وکیل ملکی، هزینه وکیل ملکی تهران

وکیل ملکی، هزینه وکیل ملکی تهران

خانمَم سلامت پوست تان را به باد ندهید

خانمَم سلامت پوست تان را به باد ندهید

نکات بسیار مهم در امر حفاظت از پوست و سالم و جوان ماندن آن

 

 

این روزها هرقدر بیشتر در فروشگاه‌های لوازم آرایشی و بهداشتی و البته وب‌سایت‌های این محصولات جست‌و‌جو کنید، بیشتر سرگیجه می‌گیرید كه بالاخره كدام محصول برای پوست شما مناسب است و چه كارهایی به نفع و كدام‌ها  به ضرر پوست‌تان تمام می‌شود؟ در این میان هركس ادعایی دارد: یكی می‌گوید سولاریوم ضرر ندارد، دیگری می‌گوید سرطان‌زاست!  یا اینکه  ضد آفتاب با ۱۰۰  SPF سپر بهتری در برابر اشعه سوزان خورشید است، دیگری ادعا می‌کند ضدآفتاب  ۵۰ SPF  هم همان كار را می‌كند!

 

یکی معتقداست كرم‌های ضدچروك برای پوست لازم هستند و فردی‌دیگر اصلا این حرف‌ها را باور ندارد و … .  از بعضی‌ها شنیده‌اید كه جوش‌ها را باید فشار داد و چرك‌شان را زودتر خالی كرد اما بعضی‌ها معتقدند نباید جوش را دستكاری كنید! یكی هم می‌گوید اصلا مهم نیست تا به حال چه بلایی سر پوست‌ خود آورده‌ایم‌؛ با لیزر همه‌اش را درست می‌كنم! اما واقعا كدام‌یك از این ادعاها حقیقت دارد؟ شما كدام را باید باور كرده و به آن عمل كنید؟

 

لیزر دوای همه دردها نیست!

شاید فكر كنید هر بلایی كه سر پوست‌تان بیاورید، بعدها می‌توانید با لیزر آن را به حالت اول برگردانید اما این‌طور نیست. لیزرها با توجه به عمق نفوذشان، تاثیرهای متفاوتی بر پوست می‌گذارند: بعضی‌های‌شان لكه‌های آفتاب‌سوختگی را رفع می‌كنند، برخی چین و چروك‌ها را كاهش می‌دهند و با وجودی كه لیزرهای امروزی بسیار كم‌خطرتر از انواع اولیه‌شان هستند، فراموش نكنید اگر پوست‌تان با این لیزرها آسیب جدی ببیند، دیگر كار زیادی برای جبرانش نمی‌توان انجام داد. پس بهتر است به امید لیزر، حمام آفتاب نگیرید و تاتو روی تاتو نکنید.

 

ضدآفتاب قوی لازم نیست!

همه ما برای محافظت از پوست‌مان در برابر اشعه‌های فرابنفش خورشید، یعنی UVA، UVB و UVC از ضدآفتاب استفاده می‌كنیم. اشعه UVB اصلی‌ترین فرابنفشی است كه باعث آفتاب‌سوختگی، پیری زودرس پوست، تغییر رنگدانه‌ها و حتی تومورهای بدخیم پوستی می‌شود. UVA با عمق كمتری نسبت به UVB، باز هم باعث تغییر رنگ سلول‌های پوست می‌شود و UVC هم اصلا به زمین نمی‌رسد چون توسط لایه ازون جذب می‌شود. مقدار SPF ضد‌آفتاب‌ها هم نشان‌دهنده مقدار محافظت‌كنندگی محصول از پوست در برابر اشعه‌هایUVB است اما استفاده از ضد‌آفتاب‌هایی با حداقل ۱۵  SPF هم پوست را در مقابل اشعه‌های UVA و UVB محافظت می‌كند و نیازی به SPF های بالاتر نیست.

 

كرم‌پودر SPFدار به درد نمی‌خورد!

