اگر بخواهید در یک آزمون یا مسابقهای شرکت کنید، حتماً از قبل آمادگیهای لازم برای موفقیت در آن را کسب میکنید.
گاهی هم شرایط بهگونهای میشود که در فضای رقابتی بین چندین نفر قرار میگیرید و برای اینکه به هدف خود برسید، باید بسیاری از شرایط موردنیاز رقابت را داشته باشید.
به عبارت سادهتر، باید دستپر باشید تا پذیرفته شوید.
میخواهیم راجع به افرادی صحبت کنیم که قصد دارند برای تحصیل به کشور دیگری سفر کنند و یک دانشجوی بینالمللی در دانشگاههای برتر جهان باشند؛ درواقع تصمیم گرفتهاند برای مهاجرت تحصیلی اقدام کنند.
اگر شما هم از آن دسته افرادی هستید که تلاش میکنید تا وارد دانشگاه موردعلاقه خود در کشور خاصی شوید، لازم است اطلاعات کامل و جامعی در مورد شرایط پذیرش دانشجوی خارجی داشته باشید.
شاید یک نفر اینگونه تصور کند که چون دانشجوی رتبه برتر دانشگاه خود در کشورش شده است، پس بهراحتی میتواند برای حضور در یک دانشگاه معتبر خارجی، درخواست دهد.
کافی است یکلحظه به این فکر کنید که این احتمال وجود دارد متقاضیان دیگری از سایر نقاط دنیا، ازنظر علمی و تحصیلی، همسطح شما باشند.
بنابراین افرادی که مسئول پذیرش دانشجوی خارجی هستند، کدام دانشجو را برای تحصیل در دانشگاه خود انتخاب کنند؟ اینجاست که باید تلاش کنید تا بهتر از بقیه باشید.
یکی از راههایی که میتواند کمک کند تا با احتمال بیشتری برای تحصیل در خارج از کشور پذیرفته شوید، تهیه و ارائه مقاله بینالمللی است. در مورد تأثیر ارائه مقاله ISI در مهاجرت تحصیلی، مطالب بیشتری بیان میکنیم.
قبل از اینکه راجع به میزان تأثیر یک مقاله isi در مهاجرت تحصیلی بدانیم، بهتر است یک تعریف مفید از مقاله ISI داشته باشیم.
مؤسسه for Scientific Information در ترجمه لغوی به معنی سرویس انتشارات دانشگاهی یا آکادمیک است که از سال 1956 شروع به فعالیت نموده است.
کلمه ISI که این روزها پژوهشگران، دانشگاهیان و اهالی علم و دانش کاملاً با آن آشنایی دارند، خلاصهشده همین عبارت است.
کاری که ISI میکند، این است که به بررسی تمام نشریات منتشرشده در کل جهان میپردازد؛ سپس هر مقاله و مجلهای که درنتیجه بررسیهایش به اعتبار موردقبول برسد، تأیید میکند تا در منابع معتبر پژوهشی و علمی فهرست شوند.
بعدازآن هر پژوهشگر و محققی که به دنبال یک موضوع علمی مشابه است، میتواند با پرداخت هزینه، از آن مقاله ISI بهعنوان یک منبع جستوجو، استفاده کند. بنابراین مقالهای که به تأیید ISI رسیده باشد، در هر دانشگاه و مؤسسه آموزشی در سطح جهان معتبر است.
با توجه به تعریفی که از یک مقاله ISI ارائه شد، این سؤال مطرح میشود که آیا همهکسانی که یک مقاله ای اس ای ثبت کردهاند، امتیاز برابری در اخذ پذیرش دانشگاههای خارجی دارند؟
برای پاسخ به این سؤال بهتر است در مورد امتیازهای مختلفی که به یک مقاله ISI داده میشود یا همان ردهبندی مقالاتISI بیشتر بدانیم.
طبیعی است که فرق بگذاریم بین دو منبع علمی که در یکی پژوهشگران بیشتری به آن استناد میکنند و در دیگری تعداد استناد و ارجاع به آن کمتر است.
