وکیل ملکی، هزینه وکیل ملکی تهران

وکیل ملکی، هزینه وکیل ملکی تهران

دانستنی رتبه ی کشورها در علم

دانستنی رتبه ی کشورها در علم
۱-  آمریکا
۲-  چین
۳-  آلمان
۴-  انگلستان
۵-  ژاپن
۶-  فرانسه
۷-  کانادا
۸-  ایتالیا
۹-  اسپانیا
۱۰-  استرالیا
۱۱-  هندوستان
۱۲-  کره جنوبی
۱۳-  هلند
۱۴-  برزیل
۱۵-  روسیه
۱۶-  سوئیس
۱۷-  تایوان
۱۸- ترکیه
۱۹- سوئد
۲۰- لهستان
۲۱- بلژیک
۲۲-  ایران
۲۳-  اسکاتلند
۲۴- اتریش
۲۵- دانمارک
۲۶- یونان
۲۷- فنلاند
۲۸- مکزیک
۲۹- نروژ

وی افزود: در بین کشورهایی که ایران در بین آنها مقام ۲۲ را به دست آورده است، چند کشور در گروه کشورهای در حال توسعه هستند که حضور آنها در عرصه جهانی تولید علم به ویژه در رتبه های بالاتر قابل تأمل است.رئیس مرکز منطقه ای اطلاع رسانی علوم و فناوری گفت: هندوستان با تولید ۴۵ هزار و ۱۵۷ مقاله، برزیل با تولید ۳۶ هزار و ۲۶ مقاله و لهستان با تولید ۲۲ هزار و ۳۵ مقاله از جمله این کشورها به شمار می آیند.

وی اظهار داشت: تعداد تولیدات علمی دانشمندان ایرانی در سال ۲۰۰۹ میلادی ۱۶هزار و ۹۷۸مقاله است که در مجلات معتبر بین‌المللی به چاپ رسیده و ترکیه با تولید ۲۵ هزار و ۴۴۰ مقاله در سال مزبور مقام ۱۸ جهان را از نظر تولید علم به خود اختصاص داده است.

وی گفت: بعد از ترکیه کشورهای سوئد، لهستان و بلژیک به ترتیب با تولید ۲۳ هزار و ۳۷۴ مقاله، ۲۲ هزار و ۳۲۵ مقاله و ۲۱ هزار و ۱۰۲ مقاله در مرتبه های ۱۹ تا ۲۱ قرار دارند.

رئیس مرکز منطقه ای اطلاع رسانی علوم و فناوری با اشاره به ۵ کشور برتر در تولید علم افزود: آمریکا، چین، آلمان، انگلستان و ژاپن در سال ۲۰۰۹ به ترتیب با تولید ۴۷۰ هزار و ۸۷۷، ۱۳۴هزار و ۴۸۲، ۱۱۵ هزار و ۳۱۰ و ۱۱۳ هزار و ۲۷۷ مقاله به ترتیب رتبه های اول تا پنجم را به خود اختصاص داده اند.

به گفته مهراد آمریکا به تنهایی ۲۸ درصد تولید علم جهان را در دست دارد.وی خاطرنشان کرد: کشورهای فرانسه با ۷۸ هزار و ۷۴۲ مقاله، کانادا با ۷۰ هزار و ۶۷۰ مقاله، ایتالیا با ۶۶ هزار و ۵۴۷ مقاله، اسپانیا با ۵۴ هزار و ۵۸۰ مقاله و استرالیا با ۴۸ هزار و ۹۱۶ مقاله به ترتیب رتبه های ۶ تا ۱۰ جهان را از نظر تولید علم به خود اختصاص داده اند.

وی گفت: بعد از کشورهای یاد شده، هندوستان رتبه ۱۱، کره جنوبی رتبه ۱۲، هلند رتبه ۱۳، برزیل رتبه ۱۴، روسیه رتبه ۱۵، سوئیس رتبه ۱۶و تایوان رتبه ۱۷ را از آن خود کرده اند.رئیس مرکز منطقه ای اطلاع رسانی علوم و فناوری افزود: علیرغم برخی کاستی­ها مانند کمبود بودجه و اعتبارات پژوهشی در اختیار دانشگاهها و موسسات پژوهشی، عملکرد علمی ایران در سال ۲۰۰۹ بهتر شده است و بهتر نیز میشود.

وی گفت: آهنگ رشد تولید علم در سال های اخیر تضمین شده و با قدری توجه بیشتر به بودجه های پژوهشی می توان برای آهنگ رشد بیشتر علم برنامه ریزی کرد.مهراد اظهار داشت: در حال حاضر آهنگ رشد تولید علم ایران به حد یک درصد تولید علم جهانی رسیده و سهم ترکیه از کل تولید علم جهان ۱٫۵ درصد است.

سرپرست پایگاه استنادی علوم اسلام افزود: اسکاتلند و کشورهای اتریش، دانمارک، یونان، فنلاند، مکزیک و نروژ در رده های بعد از ایران قرار دارند. اسکاتلند که به طور مشخص و مجزا از کشور انگلستان مورد محاسبه قرار گرفته با تولید ۱۶ هزار و ۷۰۹ مقاله بعد از ایران در جایگاه ۲۳ جهان نشسته است.