هر دستگاه یو پی اس یک باتری دارد که به اسم باتری UPS شناخته میشود و این امکان را فراهم میسازد در صورت قطعی برق، دادهها ذخیره شوند.
باتریهای یو پی اس را برندهای ایرانی و خارجی تولید میکنند و شما برای خرید این باتری باید درباره برندهای مختلف تحقیق کرده و یکی از آنها را انتخاب نمایید.
در این مطلب میخواهیم به مقایسه انواع باتریهای ups داخلی و خارجی بپردازیم و تا در نهایت با بررسی ویژگیهای باتری بتوانید برند مناسب برای دستگاه خود را بیابید.
با بررسی این مطلب، انتخاب برند باتری برای شما راحتتر خواهد شد پس لطفا با ما همراه باشید.
قبل از مقایسه انواع باتری ups داخلی و خارجی ابتدا میخواهیم این باتری را معرفی کنیم تا در صورت نیاز اطلاعات مناسبی از این باتری و کاربردهای آن داشته باشید.
باتری یو پی اس، نوعی باتری است که داخل دستگاه یو پی ای اس قرار میگیرد و در شرایطی مثل نوسانات برق، قطعی یا اختلال در برق، کمک میکند که دستگاه الکترونیکی به فعالیت خود ادامه دهد.
از یو پی اس در موارد بسیاری استفاده میشود از جمله تجهیزات بیمارستانی، دیتاسرورها، تامین سیستمهای برق خورشید، تامین سیستمهای برق اضطراری و … باتری یو پی اس مانند منبع تغذیه ثانویه عمل میکند و در صورت قطع برق، داده ها را ذخیرهسازی مینماید.
باتریهای یو پی اس توسط برندهای داخلی و خارجی تولید میشوند و انتخاب یکی از این برندها بستگی به انتظارات شما از ویژگیها و کیفیت باتری دارد.
یو پی اس های ایرانی را برندهایی مثل یوفوباتری، سپاهان، فاران،تلکوپاور، وست استار و … تولید میکنند که جزو بهترین شرکتهای تولید کننده داخلی هستند.
همچنین یو پی اسهای خارجی را شرکتهای مختلف از کشورهای تایوان، کره، آمریکا، ایتالیا، آلمان، چین و … تولید میکنند.
فرایند تولید انواع باتریهای ups داخلی و خارجی شبیه به هم است و عملکرد کلیه این باتریها در همه برندهای آن، یکسان است اما در تکنولوژی ساخت و برخی دیگر از امکانات، تفاوتهایی دارند از جمله آنکه :
• توان باتریهای UPS تولید شده توسط شرکت فاراتل تا حد 10kva بوده و توان باتریهای این شرکت کم است.
• شرکت امریکایی APC انواع باتریهای یو پی اس در تکنولوژیهای مختلف و در کلیه توانهای آن، تولید میکند.
• مدارات و قطعات مورد استفاده در انواع باتریهای ups داخلی و خارجی، تفاوتهای جزئی دارند و همین فرق در مدارات باعث تفاوت باتریهای یو پی اس تولیدی از برندهای مختلف شده است.
• باتریهای یو پی اس ایرانی برای کاربردهایی مثل تجهیزات بیمارستاتی، تجهیزات درمانی، پالایشگاهها، تجهیزات حساس، شرکتها و کارخانجات، ساخته میشوند.
• یو پی اسهای ایرانی به نسبت یو پی اسهای خارجی، وزن و حجم کمتری دارند. شرکتهای تولید کننده باتریهای یو پی اس خارجی، این باتری را در حجم و وزن سنگینتر اما با سرعت عملکرد بالاتر، طراحی و تولید میکنند.
• دستگاه یو پی اس داخلی دارای باتری قابل شارژ داخلی است و در هنگام خرید این دستگاه، لزومی ندارد که باتری UPS را به صورت مجزا خریداری کنید.
شما میتوانید برای خرید باتری UPS، برندهای داخلی را انتخاب کنید. از جمله مزایای برندهای داخلی میتوانیم به موارد زیر اشاره کنیم :
همانطور که در بخش مقایسه انواع باتریهای ups داخلی و خارجی ذکر کردیم، دستگاههای یو پی اس همراه با باتری داخل آن هستند و نیازی به نصب جداگانه باتری، نصب و راه اندازی یو پی اس با باتری داخلی نیست.
نصب آسان یو پی اس داخلی، مزیتی نسبت به باتری یو پی اس خارجی محسوب میشود.
از باتری یو پی اس داخلی میتوان به عنوان جایگزین استابلایزر استفاده کرد.
گاهی اوقات استابلایزرها در تصحیح ولتاژ ناتوان میشوند و باتری یو پی اس داخلی در موارد نوسانات ولتاژ لحظهای، ولتاژ ثابت و بدون نوسانی را در خروجی دارد.
باتریهای یو پی اس داخلی با وزن و اندازه مناسب، قابل استفاده در فضاهای محدود هم هستند و کاربری آسانی دارند.
خرید باتری یو پی اس داخلی، برخی معایب را نیز دارد که بهتر است قبل از خرید، با این معایب آشنا شوید از جمله آنکه :
زمان تامین باتریهای یو پی اس داخلی کوتاهتر است مخصوصا در مواردی که بار بسیاری زیادی به تجهیزات وارد میشود، عملکرد و توان ضعیفتری دارند.
