اگر چه داروهای مختلف و زیادی برای درمان میگرن وجود دارند اما این داروها در چند دسته كلی قرار میگیرند برخی از این داروها برای پیشگیری از بروز سر درد استفاده میشوند
و برخی برای حملات حاد میگرن كه شامل گروههای مختلف دارویی است در افرادی كه تعداد حملات سر درد زیاد است بهتر است از درمانهای پیشگیری استفاده كنند تا تعداد حملات سردرد كاهش یابد.
نكته مهم دیگر اینكه این افراد باید از شرایط و تركیباتی كه زمینه ساز بروز حملات سر درد هستند و باعث شعله ور شدن ان می شوند دوری كنند.
میگرن از جمله سردردهایی است كه كه شرایط محیطی یا جسمی می تواند در بروز ان موثر باشد از جمله در برخی حملات میگرن در زمان پریود تشدید می شود.
میگرن سردردی معمولا یك طرفه و اغلب جریان داراست اغلب با تهوع استفراغ فتوفوبی و سستی همراه است.
به گزارش ایران ناز میگرن در زنان بیشتر دیده میشود و ژنتیك درآن دخالت دارد. بعضی عوامل در تشدید و ایجاد آن دخالت دارد مانند بعضی غذاها ، گرسنگی ،هیجان عاطفی،قاعدگی،داروها و نور زیاد.
بنابراین پرهیز از این عوامل در پیشگیری از سردرد موثر است.درمان شامل پیشگیری یا درمان حملات میگرنی است فرد باید از شرایطی كه سبب بروز سر درد می شود دوری كند.
مثل غذاهایی كه می تواند سبب بروز سر درد شود و گرسنگی زیاد اگر حملات سر درد بیش از یكبار در هفته است باید فرد برای كنترل حملات برای مدتی روزانه دارو مصرف كند.
برخی داروها برای مرحله حاد حملات سر درد استفاده می شود كه تجویز ان زیر نظر پزشك انجام می شود بهتر است جهت دریافت درمان مناسب به متخصص مغز و اعصاب مراجعه نمائید.
در طب امروز درمان قطعی برای میگرن وجود ندارد و درمانهایی كه امروزه ستفاده می شود كمكی است. بنابراین باید از درمانهای كوتاه مدت و بلند مدت میگرن بطور صحیح استفاده كنید.
در عین حال می توانید از روشهای طب سنتی هم در این موارد استفاده كنید. گاهی نتایج امیدوار كننده ای دیده می شود.
حملات میگرن می تواند توسط برخی غذاها مثل پنیرهای حاوی تیرامین ، گوشت حاوی نیترید ، شكلات و برخی طعم دهنده ها ،گرسنگی ،هیجان عاطفی ،قاعدگی و برخی داروها و نور براق باعث بروز حمله سردرد شود.
بنابراین عدم تماس با مواد محرك می تواند از بروز حملات جلوگیری كند. باید سعی شود بیمار تحت درمان دارویی قرار گیرد تا شدت حملات كاهش یابد در این حالت از داروهای مختلف مثل نورتریپتیلین ،ناپروكسن، پروپرانولول، دوراپامیل سدیم والپرلوات استفاده می شود.
جهت بررسی و درمان مناسب به متخصص مغز واعصاب مراجعه نمائید. درمان میگرن تنها وابسته به رعایت و كنترل برخورد با مواد محرك است و درمان قطعی ندارد.
گروهی مثل ایندرال و نورتریپتیلین باعث پیشگیری از حملات می شود و گروه دیگر از جمله ارگوتامین می تواند در شروع حمله از شدت آن بكاهد.
در هر حمله باید داروی تزریقی پرومتازین و متوكلوپرامید را بصورت عضلانی مصرف كنید. با استفاده از این دو دارو و بدون هیچ مسكنی و با استراحت بعد از تزریق معمولآ مشكل حل می شود.
استنشاق اسانس اسطوخودوس ممکن است درد را کاهش دهد و موجب درمان گیاهی میگرن شود.
بر اساس تحقیقات سال ۲۰۱۲ افرادی که روغن اسطوخودوس را در طول حمله میگرنی به مدت ۱۵دقیقه استنشاق کردند.
در مقایسه با افرادی که دارونما را در اختیار داشتند، تسکین سریعتری را شاهد بودند. روغن اسطوخودوس را میتوان مستقیما استنشاق کرد یا به شقیقهها مالید.
طب فشاری عبارت است از اعمال فشار با انگشتان دست روی نقاط خاصی از بدن برای تسکین درد و سایر علائم.
بر اساس یک بررسی سیستماتیک در سال ۲۰۱۴، طب فشاری یک درمان جایگزین معتبر برای افرادی است که از میگرن مزمن و سایر شرایط رنج میبرند.
یک مطالعه جداگانه نشان داد طب فشاری ممکن است به تسکین حالت تهوع مرتبط با میگرن کمک کند. این روش را یک درمان میگرن بدون دارو به شمار میآورند.
بر اساس مطالعهای که در سال ۲۰۱۰ انجام شد، منتول موجود در روغن نعنا ممکن است مانع بروز سردرد شود. این مطالعه نشان داد که استفاده از محلول منتول در پیشانی و شقیقهها در مقایسه با دارونما برای درد، تهوع و حساسیت به نور موثرتر است.
بیان شده است که زنجبیل برای درمان میگرن کاربرد دارد و حالت تهوع ناشی از بسیاری از شرایط را کاهش میدهد. همچنین ممکن است فواید دیگری برای این بیماری داشته باشد.
