وکیل ملکی، هزینه وکیل ملکی تهران

وکیل ملکی، هزینه وکیل ملکی تهران

شفا خواستن از راه ادعیه را بگویید

شفا خواستن از راه ادعیه را بگویید
حضرت آیت الله سید محمد حسینی شاهرودی در پرسش و پاسخی درباره شفا خواستن به واسطه دعا پاسخ داده اند. متن پرسش و پاسخ از پایگاه ایشان به این شرح است:

سوال:


تفسیر آیات 26 و 27 سوره قیامت چیست ؟ (كلاّ إذا بلغت التراقى و قیل من راق) « آن گاه كه جان به گلو رسد و گفته شود كه شفادهنده كیست ؟ »آیا درست است كه در بعضى از روایات ، براى شفاى مریض یا پیش گیرى از بلا یا دفع ضرر و زیان ، خواندن بعضى ادعیه و یا همراه داشتن آنها ( حرز ) مستحب شمرده شده است ؟

 از سوى دیگر در بعضى روایات بر مراجعه به پزشك هنگام بیمارى و درمان از راههاى طبیعى و خوردن دارو ، تأكید شده است . چگونه مى توان این دو گروه روایات را جمع كرد ؟ جواب : كلمه « راق » به معناى كسى است كه بیمار را از بیمارى نجات مى دهد ، چه از راه دارو و چه از راه دعا ، بنابراین هر دو را شامل مى شود . همان گونه كه در حدیثی از امام باقر (علیه السلام) نقل شده است ( تفسیر برهان ، ج 4 ، ص 408) .

بنابراین ، مراجعه به پزشك براى مداوا ، با خواندن ادعیه براى شفا ، منافاتى با هم ندارد . زیرا آن گونه كه در حدیث آمده است ، تشخیص و درمان بیمارى از طبیب و شفا و مؤثر افتادن دارو از خداوند متعال است . پس در درمان دو مرحله وجود دارد : مرحله علاج وپناه بردن به اسباب طبیعى و مرحله شفاء كه از سوى خدا است ،

 
به این ترتیب كه خداوند به عوامل و پدیده هاى طبیعى ، اثر درمانى مى دهد . و ادعیه و مانند آن ، در مرحله دوم اثر مى كند به این نحو كه شخص دعا مى كند خداوند شفاء را در این دارو قرار دهد . همچنین ممكن است خداوند ، ادعیه و مانند آن را گاهى و نه بطور همیشگى مستقلا ، عامل شفا قرار دهد و همانطور كه اثر را در دوا قرار داده است در دعا قرار دهد .

اما بطور كلى ، اراده خداوند بر اجراى امور از راههاى عادى و به وسیله عوامل و اسباب آن است (ابى الله ان یجرى الامور الا باسبابها : خداوند پرهیز مى فرماید كه امور به غیر عوامل و اسباب آن اجرا شوند .روزى حضرت موسى (علیه السلام) بیمار شد . گفت :

 
« او كه بیمارم كرد ، همو شفایم مى دهد » و نزد طبیب نرفت . به او وحى شد : « اى موسى! آیا مى خواهى با توكل خود ، حكمت مرا باطل كنى ؟ پس كیست كه در اشیاء ، حقیقت ( و اثر ) داروها را نهان كرده است ؟ »(. . . فمن ذالذى اودع الاشیاء حقایق العقاقیر . عقاقیر به معناى گیاهان دارویى و یا بطور كلى هر نوع دارو است)