وکیل ملکی، هزینه وکیل ملکی تهران

وکیل ملکی، هزینه وکیل ملکی تهران

آیا شما واقعا تنبل هستید؟!

آیا شما واقعا تنبل هستید؟!

آیا شما واقعا تنبل هستید؟

 

نکات بسیاری در خصوص افزایش بهره وری می خوانیم، از اپلیکیشن های To-Do ی مختلف استفاده می کنیم و به خود قول می دهیم که تغییر کنیم، اما این تغییر، هیچگاه از راه نمی رسد. برای شما پیشنهاداتی داریم تا بتوانید بالاخره به تنبلی خود غلبه کرده و تغییر لازم را با تمام وجود، احساس کنید.

بسیاری از افراد فعال و پرکار، خود را فردی تنبل می پندازند؛ دلیل این موضوع اینجاست که ترجیح می دهند وقت آزادشان را به استراحت بگذرانند. پس پیش از اینکه بخواهید خود را فردی تنبل تلقی کنید، بهتر است نگاهی به مسئله ی اصلی بیاندازید.

Leon F. Seltzer یک روانشناس است که در این خصوص، نظر جالبی دارد. وی معتقد است ما اصولا ترجیح می دهیم از لغت «تنبل» برای وصف خود استفاده نکنیم و یا دست کم، برای بکار بردن این کلمه در خصوص شخصیتمان اجتناب می کنیم. گاهی شخصیت ما از کمبود نظم یا انگیزه رنج می برد و اشتباه گرفتن این مشکلات با تنبلی، صرفا حل کردن موضوع را سخت تر خواهد کرد. در ادامه با ما همراه باشید.

 

بهترین راه برای مقابله با تنبلی، این است که برای خود برنامه ریزی داشته باشیم؛ ساعت به ساعت و روز به روز را بنویسیم و طبق آن جلو برویم. زمانی که توانستیم برای یک هفته برنامه ریزی کنیم، وقتش رسیده تا این مراحل را مورد توجه قرار دهیم:

ایجاد نظم در خود: برنامه شما پر است اما به اندازه ی کافی و در زمان معین، نمی توانید کارهایتان را به سرانجام برسانید. در این بخش در می یابید که با مشکل بی نظمی رو به رو هستید. احتمالا با حذف عواملی که موجب حواس پرتی می شوند، کارتان بهتر خواهد شد اما بهبود اراده خود را نیز از یاد نبرید.

دوری از انتظارات واهی: اگر برنامه شما پر شده و همه کارهایتان را نیز سر وقت به سرانجام می رسانید اما همچنان احساس تنبلی در شما موج می زند، مشکل اینجاست که در واقع به خودتان  زیادی سخت گرفته اید.

 

انگیزه: اگر برنامه هفتگیتان تقریبا خالی مانده و بیشتر وقتتان به خوابیدن و البته فعالیت های اوقات فراغت می گذرد، با مشکل کمبود انگیزه مواجه شده اید. گاهی انگیزه به این دلیل از دست می رود که نمی دانیم باید با زندگی خود چه کنیم و یا با افسردگی مواجه هستیم. اما در نهایت می توان با بهره گیری از علاقه مندی ها، انگیزه را نیز ایجاد کرد. (در ادامه به این بخش نیز خواهیم پرداخت.)

بسته به نوع مسئله، نحوه مقابله با تنبلی نیز متفاوت است. برای بررسی نقاط ضعف خود وقت بگذارید و راهی را بیابید که از طریق آن، بتوانید کارهایتان را به شکلی منظم و دقیق تر انجام دهید.

 

یاد بگیرید برای شغلتان ارزش قائل شوید

کار و شغل ما می تواند با ارزش و لذت بخش باشد. ارزش قائل شدن برای کارمان، امریست که نیاز به تمرین و زمان دارد و این را بدانید که نوع تفکر شما در خصوص شغلتان، تاثیر زیادی در به سرانجام رساندن وظایفتان خواهد داشت.

اگر شما همکارانی دارید که حالشان از کار فعلی خود به هم می خورد و صرفا در مورد آن بدگویی می کنند، بهتر است از آنها دوری کنید زیرا پس از مدتی، گرایش و نوع تفکر شما نیز منفی خواهد شد. داشتن ضمیر ناخودآگاهی که صرفا از بد بودن شرایط شنیده، نمی تواند به شما در راستای بهبود شرایط شغلی و بهره وریتان کمکی رساند.

