وکیل ملکی، هزینه وکیل ملکی تهران

وکیل ملکی، هزینه وکیل ملکی تهران

رسوایی از تهران تا تایلند!!

رسوایی از تهران تا تایلند!!

رسوایی هایی از تهران تا تایلند!!

 

سفرهای  خارج از کشور گاهی اوقات بیش از هزینه  چند میلیونی اش بسیار گران تر از آنچیزی که هست از آب در می آید.

ایرانی ها گاهی بیش از یک گردشگر  درگیر مسائلی می شوند که برای آنها هزینه های مادی و معنوی جبران ناپذیری به همراه دارد.

 

مالزی، ترکیه،تایلند، امارات،عربستان و استرالیا مقصد رویایی بسیاری از ایرانیان است که برای مهاجرت یا سفر به این کشورها میروند و حسابی بازار تورهای گردشگری را داغ کرده اند اما به دلایل متعدد نه تنها این سفرها برایند مثبت اقتصادی برای کشور ندارد بلکه مشکلات دیگری را هم به بار می آورد طبق آمار سالانه ۴ میلیون ایرانی به کشورهای مختلف سفر می کنند.هزینه ای که گردشگران ایرانی برای سفر به کشورهای ترکیه،عربستان، مالزی، تایلند و امارات می پردازند، حدود 15 هزار میلیارد تومان است . این رقم غیر از هزینه های سفر به عتبات عالیات و دیگر کشورها می باشد.(١)

 

 

نام کشور   هزینه تقریبی ایرانی ها برای سفر
عربستان   ۵ هزار میلیارد تومان
ترکیه  8 هزار میلیارد تومان
امارات  ۵۰۰ میلیارد تومان
تایلند  ۴۰۰ میلیارد تومان
مالزی  ۳۶۰ میلیارد تومان

اما این سفرها بعضا مشکلات خاصی را به همراه دارد که گاها باعث می شود ایرانی ها حتی مجبور شوند در کشورهای مقصد چند سالی را در زندان سپری کنند یا تا پای چوبه دار  بروند! البته غیر از این مسافران، ایرانی های ساکن خارج از کشور که ٧ درصد از جمعیت کشورند بعضا با مشکلاتی دست و پنجه نرم می کنند.

 

یکی از  مشکلات خاصی که ایرانی ها درگیر آن هستند قاچاق مواد مخدر است! البته هموطنان ما در این مسئله قربانی محسوب می شوند که مورد سوء استفاده سود جویان قرارگرفته اند. در واقع ممکن است شما در فرودگاه با فردی روبرو شوید که از شما بخواهد در مقابل  وعده تور یک هفته ای به کشورهای مالزی، اندونزی و تایلند به صورت رایگان یا بسیار ارزان قیمت، یک چمدان یا وسیله ای دیگر را به کسی در فرودگاه مقصد برسانید و شما در اصل در حال جابجا کردن مواد مخدر برای فرد درخواست کننده هستید!

 

متاسفانه گردشگران  ایرانی زیاد به چنین دامی افتاده اند تا حدی که افرادی بسیاری در زندان های غیر بهداشتی و نامناسب این کشور ها گرفتار شدند. در اینباره مرداد ماه سال گذشته سفیر اندونزی در تهران تصریح کرد، که کشورش قصد دارد ایران را در «فهرست سیاه» خود قرار دهد. به گفته این دیپلمات در مرداد سال گذشته، پنج هزار ایرانی در اندونزی در مکان‌هایی شبیه زندان به سر می‌بردند.

