وکیل ملکی، هزینه وکیل ملکی تهران

وکیل ملکی، هزینه وکیل ملکی تهران

ستورات غیرعملی در ادبیات

ستورات غیرعملی در ادبیات
رسول یونان، شاعر، تنوع کتاب شعر در این سال‌ها را به «فال‌نیک» گرفت و از ظهور ناشران جدید در عرصه نشر کتاب شعر به نیکی یاد کرد و اظهار امیدواری کرد که این اتفاق برای ادبیات داستانی نیز بیفتد. او بر این اعتقاد است که «هرچه تنوع و تکثر آرا بیشتر باشد، به‌نفع ادبیات و فرهنگ خواهد بود.

این‌که ناشران تخصصی در حوزه نشر شعر فعالیت خود را به‌تازگی شروع کرده‌اند، بیانگر این است که الان به سلیقه‌های مختلف پاسخ داده می‌شود و این به بازار کتاب رونق بخشیده است.» به نظر این شاعر ممکن است افراد زیادی بگویند این رونق چندان تاثیرگذار نیست، اما تاثیرگذار است؛ چون در نمایشگاه کتاب دیدم که مردم کتاب شعر می‌خرند و می‌خوانند. اگر هر حلقه‌ای به حلقه مخاطب و شعر اضافه شود، این اتفاق خوب است.

همین‌طور اگر برای داستان ایرانی چنین اتفاقی بیفتد، به خوبی باید از آن یاد کرد.» رسول یونان درباره پایین‌آمدن تیراژ کتاب شعر گفت: «این مشکل به خود شاعران بازمی‌گردد.» از نظر او «شاعران باید به‌دنبال مخاطب نگردند، بلکه باید به‌دنبال قشرهای مختلف باشند؛ زیرا الان همه شاعران به‌دنبال جذب همان صد شاعری هستند که همدیگر را دوست دارند. اگر صدایی شنیده شود، خواه‌ناخواه تکثیر می‌شود و شعر هم این‌گونه پیشرفت می‌کند.»

ارزیابی یونان این است که مسائل بسیاری در کم‌شدن اقبال ‌عمومی تاثیر دارد؛ یکی این‌که «شاعران» خود را «منتقد» هم می‌دانند و «برای همین سعی می‌کنند برای دیگران دستور بپیچند، درحالی‌که در کار خودشان مانده‌اند و با این دستورات نمی‌توانند کاری بکنند؛ زیرا بیشتر شاعرها دوست دارند ادبیات را مدیریت کنند. این در حالی است که ذات ادبیات به‌دلیل آنارشیست‌بودن.

 
با هر نوع مدیریتی سر ناسازگاری دارد.» یونان «مخاطبان شعر و ادبیات را باهوش» دانست و تاکید کرد که یک جامعه‌شناس یا سینماگر می‌تواند از میان کتاب‌های شعر، آنچه را باید انتخاب کند. او در پایان نتیجه‌گیری کرد: «اگر قرار باشد که ادبیات مدیریت شود، این روند به بی‌اخلاقی ادبی منجر می‌شود؛ درحالی‌که باید تمام سلیقه‌ها در کنار هم باشند و مخاطب آگاهانه دست به انتخاب بزند و این نوعی پاسخگویی به نیاز مخاطب است شما چه طور.»