وکیل ملکی، هزینه وکیل ملکی تهران

وکیل ملکی، هزینه وکیل ملکی تهران

آموزش مراقبه (مدیتیشن) در زندگی

آشنایی با مراقبه و به كارگیری روش های آن برای هر شخصی می تواند نقطه عطف و سكوی پرتابی باشد، به سوی كمال و وصل به ذات احدیت و سرچشمه نامحدود هستی. چرا كه….
مراقبه (مدیتیشنmeditation) در اصل روشی است كه سراسر زندگی فرد را تحتالشعاع قرار می دهد و موجب می شود تا زندگانی فرد از موهبت بیهمتای آن سرشار و مملو گردد. استفاده مداوم از مراقبه، پویایی خاصی در فرد ایجاد می كند و به وی این امكان را می دهد تا از تمامی نیروهای درونی و بیرونی خود استفاده نماید و به یك فرد خلاق و سازنده، با ظرفیت های پایان ناپذیر و دارای انرژی جسمی و روانی خاص تبدیل گردد كه باعث می شود تا سلامتی و تندرستی در وجودش لبریز شود. از انفاس خوش آن، دیگران هم بهره می گیرند.
آشنایی با مراقبه و به كارگیری روش های آن برای هر شخصی می تواند نقطه عطف و سكوی پرتابی باشد، به سوی كمال و وصل به ذات احدیت و سرچشمه نامحدود هستی. چرا كه به فرد كمك می كند تا به فردی سرشار از امید و پابندگی تبدیل شود و در اوج سلامت جسمی و روحی قرار گرفته و پیروزی و كامیابی را در آغوش گیرد.
آثار زیستی مراقبه
تحقیقات گستردهای در رابطه با اثرات زیستی و فیزیولوژیك مراقبه در بدن انجام گرفته است و مدارك روشنی وجود دارد كه نشان می دهد، رابطه مشخصی بین مراقبه و پاسخ های فیزیولوژیك بدنی وجود دارد.
 
مهم ترین تأثیر مراقبه، آرام شدن نسبی متابولیسم بدن، كم شدن نسبی مصرف اكسیژن و كم شدن تولید دی اكسید كربن است. این كاهش ها به دلیل آرام شدن نسبی متابولیسم است، نه تنفس آرام تر یا كمعمقتر شدن آن.
در حالت مراقبه ضربان قلب هم كاهش می یابد و به طور متوسطه به سه ضربه در دقیقه می رسد.
همچنین با توجه به كاهش نسبت و میزان تنفس در مدت مراقبه، غلظت اسید لاكتیك خون نیز سریعا كاهش نشان می دهد. سطح اسید لاكتیك خون بستگی به نگرانی و تنفس دارد و سطح پایین آن در موردهای تحت آزمایش در طول مدت مراقبه، به احتمال قوی به حالت آرامش فرد مراقبه كننده بستگی دارد.
نتایج تحقیقات نشان داده كه مقاومت پوست در طول مدت مراقبه افزایش می یابد. در حالی كه در حالت تنش و نگرانی، مقاومت پوست بسیار پایین می آید.
الگوی امواج مغزی در طول مدت مراقبه تغییراتی را نشان می دهد، به طوری كه طول موج آلفا (Alpha) معمولا افزایش می یابد. امواج آلفا، امواج بسیار مهمی هستند با دامنه فركانس 8 تا 12(هرتز) كه با نوعی هوشیاری و خودآگاهی، به درون معطوف می شوند و تغییرات فیزیولوژیكی مهمی در بدن ایجاد می كنند مانند: آرامش ملایم، آموزش برتر، تفكرات مثبت، هیپنوتیزم، مدیتیشن تمركز و یادگیری و… .
آثار روان شناختی مراقبه
نتایج تحقیقات در این زمینه نشان می دهد افرادی كه تكنیك های مراقبه را تمرین می كنند، سلامت روانی بیشتری دارند، مقاومت بیشتری در برابر استرس ها نشان می دهند، سطح اضطراب در آنها عمدتاً پایین است و در شرایط بحرانی، نگرانی و ناراحتی متناسبی نشان می دهند. انواع بیماری های روانی و به ویژه اختلالات روان تنی شیوع كمتری در آنها دارد و در مواردی نیز با شروع تمرینات مراقبه، علائم بهبودی در این اختلالات دیده می شود.
این افراد كم كم عزت نفس و اعتماد به نفس بیشتری نسبت به گذشته پیدا می كنند. توان پیگیری بیشتری در اهداف خود نشان میدهند. پرانرژی تر هستند و احساس رضایت و خرسندی بیشتر و عمیقتری نسبت به گذشته دارند.
به طور كلی یافتههای پژوهشی نشان می دهد كه تمرین منظم مراقبه، ظاهرا بر رشد روان شناختی فرد اثر مثبت دارد. تقویت اراده، قدرت، حافظه و كاهش تنش ها و استرس ها از نتایج اساسی این تمرینات است.
مراقبه و روان درمانی
با توجه به تغییرات فیزیولوژیك و روان شناختی ناشی از تمرینات مراقبه ، به عنوان یك وسیله درمان برای بیماران مبتلا به مشكلات روحی می توان از آن سود جست. از آنجا كه اكثر اختلالات روانی مثل اضطراب، حاصل عدم آرامش فرد و ناتوانی او در كنترل شرایط زندگی و در نتیجه شرایط روحی و فكری خود است، این تمرینات با تاثیری كه روی حس كنترل و تسلط ورزی افراد می گذارند، درمان او را تسریع می كنند.
با انجام این تمرینات كه نتیجه اساسی آن افزایش آگاهی فرد است، فرد درك كامل تری از خود و پیرامون خود به دست می آورد. این شناخت او را در شناخت بهتر مشكلات خود و حل آنها یاری می دهد و فرد بصیرت و بینش لازم را به دست می آورد.
از این رو نتایج پژوهش هایی كه بر كاربرد این روش در درمان ناراحتی های روحی متمركز بودهاند، حداقل در مورد اختلالاتی چون انواع اضطراب ، یأس ها و ناامیدیها و اختلالات روان تنی امیدبخش بودهاند.