عبارتی که مفهوم ضریب تأثیر یا impact factor را بهتر بیان کند، شامل میانگین همین تعداد استنادها برای یک ژورنال علمی و معتبر است.
بنابراین بر اساس اعتباری که یک ژورنال یا مجله بینالمللی در میان سایر ژورنالهای مرتبط با زمینه پژوهشی خود دارد، یک ضریب تأثیر برایش تعریف میشود.
درواقع هرچه ایمپکت فاکتور یک ژورنال بالاتر باشد، مقالهای که در آن منتشر میشود هم معتبرتر و دارای امتیاز بالاتری خواهد بود.
با توجه به آگاهی که در مورد ضریب تأثیر به دست آوردیم، به این نتیجه میرسیم که رابطه مستقیمی با میزان ارزشمندی و رتبه یک مقاله دارد. در چنین شرایطی هر مقالهای که به مرحله انتشار میرسد بر اساس همین impact factor، رتبهبندی میشود.
مقالههای ISI معمولاً با رتبههای Q1، Q2، Q3 و Q4ارزشگذاری میشوند. حرف Q در این رتبهبندیها یک شاخص است که جایگاه هر ژورنال را در گروه تخصصی خودشان معرفی میکند که درواقع حرف اول کلمه Quartile است.
مقاله q1، دارای بیشترین ارزش و کمترین رتبه هم مربوط به یک مقاله q4 است. بنابراین به این نکته حتماً توجه داشت باشید که وقتی مصمم هستید تا در یک دانشگاه بسیار عالیرتبه جهانی پذیرش شوید، داشتن یک مقاله Q1، احتمال موفقیت شما را بسیار بیشتر میکند.
حتی اگر دو مقاله با ردهبندی q4 داشته باشید، در مقایسه با یک مقاله ISI از رده q1، جایگاه پایینتری دارند. درنتیجه باز به این موضوع مهم میرسیم که ژورنالی که مقاله شما برای انتشار در آن پذیرفته میشود، اهمیت زیادی در رتبه و امتیاز مقاله دارد.
اینکه تصور کنید، چندین مقاله ISI معمولی داشته باشید و با ارائه آنها به کمیته پذیرش دانشجوی بینالمللی راحتتر میتوانید پذیرش شوید، اشتباه است.
یک یا دو مقاله با جایگاه علمی بالا و منتشرشده در مجله یا ژورنال خارجی معتبر، نسبت به چند مقاله منتشرشده در ژورنالهای سطح متوسط، از امتیاز بیشتری برخوردار است.
یکی دیگر از مواردی که میتواند در کیفیت و ارزشمندی مقاله ISI اثرگذار باشد، تعداد دفعاتی است که به آن مقاله ارجاع داده میشود.
شما برای اینکه نتیجه هر پژوهش یا تحقیقی را بهدرستی و با سند معتبری به نام خود ثبت کنید، نیاز به این دارید که رفرنسهای استفادهشده در مقاله را هم فهرست نمایید.
حالا به این فکر کنید از مقاله شما هم در پژوهشهای سایر محققان، بهعنوان یک رفرنس یا مرجع معتبر، بارها و به تعداد زیاد استفادهشده است.
درواقع Citation که به تعداد رفرنس بودن مقاله اشاره میکند، یک فاکتور دیگر سنجش کیفیت مقاله ISI است.
وقتی برای انتشار سایر مقالات که آنها هم هرکدام از درجه اعتبار و ارزشمندی بالایی برخوردار هستند، از مقاله شما بهعنوان یک منبع موثق استفاده میشود، نشان از مرتبه بالای علمی و همینطور اهمیت محتوای تخصصی مقالهتان دارد.
بنابراین خیلی از دانشگاههای بینالمللی تمایل دارند تا به درخواست اپلای شما پاسخ مثبت دهند.
تمام مطالبی که تا اینجا مطرح شد، به میزان اهمیت یک مقاله ISI در پذیرش و مهاجرت تحصیلی میپردازد. اما فقط دانستن این موضوع، برای تهیه یک مقاله ISI کافی نیست.
