اخیرا با پیشرفت فناوری به راحتی میتوان یک استودیو ضبط خانگی راه انداخت.
کافیست با تهیه ی چند تا از تجهیزات مهم و کاربردی، ضبطهای با کیفیتی ساخت که با ضبطهای ساخته شده در استودیوهای حرفهای به رقابت بپردازد.
در ادامه مقاله به بررسی پکیج استودیوی خانگی از جمله میکروفون حرفه ای، اسپیکر مانیتورینگ و هدفون میپردازیم.
اولین چیزی که برای هر ضبطی واجب و ضروری است میکروفون است. امروزه در بازار میکروفونهای با کیفیت بالا و حرفهای زیادی یافت میشود.
برای یک ضبط با کیفیت حتما یک میکروفون با کیفیت و حرفهای تهیه کنید. پیشنهاد ما میکروفون Shure SM7B میباشد.
این میکروفون یک میکروفون محبوب در بین خوانندگان و مهندسین ضبط میباشد چرا که صدایی گرم و طبیعی دارد و برای برنامههای مختلف به درستی کار میکند.
نمونه دیگری از میکروفون محبوب در میان خوانندگان میکروفون AKG C414 را میتوان معرفی کرد که این میکروفون یک میکروفون کاندنسر با دیافراگم بزرگ است که فرکانس گسترده ای را پوشش میدهد.
میکروفون Neumann TLM 103 نیز یکی از میکروفونهای با کیفیت با صدایی واضح و دقیق است.
علاوه بر تجهیزات نام برده تجهیزات دیگری هم وجود دارد که به مجهز و حرفهای شدن استودیوی شما کمک شایانی میکند.
یکی از این موارد پاپ فیلتر میباشد که برای صاف کردن صدا و کاهش صداهایی که هنگام ضبط صدا با میکروفون رخ میدهد کمک میکند.
از موارد دیگر میتوان به پایه میکروفون اشاره کرد که کمک میکند تا میکروفون خود را در یک مکان مناسب به صورت ثابت نگهدارید.
در انتخاب پایه میکروفون خود محکم و قابل تنظیم بودن آن را مد نظر قرار دهید.
قدم بعدی پس از انتخاب میکروفون، انتخاب یک مجموعه اسپیکر مانیتورینگ برای شنیدن دقیق چیزی که ضبط میکنید است.
عده ای از افراد برای شنیدن و نظارت بر ضبط از هدفون استفاده میکنند اما داشتن یک اسپیکر مانیتورینگ خوب باعث میشود صدا را به صورت طبیعیتر و با ویژگیهای واقعی بشنوید و نظارت کنید.
از جمله اسپیکر مانیتورینگهای با کیفیت و محبوب در بازار میتوان به KRK Rokit RP5 و یا یاماها HS5 اشاره کرد و که دارای صدایی کاملا شفاف، متعادل و دقیق میباشند.
قیمت اسپیکر مانیتورینگ ها متفاوت است و هرکدام دارای ویژگیهای متفاوتی است. شما میتوانید طبق نیاز و سلیقه ی خود، مدل مورد نظر خود را انتخاب کنید.
از هدفونها برای میکس و ویرایش صدای ضبط شده استفاده میشود.
هدفونها این امکان را به شما میدهد تا صدا را با جزئیات کامل بشنوید و تنظیمات دقیق را در ترکیب خود انجام دهید.
عموما برای میکس و تنظیم صدا از هدفونهای پشت بسته استفاده میشود چرا که صدا را بصورت دقیق و بدون نویز در اختیار ما قرار میدهد.
اما از هدفونهای پشت باز برای شنیدن موسیقی استفاده میشود. بدلیل اینکه صدا را به صورت طبیعیتری در اختیار ما قرار میدهد.
پیشنهاد ما این است که قبل از خرید هدفون ، مدلهای متفاوتی را بررسی کنید تا بتوانید انتخاب درستی داشته باشید.
از هدفونهای محبوب بازار که صدایی متعادل، واضح، دقیق و مناسب دارند میتوان به دو هدفون معروف Audio-Technica ATH-M50x و Beyerdynamic DT 770 PRO اشاره کرد.
انتخاب یک کارت صدای مناسب میتواند تا حد بالایی در کیفیت ضبطهایتان تاثیر گزار باشد.
