در کودکی ما اغلب اطلاعات را بدون شک و تردید باور می کردیم اما حقایق خاصی وجود دارند که کمی دور از ذهن به نظر می رسند، در این مقاله ما به حقایق پشت پرده برخی از باورهای رایج می پردازیم که بسیاری از ما در دوران کودکی به آن اعتقاد و باور داشتیم و هنوز هم به آنها باور داریم.
به بسیاری از ما گفته شده که خوردن شکلات منجر به جوش زدن می شود. اما تحقیقات مدرن نشان می دهد که خود شکلات ممکن است مقصر اصلی نباشد درحالی که رژیم غذایی سرشار از قند یا لبنیات ممکن است به مشکلات پوستی برخی افراد منجر شود. شواهد علمی کمی وجود دارد که نشان می دهد جوش زدن با خوردن شکلات مرتبط است.
احتمالا شما هم این نصیحت را از والدینتان در ماه های سرد سال شنیدیم. حقیقت این است که هیچ ارتباط مستقیمی بین موهای خیس و سرماخوردگی وجود ندارد. سرماخوردگی توسط ویروس ها ایجاد می شود نه کاهش دما یا خیس بودن موها.
به بسیاری از ما در دوران کودکی هشدار داده بودند که خیلی نزدیک تلویزیون ننشینیم زیرا به چشمانمان آسیب می رساند. اگرچه این درست است که نشستن بیش از حد به صفحه نمایش برای مدت طولانی ممکن است باعث خستگی یا ناراحتی چشم شود اما برای همیشه به چشمان شما آسیب نمی رساند.
ترکاندن بند انگشتان سالها موضوع نگرانی بوده اما آیا واقعا منجر به آرتروز می شود؟ هیچ مدرکی برای صحت این مطلب وجود ندارد اگرچه ممکن است برای بعضی آزاردهنده باشد. صدایی که از ترکاندن انگشتان می آید فقط حباب های گازی است که در مفاصل ایجاد می شود.
این یک باور رایج است که شکر باعث بیش فعالی کودکان می شود. با این حال کارشناسان توضیح می دهند که هیچ ارتباط مستقیمی بین قند و بیش فعالی وجود ندارد. درواقع عوامل زیادی ازجمله خواب و خلق و خو وجود دارد که بر سطح انرژی کودکان تاثیر می گذارند اما شکر یکی از آنها نیست.
درواقع تراشیدن و اصلاح مو روی ضخامت و سرعت رشد مو تاثیر ندارد.
این باور اشتباه متاسفانه وجود دارد اما آدامس به مدت هفت سال در معده شما نمی ماند. دستگاه گوارش انسان قادر است آدامس را البته به شکل کمی دست نخورده تر از دستگاه گوارش عبور دهد.
یکی دیگر از باورهای رایج اشتباه این است که مطالعه کردن در نور کم به چشمها آسیب می زند. درحالی که درست است مطالعه در نور ضعیف باعث خستگی موقت چشم می شود اما منجر به آسیب دائمی چشم ها نمی شود.