک شما بستگی دارد. بهترین راه این است که ببینید والدین دیگر چه کار می کنند و شما آن کاری را انجام دهید که بچه احساس حسادت کم تری کند.
 گروهی از روان شناسان معتقدند سن مناسب برای شروع پرداخت پول توجیبی 3 سالگی است، چرا که در این سن کودکان به صورت کلی با مفهوم پول آشنا شده اند و به این درک رسیده اند که برای خرید هر کالا باید پول پرداخت کرد. دیرتر شروع کردن این برنامه ممکن است باعث جا افتادن عاداتی در کودک شود که ترک آن ها خود، انرژی زیادی می طلبد.

به معنای واضح تر پول توجیبی را زمانی برای کودک می توان در نظر گرفت که او بفهمد پول چیست. استفاده از پول یکی از رایج ترین قراردادهایی است که در اجتماع وجود دارد و کودک از یک زمان باید بفهمد کاری که انسان ها انجام می دهند به پول تبدیل می شود و پول می تواند به کالا بدل شود. هنگامی که او توانست نگهداری، شمردن و حساب کردن پول را یاد بگیرد و دست به انتخاب بزند، یعنی بداند با یک مقدار پول که به فروشگاه می رود می تواند از بین کالاهای موجود یکی را انتخاب کند، از آن زمان به بعد می توانیم پول توجیبی را برای او در نظر بگیریم.

 
در ایران به طور میانگین برای کودکان حدود سن دبستان می توانیم پول توجیبی را در نظر بگیریم و به آن ها بگوییم با این پول می توانی از بوفه ای که در مدرسه وجود دارد خرید کنی، یعنی به آن ها حق انتخاب بدهیم. به این ترتیب کودک می فهمد که با موجودی خود می تواند چیزی را انتخاب کند و بابت آن پول پرداخت کند. پس مسئولیت پولی که در اختیار دارد با خود اوست. کودکان همیشه می بینند و یاد می گیرند. پس برای یاد دادن مطلبی به آن ها از کوچکی شروع کنید. مثلاً با همین پول توجیبی، یاد دادن مهارت های مالی را شروع کنید. اجازه بدهید فرزندان تان مسئولیت پول شان را خودشان بر عهده بگیرند و در آن راستا رشد کنند.

 آیا بهتر است پول توجیبی هفتگی پرداخت شود یا ماهیانه؟

 
ابتدا این شما هستید که باید تصمیم بگیرید که مایلید پول توجیبی فرزندان تان را هفته ای پرداخت کنید و یا ماهیانه. هر کدام را که انتخاب کردید باید تا آخر ادامه بدهید و در آن وقفه ای ایجاد نکنید. برای کودکان کوچک تر اغلب پول توجیبی هفتگی بهتر است. کودکانی که سن کم تری دارند ظرفیت و توانایی نگهداری پول خود را تا آخر ماه ندارند و تمام پول خود را یکجا خرج می کنند.
 
بنابراین بهتر است کودکان 7-9 ساله به طور هفته ای و کودکان بالای 10 سال به طور ماهیانه پول توجیبی خود را دریافت کنند. هم چنین متخصصان معتقدند که پرداخت پول توجیبی باید از قاعده ای منظم و خاص برخوردار باشد که می تواند به صورت های مختلفی مانند روزانه، هفته ای و ماهیانه باشد تا کودک یا نوجوان بتواند بر اساس آن نظم، برای پول ثابتی که به او پرداخت می شود برنامه ریزی کند. اطلاعات موجود نشان می دهد که خانواده های با درآمد متوسط به مستمری هفتگی یا ماهانه ی کودکان اهمیت بیش تری می دهند.

چه کارهایی برای شروع پرداخت پول توجیبی باید انجام داد؟

 1. تصمیم بگیرید چه قدر از عهده ی پرداخت یک پایه ی معمول پول توجیبی برمی آیید.

 2. با فرزندان تان بر سر موارد استفاده از پول توجیبی توافق کنید.
 3. چیزهایی را که توافق کرده اید فرزندان تان با پول خودشان بخرند، خریداری نکنید.
 4. برای افزایش منظم پول توجیبی با هم به توافق برسید. انتخاب سالروز تولد فرزندتان برای این منظور فکر خوبی است. در ابتدا مقداری پول توجیبی تعیین کنید که کودک بتواند کمی تفریح کند و برای مثال با آن شکلات و عکس برگردان تهیه کند.
 5. برای فرزندان بزرگ تر بهتر است سر میز مذاکره بنشینید و راجع به مقدار پول توجیبی با آن ها گفت و گو کنید.
 6. پول توجیبی به عنوان جیره ی هفتگی و یا ماهیانه برای آن ها در نظر گرفته می شود و بیش تر شبیه مستمری است.
 7. پول توجیبی تمرین بسیار خوبی است که از طریق آن کودکان یاد می گیرند چگونه خرج کنند و چگونه پس انداز کنند.
 8. پول را به صورت های مختلف (رقم های مختلف، سکه، اسکناس) پرداخت کنید تا فرزندتان با همه ی شکل های آن آشنا شود. الگوی منظمی را برای پرداخت آماده سازید و با مقدار کم شروع کنید.
 9. از همان ابتدا فرزندان تان را به پس انداز کردن تشویق کنید. سه وسیله مثل قلک، پاکت و جعبه ی پول در نظر بگیرید. اولی برای پس انداز کردن، دومی برای خرج کردن و سومی برای پول دادن به دیگران.
 10. فرزندان تان را تشویق کنید که از همان ابتدا گزارشی برای خرج کردن پول های شان داشته باشند.
 11. با فرزندتان در مورد مدیریت پول توجیبی صحبت کنید. کودکانی که بهتر تربیت می شوند می توانند ارزش پول را بهتر درک کنند.