مشکل دیگر، دامن گیر افرادی است که قصد مهاجرت داشته اند این افراد در کشورهای مقصد به دلیل تفاوت های فرهنگی،جغرافیایی و قانونی دچار مشکلات می شوند شاید در صدر این کشورها، استرالیا بهترین مثال باشد. سفیر استرالیا  چندی پیش عنوان کرد که “از اول ژانویه تاکنون6500 نفر از ایران با قایق و بدون ویزا خواستار ورود به استرالیا بوده‌اند. ایرانیان بیش از همه کشورها حتی افغان‌ها مهاجرت غیرقانونی به استرالیا داشته‌است”(٢)

 

این مهاجران که با رویاهای شیرین به این کشور می روند بعضا در طول اقامت خود و حداقل در سال اول با مشکلات متعددی روبرو می شوند. قسمتی از این مشکلات روحی است زیرا زندگی ایرانی ها آنقدر با عاطفه آمیخته است که گاها خشکی و سکوت زندگی ماشینی آنجا را برنمی تابند. در بعد دیگر تغییر محیط و شرایط زندگی نیز برخی دیگر را با مشکلات و بیماریهای متفاوتی روبرو می کند. زبان انگلیسی و رانندگی در استرالیا از دیگر مشکلاتی است که مهاجرین ایرانی  با آن درگیر هستند اما هیچ کدام از این مشکلات مانند مشکلات شغلی گریبانگیر این افراد نیست .

 

 

 

طبق آمار  سالانه ۴ میلیون ایرانی به کشورهای مختلف سفر می کنند. هزینه ای که گردشگران ایرانی برای سفر به کشورهای ترکیه، عربستان، مالزی، تایلند و امارات می پردازند، حدود 15 هزار میلیارد تومان است.
این افراد که بعضا به دنبال شغل به این کشور رفته اند با ورود کوه خیالات خود را در شرایط کشور مقصد چون کاه می بینند.در واقع یا شغلی هم سطح تحصیلات و یا جایگاه ایران خود نمی بایند و یا کاری پیدا می کنند که درآمد و شرایطش قابل مقایسه با زندگی ایرانی شان نیست. شغل هایی که در آن ایرانی ها کارفرما می شوند درصد کمی از فضای کاری این کشور است و بیشتر شامل  نقاشی ساختمان، كارهای فیزیكی و ساختمانی، مكانیكی و در كل كارهای خدماتی می شود.

 

سومین مشکل در  سفرهای خارج از کشور برای آن دسته از ایرانی ها می باشد که در سفر خود با عدم رعایت موازین شرعی و اخلاقی با بیماری به کشور خود باز می گردند! فتاحی عضو کمیسیون بهداشت مجلس درباره یکی از این کشورها می گوید:” متاسفانه ارتباطات در تایلند بیش از حد آزاد است، بیشتر امکانات برای هوس‌بازی است و در مجموع خیلی بی‌بندوبار است. آزادی جنسی در تایلند مشکلات خانوادگی و بهداشتی زیادی برای مردم ایران ایجاد می‌کند و ما عمیقا از این نظر نگران هستیم.”

 

 

ایرانی ها باید بدانند که ابتدا برای سفر  باید آگاهی از شرایط فرهنگی،جغرافیایی و قانونی را مد نظر داشته باشند و همچنین مراقب سود جویانی که در کمین آنها هستند باشند اما مهمتر از این مسائل همه باید بدانیم سفر به کشورهای دیگر هر چند می تواند تفریحی متفاوت به حساب آید اما برخی از هموطنان در صورتی که هنوز نقاط جذاب و دیدنی ایران خود را ندیده اند به صورت افراطی به دیگر کشورها سفر می کنند سفرهایی که با این حجم هزینه اگر به صورت داخلی انجام می شد به جای مردم سایر کشورها به اقتصاد ملت خودمان کمک شایانی می گردد البته مسئولان ایرانی نیز باید تمهیدات آسان و ارزان تر شدن این سفرها را بیش از پیش فراهم کنند.

 

 

پی نوشت:

١- -“ایرانی‌ها برای سفر به عربستان، ترکیه، امارات، مالزی و تایلند چقدر پول خرج می‌کنند؟”، خبرآنلاین

٢-“”آمار تکان‌دهنده مهاجران ایرانی از زبان سفیر استرالیا”،  ایسنا