وکیل ملکی، هزینه وکیل ملکی تهران

وکیل ملکی، هزینه وکیل ملکی تهران

سینماهای مجانی در روزهای…

سینماهای مجانی در روزهای…
امسال اتفاق منحصر به فردی در سینمای ایران رخ داده است. البته اگر دعا كنیم سال‌های بعد هم همین اتفاق ادامه داشته باشد دیگر یك روند منحصر به فرد نیست. امسال در ماه رمضان قرار شده بلیت‌ها بعد از افطار نیم‌بها باشد و تا ساعت 2 بامداد هم می‌شود فیلم دید، اما این تنها اتفاق نیست و قرار است در روزهای 23 و 24 شهریور همزمان با روز ملی سینما حالا یكی دو زودتر یا دیرتر در سینماها فیلم‌هایی به صورت رایگان نشان داده شود.

فیلم‌هایی كه جزو بهترین‌های سینمای ایران هستند. خدا را شكر آنقدر هم تعدادشان زیاد است كه انتخاب بین آنها خیلی كار سختی است. این فیلم‌ها در 12دوره جشن سینمای ایران برگزیده شده‌اند. حالا یك فرصت است تا مردم آنها را مرور كنند. هر كدام از ما شاید آنها را در زمان خودشان دیده باشیم، شاید هم نه ! حالا این یك فرصت مرور را داریم. از قدیمی‌ترها شروع می‌كنیم.

 

رقص در غبار

كارگردان این فیلم اصغر فرهادی است. همین تازگی‌ها فیلم «درباره الی» او هم مطرح بود و روی پرده سینما كلی جایزه از این طرف و آن طرف جهان به خاطر 4 فیلم اش گرفته است. او از تلویزیون به سینما آمد.داستان یك شهر یادتان هست؟ آن موقع‌ها بچه مدرسه‌ای بودید. خوب حالا یك فرصت هست تا فیلم او را با هم ببینیم. رقص در غبار، بازیگرانش باران كوثری و فرامرز قریبیان هستند ماجرا هم در بیابان می‌گذرد و مردی كه مار می‌گیرد. فضایی كه در كمتر فیلمی تجربه شده است. ستاره‌سازی در فیلم وجود ندارد و تحمل آن همه سختی برای كمتر بیننده‌ای تحمل‌پذیر است. این روند در فیلم شهر زیبا این كارگردان هم وجود دارد، اما شكلش عوض شده است. پسری متهم به قتل غیرعمد است. هر دو خانواده كاملا فقیر هستند. قرار می‌شود یك معامله صورت بگیرد پسر تا رسیدن به 18 سالگی فرصت دارد تا پول را جور كند، چند روز مانده به اعدام. دوست و خواهرزنش در حال تلاش برای آزادی او هستند اما هیچ چیز جور در نمی‌آید. پیشنهاد غافلگیركننده‌ای به آنان داده می‌شود. آنها بر سر دوراهی انتخاب مانده‌اند. بازی ترانه علیدوستی یكی از نقاط قوت فیلم است. چهارشنبه‌سوری دیگر فیلم این كارگردان است كه با حضور هدیه تهرانی و حمید فرخ‌نژاد و ترانه علیدوستی یكی از بهترین‌های سینمای ایران درباره خیانت است. فضای خانه مدرن و اتفاق‌ها فقط در آن سطح زندگی رخ می‌دهد. هیچ كس مقصر نیست و همه مقصرند. ما تا آخر هم نمی‌فهمیم چه اتفاقی افتاده است. شاید هم بفهمیم اما دوست نداریم بدانیم.

 

زیر پوست شهر

فیلمی خوب و دیدنی و غمگین از رخشان بنی‌اعتماد شاید جای یك فیلم یگر بنی‌اعتماد در این اكران خالی باشد؛ «روسری آبی.» هر كدام از این فیلم‌ها فضایی متفاوت دارند، اما در یك مساله مشترك هستند در محوریت زنان و ماجراهایی كه به واسطه زن بودن بر سر آنها می‌آید. زیر پوست شهر كه محمدرضا فروتن و گلاب آدینه بازی می‌كنند زندگی زنی را روایت می‌كند با مشكلات خود. زنی با فرزندانش. زنی كه باید هم به زندان برای دیدن پسرش برود و هم كار سخت خانه‌های مردم را انجام دهد. در فیلم گیلانه بنی‌اعتماد ماییم و معتمدآریا و بهرام رادان. رادان یك نقش عالی بازی كرده است مجروحی است از دوران جنگ ناتوان و افتاده روی تخت. این مادرش است كه در شمال در فضای سبز و مرطوب آن باید او را تر و خشك كند. خون‌بازی درباره اعتیاد است. درباره شكل جدیدی از اعتیاد كه در آن دیگرفقر و گوشه خیابان ماندن مطرح نیست. بلكه دختری است جوان و از خانواده‌ای شناخته شده كه خود این مسیر را انتخاب كرده است و در این راه هم گوشه خیابان می‌افتد و هم درون گل‌ها را می‌كاود.