استفاده از باتریهای یو پی اس داخلی در موارد بارهای سنگین با محدودیت همراه است زیرا اکثر نمونههای داخلی این باتری، توان بالایی ندارند.
باتریهای یو پی اس خارجی نیز برخی ویژگیها را دارند که بهتر است پیش از انتخاب و خرید، با مشخصات آنها آشنا شود. از مزایا و معایب باتریهای یو پی اس خارجی میتوانیم به موارد زیر اشاره کنیم :
دستگاههای یو پی اس خارجی به تنهایی باتری ندارند و برای راهاندازی آنها نیاز به خرید باتری یو پی اس است.
بنابراین باتری یو پی اس خارجی به صورت جداگانه نصب میگردد و برای جانمایی باتری نیز از کابینت باتری استفاده میشود.
نصب باتریهای یو پی اس خارجی بیرون از دستگاه، باعث رفع محدودیت آمپر ساعت باتری میشود. در نتیجه، فقط مشخصات شارژ وی پی اس به طور خاص باعث محدودیت در آمپرساعت این باتریها میشود.
از این رو بهتر است هنگام خرید باتری یو پی اس خارجی، باتری کوچک و آمپر پایین را خریداری نمایید و هر موقع که باتری نیازمند تعویض شد، بتوانید آن را با باتریهای بزرگ تر و آمپربالا، جایگزین نمایید.
باتریهای یو پی اس خارجی میتوانند در مواقعی که برق قطع شده است یا مختل است، به مدت طولانیتری برق را تامین نمایند.
باتری UPS خارجی، تامین کننده بارهای بزرگتر است و در مواردی که تجهیزات نیازمند توان بیشتری هستند، کاربرد دارند.
از معایب باتری UPS خارجی، نیازمندی آن به مدیریت دقیقتر است و باید به صورت دورهای، تست و تعویض گردد.
باتریهای یو پی اس خارجی، اندازه بزرگتری دارند و نیازمند فضای بیشتری برای نگهداری هستند.
برخی از بهترین برندهای باتریهای یو پی اس خارجی عبارتند از :
• باتری لانگ که ساخت شرکت کونگ لانگ ویتنام است و کیفیت بسیار خوبی دارد. از این باتری برای تجهیزات پزشکی، سیستمهای مخابراتی، روشنایی اضطراری، سیستم اطفاء حریق، درب اتوماتیک، آسانسور و … استفاده میشود.
• باتری هیتاکو که تولید کشور چین است و مزایایی همچون قیمت مناسب، کیفیت بالا و قابلیت شارژ و دشارژ بالا دارد.
این باتری در بازار ایران اکنون با تعداد محدودی وارد میشود به همین علت باید توجه داشته باشید باتری اصل باشد و کپی با برند هیتاکو نباشد. باتریهای کپی کیفیت بسیار پایینی داشته و عمر کوتاهی نیز دارند.
• باتری ولتامکس که توسط کشور تایوان تولید میشود و از بهترین باتریهای بازار است.
این باتری نیاز به تعمیر و سرویس دورهای ندارد و با بهترین تکنولوژی دنیا ساخته شده است. برند ولتامکس از بهترین نمونههای باتری یو پی اس موجود در ایران است و عمر مفید مناسبی نیز دارد.
• باتری یو پی اس CSB هم از تولیدات کشور تایوان است که در سیستمهای مخابراتی، دستگاه یو پی اس، تجهیزات نظامی، خطوط راهآهن و … مورد استفاده قرار میگیرد.
از ویژگیهای این باتری میتوانیم به طول عمر بالا، عدم نشت الکترولیت، قابلیت شارژ و دشارژ بالا، عدم نیاز به نگهداری و قابلیت استفاده در شرایط دمایی نامساعد، اشاره کنیم.
برای خرید باتری UPS داخلی میتوانید یکی از برندهای زیر را انتخاب کنید :
• باتری یوفو توسط شرکت اشجع ساخته میشود و کیفیت و پایداری مناسبی دارد. باتری یوفو از نوع شارژی سیلد اسیدی محسوب میشود و دارای ولتاژ، مقاومت درونی و جریان دهی بسیار خوبی میباشد.
• باتری سپاهان اوربیتال از محصولات شرکت صنعتی سپاهان است و از نوع سیلد اسیدی میباشد. از این باتری در دستگاه برق اضطراری استفاده میشود.
• باتری وست استار که از باتریهای پرفروش بازار است و توسط کمپانی آکوباتری تولید میشود. فناوری مورد استفاده در تولید این باتری، فناوری بازترکیب اکسيژن است و به همین دلیل نیاز به نگهداری ندارد.
سخن پایانی
با توجه به تمام ویژگیهای باتریهای یو پی اس داخلی و خارجی که توضیح دادیم، میتوانید نیازها و شرایط خود را بررسی کرده و یک باتری از برندهای ایرانی و خارجی را تهیه نمایید.
اگر نیازمند باتری یو پی اس با زمان نگهداری و توان بیشتر هستید، بهتر است باتری یو پی اس خارجی انتخاب کنید اما اگر از باتری انتظار توان بالایی ندارید و فضای نگهداری محدودی هم در اختیار دارید، باتریهای یو پی اس داخلی انتخاب مناسبتری هستند.