شما اگر بهترین و عالیترین مقام علمی در رشته تحصیلی خود داشته باشید و همینطور در نوشتن یک مقاله علمی و معتبر توانمند باشید اما تسلطی بر ترجمه اصولی و دقیق مقاله جهت تأیید در ISI را نداشته باشید، نتیجه تمام تلاشهای شما ناقص خواهد ماند.
برای اینکه بتوانید مقاله خود را برای پذیرش در ژورنالهای معتبر ISI آماده کنید تا در مرحله بازبینی و بررسی مورد تأیید قرار گیرد، لازم است در ترجمه آن به مواردی که در ادامه فهرست میشود، توجه ویژه داشته باشید.
• ترجمه مقاله q1
ترجمهای که برای مقاله ارائه میکنید بسیار مهم است. شما که مدتزمان زیادی تلاش کردید تا یک مقاله علمی و تخصصی ارزشمند تهیه کنید، ترجمه مقاله برایتان اهمیت زیادی دارد.
تسلط به ترجمه وقتی مشخص میشود که یک مترجم بتواند در انتقال درست و دقیق تمام مفاهیم علمی مقاله، موفق عمل کند.
بنابراین بهترین پیشنهاد در چنین شرایطی این است که ترجمه مقاله را به افراد متخصص و حرفهای در همان زمینه بسپارید.
در نظر بگیرید که یک مقاله کیو وان آماده کردهاید و باید بدانید که هر مترجمی از عهده ترجمه مقاله q1 برنمیآید.
• ویرایش نیتیو مقاله
نکته بسیار مهم دیگر در ترجمه مقاله ISI، نیتیو بودن آن است. ویرایش نیتیو مقاله، یعنی ترجمه بهقدری نزدیک به زبان مقصد باشد که هرکسی آن را میخواند، تصور کند که نویسنده مقاله اهل و بومی همان منطقه و زباناصلی او هم همان زبان ترجمهشده است.
بسیاری از ژورنالهای معتبر، ویرایش نیتیو مقاله را شرط پذیرش و بررسی اولیه مقاله معرفی میکنند. بنابراین با کمک یک ویراستار نیتیو مقالهمیتوانید به این هدف مهم دستیابید.
• فرمت بندی مقاله
هر ژورنالی که قرار است مقاله را برایش ارسال کنید، یک ساختار و فرمت بندی مشخصی در سایت خود برای پذیرش مقالهها عنوان میکند.
ترجمه تخصصی مقاله و ویرایش نیتیو مقاله در کنار فرمت بندی درست آن تکمیل میشود.
پس در این مرحله هم بهترین خدمات فرمت بندی مقاله را از افرادی که تخصص، مهارت و تجربه زیادی در این زمینه دارند، بخواهید.
خدمات تخصصی ترجمه در شبکه مترجمین اشراق
با توجه به تأثیر زیاد مقاله ISI در مهاجرت تحصیلی، اهمیت ترجمه مقاله هم به همین نسبت افزایش پیدا میکند.
یکی از دغدغههای بیشتر محققان و پژوهشگران این است که مقاله خود را به دست افراد مطمئن و معتبر بسپارند تا ضمن ارائه کیفیت بسیار مطلوب ترجمه، امانتدار مطمئنی هم برای مدتها تلاش و زحمتشان باشند.
بهترین پیشنهادی که میتوانیم داشته باشیم این است که از خدمات حرفهای و بسیار ارزشمند شبکه مترجمین اشراق بهرهمند شوید.
مترجمین متخصص و توانمندی که در شبکه اشراق حضور دارند، با تسلط کامل به ترجمه تخصصی در زمینههای مختلف، توانمندی در ویرایش نیتیو، مهارت در ویراستاری نیتیو و تجربه طولانی که در بخش فرمت بندی مقالات دارند، خیال شما را از ارائه بهترین کیفیت همراه با ضمانت راحت میکنند.
بنابراین منبع معتبری برای ترجمه مقاله ISI، ترجمه مقاله q1 و ویراستاری نیتیو آنها هستند.