وکیل ملکی، هزینه وکیل ملکی تهران

وکیل ملکی، هزینه وکیل ملکی تهران

ظروف چدنی بخریم ‌یا خیر؟!

ظروف چدنی بخریم ‌یا خیر؟!
این روزها نسل جدید ظروف پخت و پز چدنی به بازار مصرف آمده كه محسناتشان نسبت به ظروف قدیمی سبب جذاب بودنشان شده به طوری كه حتی قیمت‌های نسبتا زیاد آنها مانع انتخابشان هنگام خرید خانم خانه نمی‌شود.
  
رویای داشتن ته‌دیگ‌های ترد و طلایی كه قالبی و یك تكه از ته قابلمه جدا می‌شوند مدت‌هاست كه به لطف فناوری شكل واقعی به خود گرفته‌اند.
  
سال‌هاست كه پای ظروف تفلون به آشپزخانه‌ها باز شده است و زحمت كلنجار رفتن با ظروف رویی را كم كرده‌اند اما انگار قدرت مجذوب كردن خریداران بویژه بعد از هشدارهای مكرر متخصصان مبنی بر سرطان‌زا
بودن و مسمومیت‌آور بودن ظروف تفلون در حال كم شدن است.
  
این روزها نسل جدید ظروف پخت و پز چدنی به بازار مصرف آمده كه محسناتشان نسبت به ظروف قدیمی سبب جذاب بودنشان شده به طوری كه حتی قیمت‌های نسبتا زیاد آنها مانع انتخابشان هنگام خرید خانم خانه نمی‌شود.
 
ظروف چدنی:
چدن آلیاژی مركب از آهن، كربن و سیلیسیم است كه در شكل‌هایی چون چدن‌های ضد سایش، مقاوم به خوردگی و مقاوم در برابر حرارت وجود دارند.
  
ظروف چدنی مخصوص آشپزخانه تقریبا تمام این ویژگی‌ها را یكجا دارند و در صورت مراقبت از آنها می‌توانند تا مدت نامحدودی سبب لذت آشپزی شوند.
  
در واقع این ظروف مقاومت بالایی دارند، رنگ آنها از بین نمی‌رود و زنگ نمی‌زنند، لب پر نمی‌شوند، طعم و عطر غذا را حفظ می‌كنند و استفاده از آنها آسان است.
  
اما با وجود تمام این ویژگی‌ها اگر در استفاده از این ظروف‌‌نیز دقت نشود آنها نیز همانند ظروف تفلون پس از مدتی كارایی خود را از دست می‌دهند و خیلی زود باید تعویض شوند.
 
پس برای داشتن ظروف سالم چدنی باید نكاتی را مورد توجه قرار داد.
  
برای گرفتن نتیجه بهتر از این ظروف باید از حرارت كم یا متوسط استفاده كرد.
  
هنگام آشپزی باید دقت كرد تا ظرف 2 تا 3 دقیقه پیش از ریختن روغن گرم شود.
  
این در حالی است كه هنگام پخت غذا باید از قاشق‌های پلاستیكی، چوبی یا نایلونی استفاده شود چرا كه
قاشق‌های فلزی ممكن است به لعاب ظرف آسیب برسانند.
 
همچنین هنگام برداشتن این ظروف از روی شعله اجاق گاز باید حتماً از دستكش یا دستگیره استفاده شود چون این ظروف هنگام پخت و پز بسیار داغ می‌شوند.
    
دقت داشته باشید كه ظرف داغ را نباید به صورت مستقیم روی پیشخوان آشپزخانه یا دیگر سطوح سرد كه اختلاف دمای زیادی دارند قرار داد.
  
همچنین باید بشدت مراقب ضربه نخوردن ظروف چدنی بود چون این ظرف‌ها در صورت برخورد با سطوح سخت ممكن است بشكنند یا لب‌پر شوند.
  
تمام این ظروف را می‌توان داخل فر (تا دمای 260 درجه سانتی‌گراد) و همچنین روی انواع اجاق گاز قرار داد اما هرگز نباید فراموش شود كه ظرف داغ را نباید بلافاصله داخل آب سرد یا فریزر قرار داد چون بهترین كار پس از پخت و پز سرد شدن تدریجی ظرف‌هاست.
  
حالا اگر تمام این موارد به درستی رعایت شود وقت آن است تا با رعایت روش‌های درست شستشو عمر
مفید ظرف‌های چدنی را بالا ببریم.
  
این ظروف را باید با آب گرم و مایع ظرفشویی شست كه بهتر است برای این كار از اسفنج و مایع ظرفشویی استفاده شود.
  
به كار بردن مایع سفیدكننده (وایتكس) در شستشوی این ظروف باید فراموش شود چرا كه به هیچ روی نیازی به این كار نیست.
  
قبل از این‌كه ظروف سر جای خود و درون كابینت قرار بگیرند باید كاملا خشك شوند، برای همین قرار دادن ظروف خیس در قفسه‌ها توصیه نمی‌شود.
  
در صورت چسبیدن مواد غذایی به ته قابلمه نباید از پاك‌كننده‌های قوی یا ابزار تیز استفاده شود بلكه باید اجازه داد تا ته ظرف مدتی با آب گرم خیس بخورد و سپس ظرف شسته شود.
  
این ظروف این قابلیت را دارند (به غیر از ظروفی كه دسته چوبی دارند) كه با ماشین ظرفشویی شسته شوند البته به شرطی كه در موقع قرار دادن ظروف چدنی سنگین داخل ماشین ظرفشویی احتیاط شود.