فكر نكنید چون از كرم‌پودر SPFدار استفاده كرده‌اید، دیگر نیازی به كرم ضدآفتاب ندارید و پوست‌تان آفتاب‌سوخته نخواهد شد! اگر بخواهید صرفا با كمك SPF داخل كرم‌پودرتان از پوست خود محافظت كنید، باید بیشتر از 14 یا 15 برابر میزانی كه به‌طور معمول آرایش می‌كنید از این لوازم آرایشی استفاده كنید تا به SPF نوشته شده روی برچسب پودر یا كرم آرایشی خود برسید. در ضمن یادتان باشد در روزهای ابری هم باید هر دو ساعت یك‌بار ضدآفتاب‌تان را تجدید كنید كه در این روزها هم اشعه فرابنفش به زمین می‌رسد.

 

با پوست‌تان «ور» نروید!

قدیم‌ها بزرگترها همیشه به نوجوانان تازه‌بالغ می‌گفتند: «اینقدر با پوستت ور نرو!» راست هم می‌گفتند. تحقیقات تازه دانشمندان هلندی نشان داده درمان‌های مخصوص پوست صورت در ۸۰ درصد مواقع منجر به آكنه می‌شوند و گاهی وضع پوست را خراب‌تر از قبل می‌كنند. در حقیقت درمان‌های مداوم و پیگیرانه پوست صورت مثل خارج كردن جوش و از بین بردن التهاب‌ها با دستگاه یا همان «میكرودرم ابریشن» ابتدا باعث احساسی خوب در شما می‌شود اما این حس خوب بسیار زودگذر است چون فقط لایه بیرونی پوست را از بین می‌برد و جز هدر رفتن پول‌تان، تاثیر چشمگیر دیگری ندارد!

به جوشت دست نزن!

كندن و تركاندن جوش‌ها در عین چندش‌آور بودن برای دیگران برای خود فرد می‌تواند لذتبخش و حتی یك سرگرمی باشد و خیلی‌ها به این كار عادت می‌كنند اما شاید اگر بدانید كه هر بار جوش‌تان را فشار می‌دهید، مقدار زیادی از چرك جوش به جای خارج شدن، به لایه‌های زیرین پوست‌تان می‌رود، تجدیدنظر كنید. همین است كه چند روز بعد یك جوش تازه نزدیك جوش قبلی روی صورت‌تان ظاهر می‌شود! البته التهاب، زخم شدن و ماندن جای جوش از دیگر عوارض این كار است. پس سعی كنید جلوی خودتان را بگیرید یا حداقل از لوازم بهداشتی كه مخصوص تخلیه جوش‌های سرسیاه در داروخانه‌ها وجود دارد، استفاده كنید.

 

آب و صابون همیشه خوب نیست!

شاید فكر كنید راحت‌ترین، بی‌عارضه‌ترین و در ضمن موثرترین كاری كه می‌توانید برای سلامت نگه داشتن پوست‌تان انجام دهید، شستن آن با آب و صابون است اما یادتان باشد شستن مداوم پوست با صابون‌های قوی، باعث از بین رفتن چربی‌های محافظ و ضدجوش‌های طبیعی پوست می‌شود و با حساس كردن پوست، باعث زودتر سوختنش می‌شود. پس سعی كنید صورت‌تان را با پاك‌كننده‌های ملایم بشویید و بعد از شست‌وشو حتما از یك لوسیون مرطوب‌كننده یا كرم ضد‌آفتاب استفاده كنید.

گران نخرید!

