آیا تا به حال متوجه تغییر در بوی عرق بدن خود شده اید؟ بوهای بدن بخش طبیعی از زندگی است اما گاهی اوقات ممکن است نشانه ای از وقوع چیزی در بدن باشد.
از آنچه می خورید گرفته تا نحوه عملکرد اندام های بدن، بوی عرق می تواند سرنخ هایی درمورد وضعیت سلامتی تان به شما بدهد. در این بخش از سایت ایران ناز (irannaz.com) می خواهیم به 7 بوی مختلف عرق اشاره کنیم.
بوی شیرین یا میوه ای ممکن است نشانه یک عارضه خطرناک در دیابت باشد. درصورت کمبود انسولین، بدن برای تامین انرژی، چربی می سوزاند و کتون هایی ایجاد می کند که منجر به آزاد شدن استون می شود که باعث بوی میوه ای بدن می گردد.
این بو بیشتر در تنفش است اما ممکن است بر عرق هم تاثیر بگذارد. همچنین ممکن است با علائمی مانند خستگی، تشنگی و تکرر ادرار همراه باشد. کنترل قندخون در مدیریت این خطر نکته کلیدی است.
بدنی که به طور مداوم بوی ماهی می دهد ممکن است ناشی از یک اختلال متابولیک ژنتیکی نادر باشد.
این وضعیت باعث می شود بدن نتواند تری متیل آمین را تجزیه کند، همان ترکیبی که از غذاهایی مانند ماهی، تخم مرغ و حبوبات به دست می آید. درنتیجه تری متیل آمین از طریق ادرار، عرق و تنفس دفع می شود و بوی ماهی تولید می کند.
در زنان بوی ماهی ممکن است از بهداشت ضعیف باشد. حفظ PH متعادل واژن ضروری است زیرا به جلوگیری از عفونت هایی که منجر به بوی نامطبوع واژن می شود کمک می کند.
وقتی استرس دارید بدن شما غدد عرق آپوکرین را فعال می کند که در زیر بغل، کشاله ران و پوست سر هستند. این غدد، عرق شیری رنگ و غنی از پروتئین ترشح می کنند که باکتری های روی پوست شما را تجزیه می کنند. این تجزیه باکتریایی ترکیباتی تولید می کند که برخی از آنها بوی سیر یا پیاز می دهند.
نفسی که بوی آمونیاک یا سفید کننده می دهد ممکن است ناشی از نارسایی کلیه باشد. این زمانی اتفاق می افتد که کلیه ها دیگر اوره را از جریان خون فیلتر نمی کنند. این بو ممکن است هنگام مصرف پروتئین بالا بدتر نیز شود.
اگر عرق شما بوی سرکه می دهد ممکن است به دلیل تغییرات هورمونی ناشی از بلوغ، قاعدگی یا یائسگی باشد. همچنین ممکن است از عوارض دیابت باشد. زیرا وقتی دیابت به درستی مدیریت نشود گلوکز بیشتری در جریان خون باقی می ماند تا در سلول ها برای انرژی استفاده شوند.
بنابراین وقتی بدن به جای گلوکز از چربی برای انرژی استفاده کند موادی تولید می شود که از طریق عرق و تنفس آزاد می شوند. بوی آن گاهی شبیه سرکه و گاهی هم شبیه میوه و یا شیرین است.
بوی کپک ممکن است نشانه بیماری پیشرفته کبد باشد و در مراحل سیروز کبدی ایجاد می شود. ناتوانی کبد در تجزیه سموم باعث می شود مواد واردن جریان خون شده و از طریق پوست ترشح شوند.
بوی شیرین و شربت مانند ممکن است ناشی از اختلال متابولیک نادر و اختلال آمینو اسیدهای خاص بدن باشد. در این شرایط تجزیه آمینواسیدها با اختلال روبرو می شوند و باعث تجمع سمومی می شوند که بویی شبیه شربت می دهند.
این اختلال ارثی است. علائم این بیماری نیز شامل بی حالی، تغذیه نامناسب و تشنج است.