اینترنت یک شمشیر دو لبه است و البته دروازه ای به سوی دانش و ارتباط و سرگرمی بی پایان. اما برای بسیاری، اینترنت به یک اعتیاد تبدیل شده و آنها را به دنیایی از چرخیدن های بی پایان و به یک حواس پرتی دیجیتال می کشاند.
جمله بالا برایتان آشنا نیست؟ اگر شما هم می نشینید تا ایمیل هایتان را چک کنید و دو ساعت بعد خود را در بین مطالبی درمورد شایعات افراد مشهور می بینید پس شما هم با اعتیاد به اینترنت دست و پنجه نرم می کنید.
در این مقاله از سایت ایران ناز می خواهیم نحوه کنترل بر اعتیاد به اینترنت و ایجاد رابطه سالم تر با فناوری را بررسی کنیم.
اولین قدم، پذیرش و تایید مشکل است. مصرف اینترنت خود را برای چند روز پیگیری کنید. برنامه هایی وجود دارند که می توانند این کار را برای شما انجام دهند. زمانی که متوجه شدید چقدر زمان آنلاین هستید مخصوصا برای فعالیت های بی فایده پس استراتژی ها را شروع کنید.
چه زمان ها و موقعیت هایی باعث می شود هوس اینترنت کنید؟ آیا بی حوصلگی و استرس است؟ شاید زمان خاصی از روز یا بعضی مواقع عاطفی و احساسی باشد. هنگامی که محرک های خود را شناسایی کردید می توانید مکانیسم های مقابله ای را به روشهای سالم به کار بگیرید.
راه هایی وجود دارد که می توانید وبگردی بی فایده را برای خودتان سخت کنید. از مسدود کننده های وب سایت ها برای محدود کردن وب سایت های خاص در زمانهای خاص استفاده کنید. افزونه های مرورگر را درنظر بگیرید که چرخیدن در اینترنت را محدود می کند یا اعلان ها و نوتیفیکیشن های تلفن همراهتان برای برنامه ها و اپ های غیرضروری خاموش کنید.
کلید ترک اعتیاد، جایگزین کردن آن با چیزی سالم تر است. وقت خود را با فعالیت هایی پر کنید که واقعا از آنها لذت می برید و شامل کار با گوشی و اینترنت نمی شود. کتاب بخوانید، پیاده روی کنید، با عزیزان وقت بگذرانید و مهارت جدیدی یاد بگیرید.
با اینترنت مانند هر فعالیت دیگری رفتار کنید. زمان های خاصی را برای چک کردن ایمیل ها، رسانه های اجتماعی یا بازیهای آنلاین اختصاص دهید. به آن برنامه های پایبند باشید.
مغز به دوپامیل تمایل دارد. برای پایبندی خود به محدود کردن اینترنت به خودتان جایزه بدهید. یک حمام آرامشبخش بگیرید، به موسیقی مورد علاقه تان گوش دهید یا برای خودتان یک غذای سالم بپزید.
ترک اعتیاد زمان می برد. از قدم های کوچک شروع کنید و به تدریج محدودیت های خود را افزایش دهید. روی پیشرفت تمرکز کنید نه کمال.
اینترنت می تواند ابزار قدرتمندی باشد اما نباید زندگی شما را کنترل کند. چیزهایی که بیشترین اهمیت را دارند به خودتان یادآوری کنید. روابطتان، علائقتان، تجربیات دنیای واقعی تان. کنترل کردن به شما این امکان را می دهد که در تمام چیزهای زندگی مشارکت کامل تری داشته باشید.