همه ما سرعت گیرهای خیابان را دیده ایم. همان هایی که باعث می شود ناگهان سرعتمان را کم کنیم. سرعت گیرها شاید چیزی بیش از یک دست انداز آزار دهنده در جاده به نظر نرسد اما درواقع نقش مهمی در ترافیک دارند.
درحالی که همه ما کاربرد آن را می دانیم اما چیزهای زیادی وجود دارد که ممکن است در مورد آنها نشنیده باشید. در اینجا چند حقیقت شگفت انگیز درمورد سرعت گیرها گفته ایم.
آیا تا به حال به این فکر کرده اید که چه کسی سرعت گیرها را اختراع کرد؟ با کمال تعجب آن شخص یک فیزیکدان مشهور بود. اولین سرعت گیر در دهه 1950 به لطف آرتور هالی کامپتون که برای کار خود در نظریه الکترومغناطیسی برنده جایزه نوبل شد به وجود آمد.
درحالی که او به دلیل کارهای علمی اش مشهور بود، نگرانی او برای سرعت زیاد وسایل نقلیه در نزدیکی محل کارش، دانشگاه واشنگتن در سنت لوئیس، بود که او را به اختراع اولین دست انداز کنترل ترافیک در سال 1953 سوق داد.
شما ممکن است آنها را به نام سرعت گیر بشناسید اما آیا می دانستید که آنها با نام های مختلفی در سراسر جهان شناخته می شوند؟
در بریتانیا آنها را به نام “پلیسان خواب” می شناسند زیرا آنها باعث می شود سرعت را کم کنید درست مانند یک پلیس واقعی. در نیوزیلند به دلیل احساس لرزش هنگام رد شدن از آنها به آن “میله لرزان” می گویند.
وقتی صحبت از سرعت گیر به میان می آید موارد مورد استفاده آن از چیزی که فکر می کنید متنوع تر است. درحالی که آسفالت و بتن به دلیل دوامشان رایج ترین مواد برای ساخت سرعت گیرها هستند اما می توان آنها را از لاستیک، فلز یا حتی پلاستیک های بازیافتی هم ساخت.
در برخی کشورها با فناوری جدید، کنترل ترافیک هوشمندانه تر شده است. سرعت گیرها فقط زمانی فعال می شوند که وسیله نقلیه از حد مجاز سرعت فراتر رود و همین موضوع باعث کارآمدی بیشتر آنها و ایجاد اختلال کمتر می شود.
سرعت گیرها به وسایل نقلیه بزرگ تر مانند اتوبوس و کامیون اجازه می دهند به آرامی از روی آنها عبور کنند و درعین حال سرعت خودروهای کوچک تر را نیز کاهش می دهد.