شنیده‌اید كه می‌گویند: «هرقدر پول بدهی،‌ آش می‌خوری؟» این ضرب‌المثل حداقل در مورد محصولات آرایشی و بهداشتی صادق نیست! متخصصان پوست معتقدند خیلی از محصولات ارزان بسیار بهتر و موثرتر از گران‌ها هستند و شاهد این مدعا هم پرفروش بودن آنهاست.  البته درست است كه محصولات گران ممكن است باكیفیت‌تر و موثرتر باشند اما وقتی می‌توان محصول مشابهی را با قیمتی مناسبت‌تر تهیه كرد، چرا باید حتما سراغ گران‌ها رفت؟! مسلما محصولات گران‌تر رایحه‌هایی متنوع‌تر، بهتر و بسته‌بندی‌های شكیل‌تری دارند اما تاثیرشان با انواع مشابه اما ارزان‌تر تفاوت چندانی ندارد؛ پس فكر نكنید برای گرفتن نتیجه مجبورید گران‌ترین كرم‌ها و لوسیون‌ها را تهیه كنید!

 

فقط یك ضدچروك واقعی وجود دارد!

بیشتر كرم‌های ضدچروك مكانیسم بسیار ساده‌ای دارند؛ با آبرسانی پوست را محكم كرده و می‌كشند. به این ترتیب جوان‌تر و زیباترتان می‌كنند اما همه این تاثیرها موقتی است! تنها رتینوئید موضعی است كه قدرت اثبات شده‌ای در از بین بردن چروك‌ها دارد! این محصول كه به صورت كرم و قطره استفاده می‌شود، با نفوذ به عمق پوست سلول‌ها را حجیم كرده، خطوط ریز و چروك‌های پوست را كاهش می‌دهد به‌خصوص آسیب‌های ناشی از تابش آفتاب سوزان را!  البته كرم‌های حاوی ویتامین C هم-كه یك آنتی‌اكسیدان عالی برای پوست است- تاثیر خوبی در  از بین رفتن چروك‌های پوست دارند فقط تاثیرشان زود از بین می‌رود و باید به صورت مداوم استفاده شوند.

 

هر نسخه گیاهی را امتحان نكنید

حتما برای‌تان پیش آمده كه صرف گیاهی بودن یك محصول یا تركیب خیلی سریع و بدون برنامه از آن محصول برای درمان یا بهبود ظاهر پوست‌تان استفاده كنید اما این حركت اشتباه و خیلی ساده‌انگارانه است. گیاهان دارویی، مواد معدنی و طبیعی اگر چه عنوان طبیعی را یدک می‌كشند اما لزوما تركیبی امن و مطمئن نیستند. گاهی تركیب یك یا دو ماده طبیعی می‌تواند برای پوست شما دردسرساز بوده و باعث التهاب، سرخی، تیرگی یا خارش شود و مشكلاتی را برای‌تان به همراه داشته باشد؛ بنابراین پیش از آنكه به اولین مغازه عرضه‌كننده محصولات طبیعی یا عطاری‌ها وارد شوید، كمی فكر كنید و پیش از آن از یك متخصص پوست یا متخصص طب سنتی برای مشكل پوستی‌تان مشورت بگیرید.

سولاریوم بی‌خطر نداریم!

می‌دانید كه برنزه كردن پوست با حمام آفتاب خطرات زیادی برای پوست دارد و شاید برای همین متوسل به دستگاه‌های سولاریوم شوید اما این دستگاه‌ها هم  با اشعه UVB (یكی از اشعه‌های فرابنفش خورشید) حسابی سرطان‌زا و خطرناك هستند. البته بعضی‌ها معتقدند سولاریوم‌هایی كه اشعه‌های UVB را فیلتر می‌كنند، بی‌خطرند اما این دستگاه‌ها هم از طریق اشعه UVA – كه یكی دیگر از اشعه‌های فرابنفش خورشید است- باعث تیره‌تر شدن رنگ پوست شده، تا عمق پوست نفوذ كرده، به سلول‌های پوستی آسیب می‌زند و در نهایت باعث پیری زودرس و حتی گسترش سرطان‌های پوست می‌شود؛ پس گول این حرف‌ها را نخورید!

 

 

روانشناسی آنلاین ، خدمات مشاوره

روانشناسی آنلاین ، خدمات مشاوره