از کارت صدا برای اتصال تجهیزاتی مثل میکروفون به کامپیوتر استفاده میشود.
از وظایف کارت صدا میتوان تبدیل سیگنال آنالوگ به دیجیتال و دیجیتال به آنالوگ را نام برد.
کارت صداهای فوکوسرایت اسکارلت یک کارت صدای محبوب در بازار است که دارای پری امپی با کیفیت بالا هستند.
یادتان باشد که در هنگام ضبط صدا در استودیو ی خود بهتر است از یک محیط آکوستیک و عایق صدا استفاده کنید تا صدا با کیفیتی بالا و بدون نویز و هرگونه صدای اضافی ضبط شود.
پس بهتر است حتما محیط استودیوی خود را آکوستیک و عایق صدا کنید.
از دیگر تجهیزات کلیدی و مهم برای یک ضبط حرفهای انتخاب یک نرم افزار مناسب است.
از برنامههای محبوب بازار میتوان به Pro Tools، Logic Pro X و Ableton Live اشاره کرد.
در هنگام ساخت استودیوی خود ابتدا مقدار بودجه ی خود را مشخص کنید و سپس با توجه با اولویت ساخت استودیو وسایل مورد نیاز و لازم خود را تهیه کنید.
توصیه ما به شما این است که بجای خرید یک دفعه ای تمام تجهیزات مورد نیازتان، کم کم اما با کیفیت تهیه کنید. به عبارتی کمیت را فدای کیفیت نکنید.
در نظر داشته باشید که تمام تجهیزاتی که نام بردیم، نیاز به مراقبت و نگهداری دارند تا بتوانند پس از گذشت چند مدت باز هم کارایی روز اول خود را به خوبی داشته باشند.
نگهداری از تجهیزات شامل جلوگیری از گرفتن گرد و غبار بر روی میکروفون، اسپیکر و یا هدفون خود و قرار دادن آنها در یک محیط مناسب میباشد.
برای جلوگیری از آسیبهای احتمالی ای که ممکن است از اتصالی برق استودیوی خود رخ بدهد و همینطور افزایش طول عمر تجهیزاتتان، بهتر است از یک محافظ برق برای تجهیزات برقی استودیوی خود استفاده کنید.
ساخت استودیوی خانگی ممکن است در ابتدا برای شما هزینه ی زیادی در برداشته باشد اما باید بدانید که در طولانی مدت اتفاقا باعث صرفه جویی در هزینههای شما نیز میشود.
چرا که در صورت اجاره ی یک استودیو شما باید مقدار زیادی از درآمد خود را برای اجاره بها بپردازید اما در صورت داشتن یک استودیوی خانگی شخصی شما در ابتدا هزینه میکنید اما در ادامه هم هزینه ی تجهیزات خود را جبران میکنید و هم به سود دهی بالاتری میرسید.
یکی دیگر از مزایای داشتن یک استودیوی خانگی، نداشتن محدودیت زمانی و مالی برای پرورش ایدهها و خلاقیتتان میباشد.
شما بدون داشتن نگرانی میتوانید ایدههای خود را بارها پیاده سازی کنید و در صورت نیاز برای آن زمان بیشتری بگذارید تا به بهترین نتیجه برسید.
لازم به ذکر است که در صورت داشتن محدودیت در انتخاب مکان یا انتخاب تجهیزات استودیویی، به همان مقدار، احتمال کار با گروههای موسیقی بزرگ و یا گرفتن پروژههای سنگین نیز کاهش میابد.
پس در صورتی که یک پروژه سنگین گرفته اید و به یک استودیو با تجهیزات قوی نیازمندید و در حال حاضر هم امکان تهیه و ساخت همچین استودیویی را ندارید، درنگ نکنید و حتما از استودیوهای اجاره ای و با امکانات فراوانشان استفاده کنید.
در انتها این را بدانید که ساخت یک استودیو ی خانگی نیازمند زمان و صبر و آزمایش است. از انتخاب چیزهای جدید و اشتباه کردن نترسید.
با اندکی صبر و تلاش و پشتکار میتوانید پروسه ی یادگیری خود را بهبود ببخشید و به آسانی به اهداف خود برسید.