وکیل ملکی، هزینه وکیل ملکی تهران

وکیل ملکی، هزینه وکیل ملکی تهران

گربه‌ها مزه و طعم شیرینی را حس نمی‌كنند

گربه‌ها مزه و طعم شیرینی را حس نمی‌كنند
شاید برایتان جالب باشد بدانید كه گربه‌ها اصلا از خوردن مواد غذایی شیرین لذت نمی‌برند. این حیوانات با مزه تنها علاقه‌مند به خوردن غذاهای گوشتی آبدار هستند. ممكن است چنین به نظر برسد كه به همین دلیل همه گربه‌ها همواره در كمین هستند تا پرنده‌ای را به دام انداخته و یا یك موش را مورد آزار و اذیت قرار دهند اما حقیقت این است كه برخلاف سایر پستانداران كه تا امروز بر روی آنها آزمایشات مختلفی انجام شده است گربه‌ها قادر به چشیدن طعم‌های شیرین نیستند. زبان پستانداران متشكل از گیرنده‌های چشایی است.

گیرنده‌های چشایی پروتئین‌های مستقر در سطح سلولی هستند كه پس از چسبیدن به مواد غذایی مختلف سبب فعال شدن اجزای داخلی سلول و در نتیجه ارسال علائمی به مغز می‌شوند. انسان‌ها قادرند پنج طعم مختلف تلخی، شوری، ترشی، گوشتی و شیرینی را حس كنند. گیرنده شیرینی متشكل از یك جفت پروتئین است كه دو ژن مجزا در ایجاد آنها نقش دارند. وقتی این ژن به درستی عمل می‌كند، جفت پروتئینی را تشكیل می‌دهد و بلافاصله پس از خوردن یك ماده غذایی شیرین، از آنجایی كه طعم شیرین علامت مشخصه منبع غنی از كربوهیدارت‌ها است كه می‌تواند منبع غذایی بسیار مهمی برای گیاهخوارها باشد، فرمانی از گیرنده چشایی در دهان به مغز فرستاده خواهد شد. اما گربه‌ها گروهی از موجودات گوشتخوار هستند كه برخلاف تعداد كمی از اعضای این گروه مانند خرس‌های همه چیزخوار و یا حتی پانداهای گیاهخوار و ترسناك عموما مواد غذایی مورد نیاز خود را از گوشت تامین می‌كنند. بنابراین در نتیجه داشتن همین نوع رژیم غذایی در بدن گربه‌ها، شیرها و همچنین ببرها 247 جفت اسید آمینه اصلی تشكیل‌دهندهDNA ژن‌های موثر در ایجاد گیرنده چشایی شیرینی وجود ندارد. در نتیجه این ژن نمی‌تواند پروتئین مناسب و ژن تاثیرگذار در احساس طعم شیرینی را رمزگذاری كند و به این ترتیب گربه‌ها قادر به چشیدن طعم و مزه شیرینی نخواهند بود. با توجه به آنچه گفته شد می‌توان گفت گربه‌ها موجودات خوشبختی هستند، چراكه اگر می‌توانستند شیرینی مواد غذایی را بچشند به خوردن این گروه از مواد غذایی تمایل بیشتری داشته و دیگر دندان سالمی برای آنها باقی نمی‌ماند تا بتوانند از مواد غذایی گوشتی تغذیه كنند. بررسی‌های انجام شده حاكی از آن است كه حیوانات مختلف دارای گیرنده‌های چشایی متفاوتی هستند. برای مثال جوجه‌ها نیز همانند گربه‌ها قادر به چشیدن طعم و مزه شیرینی نخواهند بود. این در حالی است كه گربه‌‌ماهی‌ها قادرند حتی مقادیر بسیار جزئی از اسیدهای آمینه موجود در آب را نیز جذب كنند. گربه‌ها تنها پستاندارانی هستند كه از چنین ویژگی‌ برخوردارند.

به نظر می‌رسد در بدن گربه‌ها دیگر عوامل تاثیرگذار بر توانایی لذت بردن از خوردن مواد غذایی شیرین و هضم این گروه از مواد غذایی نظیر گلوكیناز كه یكی از مهم‌ترین آنزیم‌های كبدی كنترل‌كننده سوخت و ساز كربوهیدرات‌ها و ممانعت‌كننده از تجمع گلوكز در بدن حیوانات است نیز وجود نداشته باشد كه در نتیجه سبب شیوع دیابت در میان گربه‌ها شده است.