وکیل ملکی، هزینه وکیل ملکی تهران

وکیل ملکی، هزینه وکیل ملکی تهران

این نوشیدنی خطر سکته قلبی در جوانان را بیشتر می کند

این نوشیدنی خطر سکته قلبی در جوانان را بیشتر می کند

با توجه به شیب صعودی بیماری‌های قلبی و عروقی در کشور و افزایش متوسط طول عمر مردم به نظر می‌رسد با موارد بیشتری از بیماری‌های قلبی و عروقی، به خصوص بیماری‌های قلبی پیشرفته مواجه خواهیم بود.»

وی به افزایش بودجه بهداشت و درمان کشور اشاره کرد و افزود: «بودجه بهداشت و درمان ۳۰ هزار میلیارد تومان پیش بینی شده است که با حتساب هزینه مردم کل هزینه بهداشت و درمان در سال ۹۳، شصت هزار میلیارد تومان خواهد شد. اگر این رقم را به ۸۰ میلیون نفر از جمعیت کشور تقسیم کنیم، سرانه سلامت هر ایرانی ۲۵۰ دلار خواهد بود؛ در حالی که سرانه سلامت در کشورهای اروپایی ۴هزار دلار و در آمریکا ۸ هزار دلار برای هر نفر است. یعنی هزینه درمان در ایران یک پانزدهم اروپا و یک سی‌ام آمریکا است.»

دکتر اسلامی ادامه داد: «اگر ما تمامی بودجه کشور را صرف درمان کنیم نمی‌توانیم مشکلات درمانی را به طور کامل حل کنیم. پس راه حلی جزء پیشگری از ابتلا به انواع بیماری‌ را نداریم.»

وی با بیان اینکه سکته‌ مغزی شایع‌ترین علت مرگ و میر در جهان است که با پیشگیری می‌توان از آن جلوگیری کرد، گفت: «به منظور پیشگیری از بیماری‌های قلبی و عروقی باید چند کار را انجام دهیم که یکی از این موارد جلوگیری از تسلب شرائین یا کند کردن «آترواسکلروز» است.»

دبیر علمی شانزدهمین کنگره تازه‌های قلب و عروق به بیماری «آترواسکلروز» اشاره کرد و گفت: «این بیماری از بیماران خاص گیاه‌خواران است. از آنجا انسان از لحاظ ساختاری موجودی گیاه خوار بوده و به مرور زمان گوشت‌خوار شده است، به همین دلیل به شدت ر معرض این بیماری قرار دارد.»

به گفته وی اغلب افراد تصور می‌کنند که بیماری «آترواسکلروز» زائیده شهرنشینی است؛ در صورتی که مطالعات نشان داده است که مومیایی‌های ۴ هزار سال پیش هم دچار این بیماری بودند. از ۳۴۰ مومیایی بررسی شده یک سوم آن‌ها که سن متوسط ۳۶ تا ۴۰ سال داشتند، دچار «آترواسکلورود» بوده‌اند.

 

دبیر علمی شانزدهمین کنگره تازه‌های قلب و عروق در بخش دیگری از سخنان خود گفت: «چاقی در کودکان تا ۶ برابر ابتلا به فشار خون بالای شریانی را افزایش می‌دهد، به طوری‌که ۳۰ درصد کودکان چاق به فشار خون بالا مبتلا هستند.»

دکتر اسلامی به مصرف میوه در کاهش بیماری‌های قلبی و عروقی اشاره کرد و گفت: «مطالعات نشان می‌دهد که مصرف میوه تا ۴۰ درصد شیوع بیماری‌های قلبی و حوادث آنرا کاهش می‌دهد.»

وی همچنین به مصرف نوشابه‌های انرژی‌زا اشاره کرد و گفت: «استفاده از نوشابه‌های انرژی‌زا باعث سکته‌ و ایست قلبی می‌شود.»

 

وی در بخش دیگری از سخنان خود به ارتباط بیماری آلزایمر و «آترواسکلروز» اشاره کرد و تصریح کرد: «تا ۴۰ سال آینده به دلیل افزایش طول عمر جمعیت با افزایش مبتلایان به آلزایمر مواجه خواهیم شد. کلیه ریزفاکتورهایی که در آلزایمر وجود دارد در بیماری «آترواسکلورود» نیز وجود دارد. اگر بتوانیم دیابت و کلسترول بالا را کنترل کنیم شیوع این دو بیماری نیز کاهش خواهد یافت.»

دکتر اسلامی در پایان با اشاره به اینکه به منظر پیشگیری باید برنامه جامع ملی تدوین شود، گفت: «پیشگیری از بیماری‌ها باید از دوران کودکی آغاز شود. در این بین نقش خانواده، آموزش و پرورش، صدا و سیما و مطبوعات به منظور تشویق افراد به مصرف غذای سالم و ورزش بسیار حائز اهمیت است.»

 

در ادامه دکتر مسعود قاسمی رئیس انجمن «آترواسکلروز» ایران گفت: «۴۷ درصد بزرگسالان در جهان حداقل یکی از ریزفاکتورهای سه گانه یعنی افزایش فشار خون، L. D. L (کلسترول بد) و سیگار را دارند.»

وی ادامه داد: «در مطالعه‌ای که از سال ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۰ در اغلب مناطق جهان در افراد بالای ۳۵ سال مورد بررسی قرار گرفت مشخص شد که در هر سال به ازای هر صد هزار نفر ۳۵۰ تا ۴۵۰ مرگ و میر به علت بیماری‌های قلبی و عروقی بوده است؛ یعنی ۴ نفر از هر هزار نفر.»