وکیل ملکی، هزینه وکیل ملکی تهران

وکیل ملکی، هزینه وکیل ملکی تهران

داروی جدید ضد غبغب!

داروی جدید ضد غبغب!

داروی جدید ضد غبغب!

 

 

29 آوریل 2015، سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) داروی کیبلا (Kybella) با نام ژنریک دئوکسی کولیک اسید را برای درمان بزرگسالان مبتلا به چربی متوسط تا شدید در زیر چانه (غبغب) تایید کرد. استفاده از این دارو به هیچ وجه برای درمان چربی خارج از منطقه زیر چانه مورد تایید نیست و توصیه نمی شود.

کیبلا یا همان دئوکسی کولیک اسید، ماده ای است که در بدن و به صورت طبیعی تولید می شود و کمک می کند تا بدن چربی ها را جذب کند. درواقع کیبلا یک داروی از بین برنده غشای سلول است و زمانی که به سلول های بدن تزریق می شود، غشای سلولی را از بین می برد. براساس همین مکانیسم، دانشمندان از آن به عنوان منهدم کننده سلول های چربی استفاده می کنند. هنگامی که این دارو را فردی ماهر درست به چربی زیر چانه تزریق کند، می تواند سلول های چربی را از بین ببرد اما اگر این کار درست انجام نشود، انواع دیگر سلول ها، از جمله سلول های پوست را از بین می برد.

درمان با کیبلا فقط باید به وسیله یک پزشک دارای مجوز عرضه خدمات حرفه ای انجام گیرد و بیماران باید کامل قبل از درمان از خطرهای استفاده از این دارو آگاه باشند. کیبلا فقط برای درمان چربی زیر چانه تایید شده و برای درمان در خارج از این منطقه مورد تایید نیست. هر ویال از این دارو فقط برای یک بیمار استفاده می شود و مراجعان، احتمالا به 50 تزریق در یک جلسه و در مجموع به 6 جلسه درمانی احتیاج خواهندداشت به طوری  که بین جلسه ها یک ماه فاصله باشد. هر جلسه حدود 20 دقیقه طول می کشد. اثربخشی این دارو در چند مطالعه بزرگ که هزاران نفر در آن بررسی شده اند به اثبات رسیده است اما مانند هر داروی دیگری، این دارو نیز ممکن است عوارضی داشته باشد.

 

شناسنامه دارو:

نام تجاری: کیبلا

نام ژنریک: دئوکسی کولیک اسید

شرکت تولیدکننده: کیترا بیو فارماسیو تیکالس

درمان: افتادگی زیر چانه، غبغب

شکل دارو: ویال تزریقی

 

عارضه کیبلا چیست؟

کیبلا می تواند عوارض جانبی جدی، از جمله آسیب های عصبی در فک به وجود آورد که ممکن است باعث لبخند کج یا ضعف عضلات صورت و مشکل در بلع شود. در 4.3 درصد مواردی که بر اثر آسیب دیدگی عصب صورتی بیماران تقارن لبخند آنها از بین رفته بود، حدودا 42 روز بعد بهبود حاصل شد پس می توان نتیجه گرفت بازگشت به حالت اولیه به گذشت زمان نیاز دارد. از شایع ترین عوارض جانبی دیگر کیبلا می توان تورم، کبودی، درد، بی حسی و قرمزی در منطقه درمان را نام برد. به گفته سازمان غذا و دارو، تورم و درد در افرادی که تجمع چربی بیشتری دارند، بسیار شدیدتر است که البته بعد از 48 تا 72 ساعت از بین می رود.

کیبلا نباید در خارج از منطقه زیر چانه استفاده شود و اگر در محل تزریق نشانی از عفونت مشاهده شود، تزریق انجام نخواهد گرفت. همچنین در بیمارانی که درمان جراحی یاز یبایی در منطقه زیر چانه داشته اند، این دارو باید با احتیاط استفاده شود. اولین کسی که داوطلب شد تا این روش که هنوز در مرحله آزمایش بود، روی او انجام شود اشلی کالاگر، زن 51 ساله کالیفرنیایی بود که از دوران کودکی به دلیل داشتن غبغب در رنج و عذاب بود.

دکتر راد روریچ، پروفسور جراحی پلاستیک دانشگاه ایالتی تگزاس می گوید: «این روش در مورد اشخاصی که دچار شلی و افتادگی پوست زیر چانه نیستند، بسیار خوب جواب می دهد.» وی که سردبیر مجله تخصصی جراحی زیبایی و پلاستیک است، می گوید: «این روش مورد استقبال گسترده خانم ها و آقایان قرار گرفته زیرا بسیاری از افراد یک تزریق ساده را به تیغ جراحی ترجیح می دهند. مخصوصا آقایان علاقه ای ندارد که اعمال زیبایی انجام دهند که مستلزم گذراندن دوره نقاهت نسبتا طولانی باشد بنابراین درمانی را که غیرتهاجمی باشد و در مطب شخصی پزشک انجام شود، بیشتر می پسندند.»

چه کسانی کاندید مناسبی برای این تزریق نیستند؟

برخی کارشناسان معتقدند در برخی موارد انجام این عمل نتیجه مطلوبی نخواهدداشت. اگر حجم غبغب بسیار بزرگ یا پوست گردن بیمار شل باشد، پس از کوچک کردن توده چربی به این روش باید جراحی پلاستیک لیفتینگ پوست گردن هم انجام شود که هزینه بسیار بالایی دارد. به علاوه، این دارو فقط سلول های چربی را هدف نمی گیرد بلکه اگر درست تزریق نشود و نوک سوزن کاملا وارد بافت چربی نشود، سلول های پوست را هم از بین می برد، در صورت تزریق نادرست دارو، منتشرشدن آن در بافت پوستی می تواند باعث ضخیم و چرمی شدن پوست شود.

دکتر لین دریک، متخصص پوست و عضو هیئت علمی دانشگاه هاروارد و مشاور سازمان استاندارد غذا و دارو به مصرف این دارو رای مثبت داده است زیرا به عقیده او مزایای این روش به خطرهای آن برتری دارد البته به شرط آنکه پزشکی برای تزریق انتخاب شود که آموزش دقیق و کامل دیده باشد. او می گوید: «هنگامی که در چند جای صورت شما سوزن وارد شود ممکن است سهوا و ناخواسته به نقاط حساس زیادی آسیب بزند.»

روانشناسی آنلاین ، خدمات مشاوره

روانشناسی آنلاین ، خدمات مشاوره