وکیل ملکی، هزینه وکیل ملکی تهران

وکیل ملکی، هزینه وکیل ملکی تهران

از گوشت شترمرغ غافل نشوید

از گوشت شترمرغ غافل نشوید

وشت شترمرغ که در گروه گوشت‌های قرمز طبقه بندی می‌شود، از ارزش غذایی بسیار بالایی برخوردار است، طوری که می توان گفت یکی از کم چرب ترین و سالم ترین نمونه‌های گوشت قرمز در دسترس است.

اسیدهای چرب غیراشباع موجود در گوشت شترمرغ 30 درصد مجموع اسیدهای چرب را تشکیل می دهد که یکی از مزیت های این گوشت محسوب می شود.

گوشت شترمرغ به میزان بسیار چشمگیری ترد بوده و از قابلیت هضم استثنائی برخوردار است، به طوری که 90 درصد آن قابل هضم بوده و از این حیث پس از گوشت ماهی در رتبه دوم قرار دارد، در صورتی که گوشت مرغ و گاو 87 درصد قابلیت هضم دارند.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی گفت: سالانه از هر شترمرغ 40 کیلوگرم و در مجموع در استان 120 تن گوشت استحصال می‌شود.

غفور عبداللّهی در گفت‌وگو با ایسنا، افزود: تعداد شترمرغ‌های مولد ماده در واحدهای فعال 200 قطعه بوده که از این تعداد سالانه 30 تخم از هر شترمرغ حاصل می‌شود.

وی با اشاره به میزان تولید سالانه تخم شترمرغ تشریح کرد: تولید سالانه 6000 عدد تخم شترمرغ را دور از انتظار نمی دانند.

عبداللّهی ادامه داد: از تخم‌های شترمرغ حاصل شده 4000 عدد مصرف خوراکی داشته و 2000 تخم باقیمانده به مراکز جوجه کشی انتقال می یابد.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی یادآور شد: از آنجا که صنعت پرورش شترمرغ به زمین وسیع و سرمایه زیاد نیاز دارد، عدم اطلاع رسانی در سطح خرد و کلان جامعه و نبود آگاهی علمی در میان متقاضیان سرمایه گذاری در این بخش، موجب بی توجهی فعالان دامداری به این صنعت ارزشمند شده است.

وی اظهار کرد: 50 درصد از تخم های شترمرغ به جوجه تبدیل شده و بر همین اساس سالانه 1000 جوجه یکروزه شترمرغ در استان حاصل خواهد شد. عبداللّهی با توصیه ای به علاقه مندان به پرورش شترمرغ تاکید کرد: علاقه مندان به سرمایه گذاری در صنعت پرورش شترمرغ می توانند، برای دریافت راهنمایی و مشاهده و استفاده از تسهیلات بانکی موجود برای ایجاد مزارع پرورش شترمرغ در سطح استان به سازمان جهاد کشاورزی منطقه مراجعه کنند.

مدیر امور طیور سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی نیز گفت: سالانه تولید سه هزار جلد چرم به مساحت 1.2 مترمربع و 4500 کیلوگرم روغن استحصالی از دیگر تولیدات پرورش دهندگان شترمرغ در استان است.

جاوید بهروزین افزود: تولید 2-1 کیلوگرم روغن از هر شتر مرغ قابل پیش بینی است.

وی با معرفی شهرستان‌های برتر استان در پرورش شترمرغ تشریح کرد: بناب، مراغه، شبستر، آذرشهر و میانه از شهرستان های برتر گوشت شترمرغ در استان محسوب می شوند.

بهروزین ادامه داد: شترمرغ بزرگترین پرنده روی زمین در طبقه پرندگان و یکی از ۵ زیر راسته سینه پهنان است و به خاطر نداشتن تیغ جناغ سینه و فقدان کامل تیغ استخوان سینه قدرت پرواز ندارد.

مدیر امور طیور سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی با اشاره به گوشت شترمرغ به عنوان جایگزینی مناسب در مقایسه با سایر گوشت های قرمز، یادآور شد: گوشت شترمرغ با داشتن ارزش افزوده که منبع غنی پروتئین، انرژی و فاقد هرگونه چربی است در مقایسه با سایر گوشت های قرمز که چربی بالایی دارند، جایگزین مناسبی است.

وی اظهار کرد: صنعت پرورش و پروار بندی شترمرغ برخلاف مزیت های اقتصادی و اجتماعی قابل توجه، به دلیل بی توجهی فعالان بخش دامداری و نبود اطلاع رسانی شفاف، از توسعه مناسب در آذربایجان شرقی بی بهره است.

بهروزین تاکید کرد: چشمان فوق العاده قوی شتر مرغ حتی تا 3.5 کیلومتر (در شعاع ) با گردش گردنش قدرت دید داشته و از حس شنوایی قوی نیز برخوردار بوده، ولی در حس بویایی و چشایی قابلیت خاصی ندارد.

کارشناس مسئول سایر ماکیان سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا اذعان کرد: از دلایل عدم توسعه و ساخت واحدهای جدید پرورش شترمرغ، بی اطلاعی سرمایه گذاران و نبود صنایع تبدیلی وابسته به پرورش شترمرغ در سطح استان است.

کمال نیکسان با اشاره ای به تعداد قطعه شترمرغ نر در استان افزود: 100 قطعه شترمرغ نر در مراکز پرورش شترمرغ در استان موجود است.

وی تشریح کرد: پوست شترمرغ کاربری ویژه و ممتازی در تولید کفش و دیگر وسایل چرمی دارد که می تواند این صنعت را به یک فعالیت اقتصادی سودآور و ارزشمند تبدیل کند.

وی با اشاره به تعداد شترمرغ پرواری در استان، یادآور شد: میزان تولید گوشت شترمرغ از تولیدات 300 قطعه شترمرغ پرواری در استان استحصال می شود.

وی اظهار کرد: نکته جالب توجه در مورد گوشت شترمرغ این است که کالری، کلسترول و چربی آن حتی از گوشت مرغ و بوقلمون هم پایین تر است.

نیکسان از مهم ترین مشکلات پرورش شترمرغ در استان گفت و تاکید کرد: عدم حمایت ارگان های ذی ربط، بالا بودن قیمت گوشت، بالا بودن هزینه‌های تولید، نبود مراتع به منظور کاستن هزینه های خوراک و پایین بودن فرهنگ مصرف را می توان از مهم ترین مشکلات پرورش شترمرغ در استان قلمداد کرد.

 ارزش افزوده پرورش شترمرغ که گوشت آن منبع غنی پروتئین و انرژی است، نباید نادیده گرفته شود.