وکیل ملکی، هزینه وکیل ملکی تهران

وکیل ملکی، هزینه وکیل ملکی تهران

بخور نخورهای ماه مبارک رمضان

بخور نخورهای ماه مبارک رمضان

بدن انسان برای حفظ سلامتی خود همواره مقداری چربی به عنوان ذخیره انرژی در نقاط مختلف ذخیره می‌كند و اگر این چربی‌ها به مدت طولانی، در بدن باقی بمانند می‌توانند به شكل فشرده درآمده و احتمال مورد استفاده قرار گرفتن چربی‌ها در بدن، كمتر شود.

بنابراین روزه‌داری حتی در كسانی كه لاغر یا دارای وزن طبیعی هستند، به بدن این فرصت را می‌دهد تا بدن آنها این چربی‌های زمانمند را بسوزاند و پس از پایان دوره روزه‌داری، به جای آنها چربی تازه جایگزین شود.همچنین این ماه برای افرادی كه چربی بیش از حدی را در بدن خود ذخیره دارند نیز فرصت مغتنمی فراهم می‌شود تا مقداری از آنها را برای تولید انرژی به مصرف برسانند و از اضافه وزن خود بكاهند.

دكتر احمدرضا درستی، متخصص تغذیه در گفتگو با «جام‌جم»، درخصوص چند و چون و بخور و نخورهای ماه مبارك رمضان می‌گوید: بسیاری از افراد با فرارسیدن ماه رمضان، سوالات فراوانی در خصوص نحوه تناول غذا در وعده‌های سحر و افطار برایشان پیش می‌آید كه با حرف‌های ضد و نقیضی كه از اطراف به گوششان می‌رسد، سرگردان می‌مانند كه بالاخره چطور و چگونه باید روزه خود را افطار كنند و در سحرگاه بایستی چه غذاهایی را صرف كنند.

وی با اعلام این موضوع در ادامه یادآور می‌شود: بهتر است در وعده سحر، غذا همچون نان، پنیر، طالبی و… سبك و حتی‌الامكان كم‌چرب باشد، ولی باید خاطرنشان كرد كه خوردن غذاهای حاضری برای كودكان خوب نیست و نمی‌تواند انرژی آنها را تامین كند. پس بهتر است در وعده سحر آنها غذاهای كم چربی همچون برنج و خورش نیز جای گیرد.

این متخصص تغذیه عنوان می‌كند: غذاهای پرچرب می‌توانند در طول روز باعث تشنگی افراد شوند. به همین دلیل خوردن «كله‌پاچه و بیفتك‌های چرب» اصولا توصیه نمی‌شوند و لازم است كه به جای این نوع غذاها، در وعده سحر از سبزیجات و ماست استفاده شود تا زمان گرسنگی فرد به این وسیله به تعویق بیفتد.

 

چگونه روزه خود را افطار كنیم؟

آش و سوپ رقیق و حلیمی كه در آنها از مقدار كمی سرخ‌كردنی استفاده شده باشد، بهترین غذا هنگام افطار است. دكتر درستی با اشاره به این مطلب اظهار می‌كند: بهتر است روزه‌داران پس از صرف آب جوش و خرما، شیر گرم، مقداری نان به همراه پنیر و سبزی را فراموش نكنند.

وی در خصوص روزه‌داری در ماه‌های تابستان می‌افزاید: به دلیل آن كه در ساعات 20 تا 30/20، اذان مغرب داده می‌شود، شایسته است روزه‌داران عزیز بلافاصله پس از صرف افطار سبك، اقدام به صرف شام خود كه حاوی برنج، خورش، سالاد و ماست است، كنند و تا هنگام خواب از نوشیدن 2 لیوان چای، یك لیوان شیر، 2عدد بیسكویت و شیرینی كم‌شیرین، خرما و میوه دریغ نكنند.

دكتر درستی در ادامه ابراز می‌كند: روزه‌داران بایستی توجه داشته باشند كه نحوه صرف این گونه افطار در فصول سرد تغییر می‌كند و روزه‌داران پس از صرف افطار سبك (نان، پنیر، سبزی و…) در ساعات بین 17 تا 18، بایستی در ساعات بین 20 تا 30/2 اقدام به صرف وعده شام كنند.

 

روزه‌داری در كودكان

وی متذكر می‌شود: در ایام روزه‌داری باید به تغذیه كودكان مابین 9تا12سال و نوجوانان بین 13تا18‌‌سال توجه خاصی شود؛ چراكه دریافت ناكافی مواد غذایی می‌تواند به رشد و نمو آنها، لطمات جبران‌ناپذیری وارد كند.

نوجوانانی كه دچار وقفه در رشد یا نمو شود، گاها با كوتاه ماندن قد، لاغری یا چاقی بیمارگونه مواجه می‌شوند؛ ولی متاسفانه اختلالاتی كه در اثر وقفه نمو در ساختمان دستگاه‌های بدنی آنها اتفاق می‌افتد، عموما مبتلا به ضعف و دردهای بدنی (بویژه سردردهای مزمن)‌، بیماری‌های زنان، سقط و زایمان زودرس، مرده‌زایی، خونریزی‌های غیرطبیعی و… می‌شوند، لذا ساده‌اندیشی و بی‌توجهی به وضع تغذیه كودكان و خردسالان به هیچ وجه جایز نیست.

دكتر درستی خاطرنشان می‌كند: بنابراین به دختران 9 تا 12 ساله و همچنین نوجوانانی كه حتی در معرض كمترین خطر سوءتغذیه قرار دارند و به تمام بیماران و حتی افراد بظاهر سالمی كه روزه‌داری منجر به علائم شدید بدنی از جمله ضعف فراوان در آنها می‌شود، توصیه می‌شود با مشورت با متخصص تغذیه و متخصصان بیماری‌ها اقدام به روزه‌داری كنند.