وکیل ملکی، هزینه وکیل ملکی تهران

وکیل ملکی، هزینه وکیل ملکی تهران

بیماری هایی که از طریق ناخن می توان تشخیص داد

بیماری هایی که از طریق ناخن می توان تشخیص داد

معمولا خانم‌های با حوصله و اهل زیبایی زمان زیادی را صرف شکل‌دهی، جلا دادن و رنگ کردن ناخن‌ها می‌کنند؛ اما آیا در حالت عادی به ناخن‌های خود نگاه کرده‌اید؟ احتمالاً پاسخ منفی است. این یعنی ممکن است لک‌ها، خطوط و رنگ‌های عجیبی که گاهی روی ناخن ظاهر می‌شوند را نبینید.

 

تغییرات ناخن‌‌ها نشان می‌دهند که اتفاق بدی در بدن شما در حال وقوع است.
اگرچه هیچ کاری بهتر از مراجعه به پزشک نیست؛ اما آگاهی از نشانه‌های غیرعادی به شما کمک می‌کند تا علائم هشداردهنده را در مراحل اولیه یک بیماری شناسایی کنید. پس هر چه زودتر لاک ناخن‌های خود را پاک کنید و به ناخن خود نگاه کنید.

 

ناخن‌های کمرنگ
اگر ناخن‌های شما کمی رنگ پریده به نظر می‌رسند، احتمالاً دچار آنمی یا همان کم‌خونی هستید؛ آنمی یک اختلال خونی است که در آن تعداد سلول‌های قرمز خون کم است. آنمی در نتیجه فقر آهن به وجود می‌آید که باعث کمبود اکسیژن در خون می‌شود. کمبود اکسیژن در خون نیز منجر به کم رنگ شدن پوست و بافت بدن می‌گردد، به ویژه بافت‌های زیر ناخن. مطمئن شوید که منابع غنی آهن را مورد استفاده قرار می‌دهید. از منابع آهن می‌توان به سبزیجات سبز برگ‌دار، انواع لوبیا و گوشت قرمز اشاره کرد.

 

همچنین ناخن‌های کم‌رنگ ممکن است نشانه اولیه دیابت یا بیماری‌های کبد باشد. هر دو بیماری باعث جریان نامتعادل خون در بدن می‌شوند. اگر دیابت در مراحل اولیه شناسایی شود، می‌توان از طریق رژیم غذایی آن را کنترل کرد. از غذاهای فرآوری شده که دارای شکر افزوده و کربوهیدرات هستند، اجتناب کرده و فیبر، سبزیجات و حبوبات بیشتری مصرف کنید. برای شناسایی بیماری‌های کبد نیز بهتر است به پزشک مراجعه کنید.

 

ناخن‌های زرد‌رنگ یا ضخیم
ناخن‌های زرد رنگ اصلاً زیبا نیستند و آنچه باعث ایجاد این رنگ بر روی ناخن می‌شود، بسیار بدتر است. ناخن‌های ضخیم چه به همراه رنگ زرد و چه بدون رنگ زرد، نشانه‌ عفونت قارچی هستند که معمولاً در کل بستر ناخن پیش می‌روند. درمان موضعی معمولاً بی‌فایده است؛ زیرا عفونت در بستر ناخن و زیر ناخن است. احتمالاً پزشک شما داروهای خوراکی تجویز خواهد کرد که به کل ناخن آلوده می‌رسد.

 

خطوطی به رنگ تیره
خطوط عمودی مشکی یا قهوه‌ای تیره روی بستر ناخن را نباید نادیده بگیرید. این خطوط ممکن است نشانه سرطان پوست باشد که باید در مراحل اولیه شناسایی و درمان شود.
سعی کنید مدتی به ناخن‌های خود لاک نزنید تا این خطوط را چک کنید.

 

چاله‌ها و ناهمواری‌های رو ناخن
این چاله‌ها معمولاً با سوریاس مرتبط هستند؛ یک بیماری التهابی که منجر به لک‌های قرمز و پوسته‌پوسته در کل بدن می‌شود. روی ناخن افرادی که به این بیماری مبتلا هستند، گروهی از سلول‌ها رشد می‌کنند که مانع رشد خطی و معمولی ناخن‌ها می‌شود. پزشک احتمالاً پس از معاینه ناخن‌ها، داروی خوراکی یا تزریقی یا پرتودرمانی را به شما پیشنهاد خواهد کرد.

 

ناخن‌های نازک، شکننده یا بلند شده
شکستن ناخن‌ها ناخوشایند است؛ اما اگر ناخن‌هایتان در اثر کوچک‌ترین ضربه‌ای می‌شکند، ممکن است تیروئید شما درست کار نکند. این غده که در گلوی شما قرار دارد، سوخت‌وساز، انرژی و رشد شما را تنظیم می‌کند. کمبود هورمون‌های تیروئیدی معمولاً منجر به ریزش مو، ناخن‌های شکننده و نازک و ناخن‌هایی که آهسته رشد می‌کنند، می‌شود.

 

اختلالات تیروئید، با جدا شدن ناخن از بستر نیز خود را نشان می‌دهند. ناخن‌هایی که از بستر خود بلند می‌شوند، به دلیل افزایش هورمون تیروئید رخ می‌دهند. زیرا افزایش هورمون تیروئید باعث تسریع تغییرات سلولی شده و ناخن را از الگوی طبیعی رشدش جدا می‌کند.
اگر یکی از این علائم را دارید، به پزشک مراجعه کنید تا خون شما آزمایش شود و اختلالات تیروئیدی شناسایی گردد. اختلالات تیروئید از طریق دارو درمان می‌شوند.

 

خطوط سفید
خطوط افقی سفید رنگی که در کل ناخن وجود دارند، در بیش از یک انگشت مشاهده می‌شوند، خطوط Muehrcke نامیده می‌شوند. این خطوط ممکن است نشانه بیماری‌های کلیوی، اختلالات کبد یا کمبود پروتئین یا مواد مغذی دیگر باشند. احتمالاً این خطوط به دلیل قطع خون‌رسانی به بستر ناخن در اثر بیماری‌های نهفته ایجاد می‌شوند.
خطوط افقی کوتاه‌تر در نتیجه ضربه جسمی به بستر ناخن ایجاد می‌شوند. این خطوط چند هفته تا چند ماه وجود دارند؛ اما معمولاً خودبه‌خود ناپدید می‌شوند.

 

ناخن‌های آبی رنگ
چهره آبی رنگ نشانه واضحی از کمبود جریان هوا است. ناخن‌های آبی رنگ نیز به همین علت ایجاد می‌شوند؛ یعنی ناخن‌های شما اکسیژن کافی نمی‌گیرند. این موضوع ممکن است در اثر بیماری تنفسی یا مشکل عروق به نام Raynaud’s Disease که اختلال نادر رگ‌های خونی‌ است، ایجاد شود. چرخه خون در برخی افراد آهسته‌تر است؛ اما اگر ناخن‌های شما همواره آبی رنگ است، جهت اطمینان به پزشک مراجعه کنید تا سطح اکسیژن خون در بدن شما اندازه‌گیری شود.