 

آتش سبز

این فیلم یكی از مهم‌ترین فیلم‌های تاریخ سینمای ایران است و دومین فیلم سینمایی محمدرضا اصلانی مستندساز است. این فیلم روند تاریخی و قصه‌های مكرر در مكرر عشق را روایت می‌كند. مهتاب كرامتی، پگاه آهنگرانی و عزت‌الله انتظامی هر كدام نقش شخصیت‌های گوناگونی را در این فیلم بازی می‌كنند. هم شاهزاده می‌شوند و هم خدمتكار. هم خوبی می‌كنند و هم ستم. حرف زدنشان هم كمی سخت است.

 

زیر نور ماه

فیلمی از سیدرضا میركریمی مردی كه به شدت ساخته هایش طرفداران ایرانی و مذهبی دارد. زیر نورماه شخصیتی جدی و پرسشی متفاوت را درباره روحانیت مطرح كرد. نگاه جدید به روحانیت. نگاه طلبه جوانی كه با مردم می‌خواهد از نزدیك آشنا شود. میركریمی در فیلم «خیلی دور، خیلی نزدیك» مقوله مرگ را مورد توجه قرار می‌دهد، پزشكی برای پیدا كردن پسرش روانه كویر می‌شود. در به همین سادگی به سادگی داستان زنی بیان می‌شود. زنی شهرستانی در دنیای مدرن تهران كه خواسته هایش از سوی اطرافیان نادیده گرفته می‌شود.

 

شوكران

شوكران وقتی ساخته شد بسیاری به افخمی اعتراض كردند. اعتراض جامعه پرستاران و خیلی‌ها هم به چادر سر كردن دختر اعتراض داشتند. اما هدیه تهرانی با همان صورت سنگی معروف خود این بار نقش یك اغواگر را بازی نمی‌كرد او می‌خواست برای داشتن مردی كه از آن زن دیگری بود همه كار انجام دهد. خیلی‌ها زندگی او را سخت دیدند خیلی‌ها به او حق دادند و خیلی‌ها اما مرد را مقصر دانستند. شما فیلم را یك بار دیگر ببینید.

 

«متولد ماه مهر»، «دوئل« و «سرزمین خورشید»

مرور خاطرات جنگ از سوی احمدرضا درویش اتفاقی خوب درسینمای ایران بود. اكنون بیش از 5 سال فاصله افتاده است همه منتظر روز رستاخیزی هستند كه مدام ساخته نمی‌شود. اكنون می‌توانید هم دوئل را ببینیم – كه یكی از پرهزینه‌ترین فیلم‌های تاریخ سینمای ایران است – و هم می‌توانیم مردان دیگر را ببینیم كه برای نجات كشورمان در جنگ كارهای مهمی كرده‌اند. تغییر عقیده‌ها و نگاه دوباره به جنگ هم در متولد ماه مهر قابل دیدن است. فیلمی با بازی میترا حجار و محمدرضا فروتن.

 

آدم‌برفی

یكی از جذاب ترین و خنده دارترین كمدی‌های ایرانی آدم برفی بود، ساخته داود میرباقری، كه وقتی روی پرده آمد به شدت طرفداران خودش را داشت. اكبر عبدی در دو نقش زن و مرد بازی كرد تا بسیاری بار دیگر به او آفرین بگویند. مهاجرت تم اصلی این فیلم بود.

 

خانه‌ای روی آب

بهمن فرمان‌آرا از فیلمسازان قدیمی ایران است. او تجربه حضور در آمریكا و فیلمسازی در آنجا را داشته است. حالا می‌توان در كنار هم دو بخش از سه گانه مرگ او را دید؛ یعنی فیلم‌های خانه‌ای روی آب و بوی كافور عطر یاس و هم جدیدترین تجربه او درباره جوانان را.

 

فیلم‌های دیگر را هم از دست ندهید

شما را به دیدن این فیلم‌ها هم توصیه می‌كنیم: «ارتفاع پست» و «آژانس شیشه‌ای» ابراهیم حاتمی‌كیا، «بودن یا نبودن» و «بیدار شو آرزو» كیانوش عیاری.«كافه ستاره» سامان مقدم، «دایره زنگی» پریسا بخت‌آور، «هم‌نفس» مهدی فخیم‌زاده، «كافه ترانزیت» كامبوزیا پرتوی، «مزرعه پدری» و «میم مثل مادر» رسول ملاقلی‌پور، «سربازهای جمعه» مسعود كیمیایی، «نان، عشق، موتور 1000» و «تقاطع» ابوالحسن داودی، «اسكادران عشق» سعید حاجی‌میری، «اتوبوس شب» كیومرث پوراحمد، «ماهی‌ها عاشق می‌شوند» علی رفیعی. «ما همه خوبیم» بیژن میرباقری. «قدمگاه» محمدمهدی عسگرپور، «بانو»، «لیلا» و «میهمان مامان» داریوش مهرجویی، «شام آخر» و «صورتی» فریدون جیرانی، «دختری با كفش‌های كتانی» رسول صدرعاملی، «كاغذ بی‌خط» ناصر تقوایی، «باغ فردوس پنج بعد از ظهر» سیامك شایقی، «جنایت» محمدعلی سجادی، «مصائب شیرین» علیرضا داوودنژاد، «چند كیلو خرما برای مراسم تدفین» سامان سالور و «باد در علفزار می‌پیچد» خسرو معصومی.