 

اگر تا به حال هم در چنین شرایطی قرار داشته اید، از این ترفند ها برای ترمیم نوع تفکر خود استفاده کنید:

لیستی از مزایای کار خود بنویسید: همیشه مزایا و نکات مثبتی پیدا می شود، اگر نه، چرا باید گروهی از افراد در آن شرکت مشغول به کار باشند؟

زمانی که از کارتان لذت می بردید را به خاطر آورید: قطعا لحظاتی در کارتان وجود داشته که از انجام دادنش لذت برده و به خود بالیده اید. آن لحظه ها را به یاد آورده، برای خود یا دیگری توصیفشان کنید. توصیف کردن آنها برای دیگران، کمک می کند تا در آینده نیز آنها را راحت تر به یاد آورید. از سوی دیگر به یاد آوردن لحظه های ناب در کار، باعث می شود بتوانید جوابی قانع کننده تر برای سوالی نظیر «با زندگی ام چه کنم؟» داشته باشید.

معنای کار را در ذهن خود تغییر دهید: وقتی در حال انجام وظایفتان هستید، احساس بیچارگی به شما دست می دهد؟ پس افکار خود را به جهت مخالف برانید؛ به خود یادآور شوید که شغل شما ارزش انجام دادن دارد. از روی قصد لبخند بزنید و اجازه دهید تجربیات شغلی همراه با لحظاتی شیرین در ذهنتان نقش ببندند.

 

عادت های خود را تغییر دهید

از سر کار به خانه رسیده اید، کلید ها را روی میز پرتاب می کنید و سپس بر روی کاناپه لم داده و مشغول تماشای تلویزیون می شوید. اینجاست که باید بگوییم به طور کلی عصر بدی را شروع کرده و در نهایت نیز هیچ استفاده ای از وقت خود نخواهید برد. برای ایجاد تغییر در این چرخه، بعضی موارد را بازبینی کنید.

اگر پس از رسیدن به خانه به سراغ کاناپه می روید، تلویزیون را از برق بکشید. اگر وقتتان در فیسبوک هدر می رود، اپلیکیشنش را از اسمارت فون خود حذف کنید. در ابتدا، انجام چنین کارهایی بسیار سخت هستند اما در نهایت منجر به یافتن سرگرمی بهتر و مفید تر خواهند شد.

 

برای یافتن سرگرمی های جدید، یک زنجیره رفتاری ایجاد کنید

جاده ی بی علاقگی، با آرزوهای رنگارنگ سنگفرش شده است. همه در مقطعی گفته اند که می خواهند به فردا، به عنوان روزی پربار تر بنگرند، اما صبح که از خواب بیدار شده اند، همان عادت های قدیی را تکرار کرده و بی انگیزگی که دیروز صبح داشتند، باز هم در وجودشان موج زده است.

بهترین راه برای ایجاد تغییر این است که به خود، وظایف جدید و «مشخص» محول کنیم نه به طور کلی بگوییم فردا روز بهتری خواهد بود. تغییرات کوچک، بسیار عملی تر از آرزوهای بلند پروازانه در خصوص بالا بردن راندمان کاری هستند. ایجاد تغییرات کوچک باعث می شود تا به طور کلی و در نهایت و در طول زمان، با بهبود های بسیاری رو به رو شویم.

بی حال و تنبل بود صرفا یک عادت است؛ با ترک عادت های قدیمی و گام برداشتن به سوی عادت های جدید، به فعال تر بودن نیز عادت می کنیم و به راحتی می توانیم شخصی پر بارتر برای زندگی خود باشیم. حتی اگر در مقطعی از زندگی خود هستید که نمی دانید چه می خواهید و چه باید بکنید، پیدایش عادات جدید می تواند به شما کمک کند تا دست کم انگیزه ی کافی برای یافتن فعالیت های جدید را به دست آورید.

 

پایدار باشید و پیشرفت خود را تحت نظر بگیرید

زمانی که موفق شدید زندگی و کارهای خود را طبق برنامه ریزی جلو ببرید، نگذارید دوباره عادت تنبلی به سراغ شما آید. تنبلی به هر شکلی، تلاش می کند تا از شکاف های موجود در اراده ی ما سوءاستفاده کند. اگر شکست خوردید، دوباره تلاش کنید؛ همانگونه که گفتیم، تنبلی صرفا یک عادت است که می توان ترکش کرد، نه یک ویژگی شخصیتی.

از سوی دیگر داشتن لیستی از کارهای انجام شده، بسیار مفید واقع می گردد. با داشتن چنین لیستی، به خود ثابت نموده اید که می توانید عادت تنبلی را کنار گذاشته یا دست کم آن را تا حد بسیاری بهبود ببخشید؛ انگیزه ها نیز افزایش پیدا کرده و باعث می شوند تا همواره برای انجام کارهای جدید، اشتیاق وجود داشته باشد. زمانی که همواره برای انجام دادن فعالیت های جدید، اشتیاق را در خود حس کردید، آن زمان است که می توانید بگویید تنبلی، از وجودتان رخت بربسته است.

 

 

 

روانشناسی آنلاین ، خدمات مشاوره

روانشناسی آنلاین ، خدمات مشاوره