با توجه به منبع تحقیق، پودر زنجبیل شدت و مدت زمان بیماری را کاهش داده و عوارض جانبی کمتری دارد.
یوگا از تنفس، مدیتیشن و وضعیت بدن برای ارتقا سلامتی و رفاه استفاده میکند. یوگا ممکن است دفعات، مدت و شدت درد را کمتر کند و درمان میگرن موثر باشد.
تصور میشود که یوگا اضطراب را کاهش میدهد، تنش را در مناطق تحریک کننده میگرن پایین آورده و سلامت عروق را بهبود میبخشد.
اگرچه محققان به این نتیجه رسیدهاند که هنوز توصیه یوگا به عنوان درمان میگرن خیلی زود است، اما آنها معتقدند که یوگا از سلامت کلی حمایت میکند و ممکن است به عنوان یک درمان مکمل مفید باشد.
کمبود منیزیم با سردرد ارتباط دارد. مطالعات نشان میدهد مکمل اکسید منیزیم از میگرن منجر به هاله جلوگیری میکند. همچنین ممکن است جلوی میگرنهای مربوط به قاعدگی رابگیرد و در نهایت در درمان میگرن تاثیرگذار باشد.
شما میتوانید منیزیم را از غذاهایی که شامل موارد زیر است دریافت کنید:
بادامها ، کنجد ، دانههای آفتابگردان ، آجیل برزیلی ، بادام هندی ، کره بادام زمینی ، بلغور ، جو دوسر ، تخم مرغ ، شیر
تحقیقات نشان میدهد نمک میتواند در پیشگیری و درمان دردهای میگرنی موثر باشد. برای این کار چند قاشق نمک را در یک لیوان آب و کمی آبلیمو حل کنید و آنرا میل کنید.
البته باید بدانید هر نمکی برای این کار مناسب نیست و شما باید از نمک صورتی هیمالیایی برای این کار استفاده کنید. نمک با تولید الکترولیت به تسکین فوری میگرن کمک میکند.
بر اساس یک مطالعه در سال ۲۰۰۶، ماساژ هفتگی ممکن است شدت میگرن را کاهش داده و کیفیت خواب را بهبود بخشد.
تحقیقات نشان میدهد ماساژ استرس درک شده و مهارتهای مقابلهای را بهبود میدهد. همچنین به کاهش ضربان قلب، اضطراب و سطح کورتیزول کمک میکند.
اگرچه مطالعات قطعی در مورد استفاده از طب سوزنی جهت درمان میگرن نشده است، اما در بعضی بیماران ممکن است موثر باشد.
از آنجا که پاسخ به درمان متغیر است برخی از پزشکان این درمان را توصیه نمیکنند.
در این روش درمانی، یک پزشک بسیاری از سوزنهای یکبار مصرف نازک را در چندین قسمت از پوست شما در نقاط مشخص قرار میدهد.
کودکان نیز ممکن است مبتلا به میگرن شوند. این روزها برای کمک به کودکان مبتلا به میگرن منابع مختلفی از جمله فیلم ها و مقالات آموزشی وجود دارد.
از راهنمایی های مقدماتی برای پرستاران و معلمان مدارس گرفته تا راهنمای رایگان و قابل اجرا برای والدین که علائم میگرن در کودکان را بشناسیم و بدانیم چگونه حملات میگرن را در کودکان کاهش دهیم.
برای بسیاری از دانش آموزان، سال تحصیلی چالش های جدیدی را به همراه دارد. اما چگونه کودکان مبتلا به میگرن می توانند با سال تحصیلی جدید سازگار شوند، در حالی که جامعه با COVID درگیر است.
افزایش زمان استفاده از صفحه نمایش گوشی یا رایانه، پوشیدن ماسک و تغییر روال کار همگی می تواند باعث افزایش دفعات حملات میگرن شود.
خبر خوب: چه کودک شما در کلاس های آموزش از راه دور یا حضوری یا در مدل آموزشی ترکیبی شرکت کند، روش هایی وجود دارد که به ما می آموزد که چگونه حملات میگرن را در کودکان کاهش دهیم.
همانطور که پیش از این اشاره کردیم سردردهای میگرنی درمان قطعی ندارد اما جدیدا دستگاهی بنام دلکوویو تولید شده است که با تکنولوژی جدید و با حذف امواج مضر برای مغز باعث تسکین سردردهای شدید عصبی شده و بهبود خواب بیماران میگرنی کمک میکند.
برای پیشگیری از علائم، پیشنهاد میکنیم این مراحل را امتحان کنید:
1. عوامل محرک را شناسایی کرده و از آنها اجتناب کنید. الگوهای علائم خود را در یک دفتر خاطرات یاداشت کنید تا بتوانید بفهمید که چه چیزی باعث ایجاد آنها شده است.
2. استرس را مدیریت کنید. تکنیکهای آرامش مانند مدیتیشن، یوگا و تنفس آگاهانه میتواند کمک کننده باشد.
3. طبق برنامه منظم غذا بخورید.
4. مایعات زیاد بنوشید.
5. استراحت کافی داشته باشید.
6. به طور منظم ورزش با فشار متوسط انجام دهید.
در این پست از گروه پزشکی و سلامتی ایران ناز به بررسی انواع راهها برای درمان میگرن پرداختیم و متوجه شدیم که روشهای زیادی معالجه میگرن وجود دارد.
موارد دارویی، خانگی و تکمیلی که برای درمان میگرن به شما پیشنهاد شد، میتواند شرایط مطلوبی برای فرد بیمار فراهم کند.