وکیل ملکی، هزینه وکیل ملکی تهران

وکیل ملکی، هزینه وکیل ملکی تهران

بهداشت پوست و مو در دوران حاملگی

بهداشت پوست و مو در دوران حاملگی

بهداشت پوست و مو در دوران حاملگی

 

نکاتی در مورد بهداشت پوست و مو در هنگام حاملگی

تغییراتی که در زمان حاملگی در پوست و مو رخ میدهد می تواند شرایط جدیدی را برای خانمها ایجاد نماید که این شرایط ویژه، مراقبتهای خاصی را نیز طلب میکند.

 

پوست خانمهای حامله نسبت به دیگران کمی گرمتر و پر خونتر میباشد و در برخی از مناطق پوست رگه های قرمزی در زمان حاملگی ایجاد میشود که اینها در اثر تغییرات هورمونی بدن در زمان حاملگی بوده که سبب باز شدن عروق سطحی پوست و قرمزی آن میشود.

 

برای مثال در کف دست یک زن حامله ممکن است بطور طبیعی قرمزی هایی بروز کند که این یک حالت طبیعی است و نیاز به درمان خاصی ندارد.

 

گاهی بعلت همین تغییرات عروقی ضایعاتی بخصوص در پوست صورت ایجاد می شود که بشکل برجسته و خونریزی دهنده است.

 

این ضایعات قرمز که شبیه خال بوده اما دارای عروق زیاد و خونریزی دهنده هستند باید توسط پزشک متخصص پوست معاینه شده و در صورت نیاز به درمان آن پرداخت.

 

اما بعلت قرمزی هایی که در پوست مناطق بازو در معرض آفتاب بدن مانند صورت ایجاد می شود بهتر است در زمان حاملگی نیز از ضد آفتاب مناسب پوست خانمهای حامله استفاده شود.

 

این ضدآفتاب باید عطر و مواد افزودنی کمتری داشته باشد؛ لذا استفاده از کرمهای ضدآفتاب مخصوص بچه ها در این زمان مناسبتر است.

 

علاوه بر تغییرات عروقی در خانمهای حامله با پرنگ شدن پوست در برخی مناطق مانند دور نوک سینه و پایین ناف و مناطق تناسلی نیز مواجه میشویم.

 

همچنین در خالهای فرد حامله نیز تغییراتی رخ می دهد و به نظر میرسد که خالها پررنگتر و بزرگتر میشوند.

 

همه این تغییرات بعلت هورمونهایی است که درزمان حاملگی افزایش یافته اند.

 

البته این تغییرات بهتراست توسط متخصص پوست معاینه شده تا طبیعی بودن آنها ثابت گردد.

 

در زمان حاملگی پررنگی هایی نیز در ناحیه صورت ایجاد می شود که این حالت را ماسک حاملگی یا ملاسما نیز میگویند. البته ملاسما میتواند در افراد غیرحامله نیز بروز کند.

 

ملاسما با پررنگی مناطق مرکزی پوست صورت مانند بینی و گونه ها و وسط پیشانی همراه است این حالت تا چند ماه پس از زایمان نیز ماندگار بوده و گاهی نیز تا سالها می تواند طول بکشد.

 

بعلت اثرات آفتاب بر افزایش رنگدانه های پوست صورت، جهت جلوگیری از افزایش پلاسما می توان از ضد آفتاب استفاده نمود اما از کرمهای دارویی ضد لک در هنگام حاملگی بهتر است که استفاده نشود.

 

اما می توان پس از زایمان درصورتی که این نوع لکه ها خود بخود ازبین نرفت؛ ازکرمهای ضد لک و یا لایه بردار تحت نظر متخصص استفاده نمود.

 

یکی دیگر از تغییرات پوست در حاملگی ایجاد نوارهای قرمز رنگی درشکم میباشد که این نوارها بعلت کشش بیش ازحد پوست درهنگام حاملگی و بعلت اتساع شکم میباشد که الیاف کلاژن پوست تحمل این اتساع را نداشته و در اثر پارگی این الیاف است که چنین ضایعاتی ایجاد میشود.

 

این ضایعات را استریا می گویند ومی تواند درسینه زنان باردارنیز رخ دهد. این نوارهای قرمز ممکن است دربرخی خانمها تا مدتها بعد از زایمان نیزادامه یابد و یا به رنگ پوست درآمده و به همان حالت بماند.

 

جهت درمان این حالت و یا پیشگیری از آن در هنگام بارداری کرمهای مختلفی وجود دارد که می توان از برخی از آنها که سندیت علمی بیشتری دارند استفاده نمود.

