بدن ما ماشین پیچیده ای است که برای عملکرد به سوخت نیاز دارد و احساس گرسنگی یک سیگنال طبیعی است که به ما می گوید زمان غذا خوردن فرا رسیده است. با این حال هنگامی که به طور مکرر احساس نیاز به غذا می کنید ممکن است عوامل زمینه ای در این مورد وجود داشته باشد.
توجه داشته باشید که اگر گرسنگی شدید دارید که با علائم غیرعادی دیگری همراه است بهترین کار این است که به یک متخصص مراجعه کنید. در این مقاله از بخش تغذیه و سلامتی سایت ایران ناز برخی از مقصران این امر را بررسی کرده ایم:
پروتئین یک ماده مغذی کلیدی است که به شما کمک می کند احساس رضایت و سیری داشته باشید. زمانی که وعده های غذایی شما پروتئین کمی دارند احتمال اینکه بلافاصله بعد از غذا احساس گرسنگی کنید بیشتر می شود.
هضم پروتئین بیشتر طول می کشد و در مقایسه با کربوهیدرات ها و چربی ها اثر سیرکنندگی بیشتری دارد. این بدان معنی است که شما را برای مدت طولانی تری سیر نگه می دارد.
فیبر یکی دیگر از عوامل مهم در کنترل گرسنگی است. غذاهای غنی از فیبر، مانند سبزیجات، میوه ها و غلات کامل هضم را کند می کنند و به تثبیت سطح خون کمک می کنند.
هنگامی که رژیم غذایی شما فاقد فیبر باشد بدن شما غذا را به سرعت هضم می کند و منجر به کاهش سریع سطح قند خون می شود. این می تواند بلافاصله پس از خوردن غذا باعث گرسنگی شود.
کربوهیدرات های تصفیه شده مانند نان سفید،شیرینی ها، تنقلات شیرین به سرعت هضم می شوند و باعث افزایش سطح قند خون می شوند.
پس از افزایش اولیه، قند خون شما به سرعت کاهش می یابد که می تواند دوباره احساس گرسنگی کند. این چرخه قند خون بالا و پایین باعث می شود بعد از غذا احساس نارضایتی کنید.
حذف وعده های غذایی یا خوردن در زمان های نامنظم می تواند سیگنال های گرسنگی بدن شما را نامرتب کند. وقتی وعده های غذایی را حذف می کنید، سطح قند خون بدن شما می تواند بسیار پایین بیاید که منجر به گرسنگی شدید و پرخوری شود.
خوردن وعده های غذایی کوچک و منظم یا میان وعده ها به ثابت نگه داشتن سطح گرسنگی شما در طول روز کمک کند.
گاهی اوقات گرسنگی به هیچ وجه مربوط به غذا نیست. خوردن هیجانی شما در پاسخ به احساساتی مانند استرس، کسالت، غم یا اندوه، اتفاق می افتد تا گرسنگی فیزیکی.
این نوع غذا خوردن حتی پس از صرف غذا می تواند باعث احساس گرسنگی شود.
آیا می دانستید که تشنگی معمولی با گرسنگی اشتباه گرفته می شود؟ هنگامی که بدن شما کم آب است، می تواند سیگنال هایی ارسال کند که شبیه گرسنگی هستند.
اگر همیشه گرسنه هستید حتی بعد از غذا خوردن ابتدا یک لیوان آب بخورید. ممکن است متوجه شوید که واقعا تشنه بودید یا گرسنه.
گاهی اوقات گرسنگی مداوم با یک بیماری زمینه ای مرتبط است. به عنوان مثال پرکاری تیروئید (تیروئید پرکار) می تواند متابولیسم شما را تسریع کند و باعث شود بیشتر احساس گرسنگی کنید.
دیابت به خصوص اگر به خوبی مدیریت نشود باعث گرسنگی مکرر می شود. اگر مشکوک هستید با پزشک مشورت کنید.
اولین قدم برای رفع گرسنگی همیشگی فهمیدن دلایل آن است. با ایجاد تغییرات کوچک در رژیم غذایی، سبک زندگی و عادات غذایی خود می توانید به جلوگیری از گرسنگی و بهبود سلامت کلی خود کمک کنید.