ما دوست داریم فکر کنیم خریداران باهوشی هستیم اما حتی باهوش ترین مصرف کننده ها هم ممکن است به دنبال ترفندهای هوشمندانه بازاریابی و خرید باشند.
برندها بر هنر متقاعد کردن مسلط شده اند تا ما را وادار به خرج کردن بیشتر از آنچه در نظر داشتیم کنند. در این مقاله ما چند ترفند بازاریابی رایج که افراد را غافلگیر می کند توضیح می دهیم و اینکه چگونه می توانید آنها را تشخیص دهید و از آنها دوری کنید.
پیشنهاد “یکی بخر، یکی رایگان ببر” می تواند بسیار فریبنده باشد اما اغلب خریداران را تشویق به خریدهای غیرضروری می کند. درحالی که شاید اینطور به نظر برسد که یک عدد رایگان می ارزد اما درنهایت شاید چیزهایی بخرید که واقعا به آنها نیاز ندارید و بیشتر از آنچه در نظر داشتید خرج کنید.
نکته: از خودتان بپرسید واقعا به آن نیاز دارم؟ اگر پاسخ منفی است خرید را منتفی کنید.
مثلا شاید به خودتان بگویید” 100 تومان بوده حالا شده 49 تومان! این خرید سود زیادی برایم دارد.” اما در واقعیت به این صورت است که قیمت اصلی را طوری در نظر می گیرند که تخفیف، بیشتر از آنچه هست نشان داده شود.
نکته: چند لحظه وقت بگذارید و قیمت واقعی کالا را چک کنید. یک جستجوی کوچک به شما کمک می کند که تصمیم بگیرید آیا واقعا خرید ارزشمندی است یا خیر؟
آیا تا به حال فکر کرده اید که چرا قیمت ها مثلا به جای 500.000 تومان 499.000 تومان است؟ این یک استراتژی روانشناختی هوشمندانه است حتی اگر تفاوت قیمت خیلی ناچیز باشد. مغز ما تمایل دارد 499.000 تومان را ارزان تر از 500.000 تومان ببیند.
نکته: به خودتان یادآوری کنید که قیمت ها را در ذهنتان افزایش دهید مثلا اگر چیزی 499.000 تومان است آن را 500.000 تومان در نظر بگیرید. این کار به شما کمک می کند تصمیم هوشمندانه تری بگیرید و از گمراه شدن توسط این ترفندها جلوگیری کنید.
جملاتی مانند “فقط یک عدد مانده” یا “حراج امشب تمام می شود” طراحی شده اند تا حس فوریت را تحریک کنند و از ترس از دست دادن، از فرصت استفاده کنید. این تاکتیک های کمیابی باعث می شود خرید، وسوسه انگیزتر از آنچه واقعا هست، شود و شما را مجبور به خریدهای تکانشی و سریع کند.
نکته: کمی مکث و فکر کنید. آیا واقعا درحال حاضر به آن نیاز دارید؟ اگر واقعا آن چیز ارزشمند باشد احتمال دارد که دوباره به فروش برسد.
حساب شده خرج کردن به معنای کمتر خرج کردن نیست بلکه به معنای هوشمندانه خرج کردن است. انتخاب یک محصول باکیفیت می تواند در درازت مدت باعث صرفه جویی در هزینه شما شود. به قول معروف “خوب بخر یا دوبار بخر”. سرمایه گذاری روی کیفیت اغلب در طول زمان نتیجه می دهد.
نکته: با صرفه جویی در هزینه، ممکن است در آینده بیشتر برای تعمیرات یا تعویض، هزینه کنید. هنگام خرید، به جای برچسب قیمت به کیفیت آن توجه کنید.
خرده فروشان با استراتژی های جدید مانند بازاریابی اینفلوئنسرها خودشان را وفق می دهند. این تاکتیک که توسط آن محصولات تبلیغ می شوند به طور شگفت انگیزی موثر است. طوری که 40% از مردم چیزی را براساس توصیه یک فردی که اینفلوئنسر است خریداری می کنند.
نکته: فراموش نکنید که اینفلوئنسرها اغلب برای تبلیغ این محصولات پول می گیرند. بنابراین می توانید تا حدودی روی نظرات کاربران حساب کنید.