 

اما باید به خاطرداشت که این ضایعات تنها با داروهای موضعی کمی بهبودی داشته و بطور کامل نیزنمی توان از بروز آنها در هنگام بارداری جلوگیری نمود.

 

روشهایی مانند لیزر و میکرو درمابریژن نیز تا حدودی به درمان این ضایعات میتواند کمک کند که البته باید هردواین اعمال پس ازتست یک قسمت از پوست مبتلا انجام گیرد.

 

از دیگر تغییرات پوست در حاملگی میتوان به تعریق بیش از حد اشاره نمود که این حالت میتواند برای زن باردار دردسرساز بوده و موجب ناراحتی او شود اما پس از زایمان این حالت بهبود می یابد.

 

از شدت برخی بیماریهای پوستی در زمان حاملگی کاسته می شود که از جمله این بیماریها می توان به آکنه اشاره نمود که معمولاً بخصوص درنیمه دوم حاملگی از شدت آن کاسته میشود.

 

همچنین در زمان حاملگی از شدت ریزش موها کاسته میشود که این امر نیز مربوط به تغییرات هورمونی بوده و موهایی که در این دوره بطور طبیعی ریزش نمیکنند.

 

پس از زایمان معمولاً در 6-4 ماهگی نوزاد شروع به ریزش میکنند که به این ریزش مو ریزش موی پس از زایمان میگویند و نوعی ریزش موی تلوژن افلوویوم محسوب میشود که می تواند بعلت استرسها، خونریزیها، اعمال جراحی و بیماریهای تب دار نیز ایجاد شود.

 

با توجه به این نکات توصیه می شود که خانمهای حامله در دوران بارداری از استفاده از مواد زیبایی که میتواند در موها ایجاد شکنندگی و خشکی بیش از حد نماید خودداری نمایند و همچنین از سشوار کشیدن های حرفه ای، فرکردن و رنگ نمودن مو نیز برحذر باشند.

 

بطورکلی بهتر است در زمان حاملگی از تحریک پوست و مو با مواد محرک که اکثراً بعنوان آرایشی استفاده می شود خودداری نمود تا این دوران با کمترین اثرات مضر بر پوست و مو طی شود.

 

از مشکلات دیگری که در زمان حاملگی ممکن است ایجاد شود حالتی است به نام “بثورات دانه ای کهیری خارش دار” که معمولاً در سه ماهه آخر حاملگی ایجاد شده و در زنان حامله ای که برای اولین بار حامله شده اند رخ می دهد.

 

این حالت بیشتر بعلت اتساع بیش از حد شکم ایجاد می شود و در دوقلوزایی ها یا مواردی که جنین نسبتاً درشتتر می باشد بیشتر رخ میدهد.

 

ضایعات به شکل کهیری وخارش دار بوده و ابتدا در نوارهای قرمز ایجاد شده درروی شکم خود را نشان می دهد.

 

این ضایعات به شکل دانه های قرمز و یا گاهی مناطق وسیع برجسته قرمز ظاهر میشوند. خارش این حالت نسبتاً شدید بوده و گاهی باعث اضطراب و نگرانی مادر و اطرافیان او میگردد.

 

در این موارد گاهی خارش باعث ایجاد کندگی هایی در روی پوست می شود که به این کندگی ها اصطلاحاً excoriation میگویند.

 

این ضایعات معمولاً با زایمان یا مدت کوتاهی پس از آن بهبود می یابد و آثاری نیز از خود بجا نمی گذارد.

 

درمان جهت خارش بیمار شامل استفاده از داروهای موضعی ضد خارش بی ضرر مانند کالامین، کروتامیتون و یا استفاده از استروییدهای موضعی با قدرت متوسط میباشد.

 

درصورت شدید بودن خارش میتوان با صلاحدید متخصص زنان و زایمان از داروهای خوراکی ضد خارش مانند آنتی هیستامینهایی مانند کلرفنیرامین و یا دیفن هیدرامین نیز استفاده نمود.

 

اما بهرحال باید این نکته را درنظر داشت که بعلت حاملگی نمیتوان از خیلی از داروهای خوراکی بهره برد لذا مادر حامله تا حدودی باید این حالت و خارش ناشی از آن را تحمل کند.

 

با دانستن این نکته که این ضایعات هیچگونه ضرری برای جنین نداشته و تنها خارش آنها باعث آزار مادر می شود خیلی از خانمها این مشکل را بخوبی تحمل میکنند.

 

گاهی این ضایعات پوستی در حاملگی های بعدی فرد نیز ایجاد میشود که دراین صورت هربار شدت آن کمتر از دفعه قبل خواهد بود.

روانشناسی آنلاین ، خدمات مشاوره

روانشناسی آنلاین ، خدمات مشاوره