نوشابه رژیمی معمولا توسط برخی افراد به ویژه آنهایی که به دنبال کم کردن کالری دریافتی و رژیم هستند استفاده می شود.
نوشابه های رژیمی برای اولین بار در دهه 1950 برای افراد دیابتی ساخته شد. اما آنها درمیان کسانی که به دنبال کاهش وزن یا کاهش مصرف قند خود بودند محبوبیت پیدا کرد.
شیرین کننده های مصنوعی مانند ساخارین، آسپارتام و… به جای شکر برای شیرین کردن نوشابه های رژیمی استفاده می شوند. اما آسپارتام ها صدها برابر شیرین تر از شکر است.
در این مقاله از سایت تغذیه و سلامتی ایران ناز خطرات استفاده از نوشابه های رژیمی را عنوان کرده ایم:
در سال جاری شیرین کننده های مصنوعی توسط سازمان بهداشت جهانی به عنوان یک عامل سرطان زا نام گذاری شد.
طبق گفته سازمان بهداشت جهانی، آسپارتام موجود در نوشابه رژیمی در رتبه دوم خطر ابتلا به سرطان قرار دارد.
نوشابه رژیمی باوجود نداشتن کالری، قند یا چربی با شروع دیابت نوع دو مرتبط است.
براساس تحقیقات انجام شده، نوشیدن یک وعده در روز از یک نوشیدنی با شیرین کننده مصنوعی با 8 تا 13 درصد افزایش خطر ابتلا به دیابت نوع 2 مرتبط است.
طبیعی است که فکر کنیم نوشابه رژیمی می تواند به کاهش وزن و لاغری کمک کند زیرا کالری ندارد اما طبق مطالعات انجام شده درست نیست.
مطالعات انجام شده ارتباطی بین مصرف شیرین کننده های مصنوعی و نوشابه های رژیمی و افزایش خطر چاقی و سندروم متابولیک نشان داده اند.
نوشابه های رژیمی با افزایش اشتها از طریق افزایش هورمون های گرسنگی و برانگیختن واکنش های دوپامین در مغز مرتبط است.
بیماریهای مزمن کلیوی با مصرف نوشابه های رژیمی مرتبط است.
طبق مطالعات انجام شده افرادی که بیش از 7 لیوان نوشابه رژیمی در هفته می نوشیدند در مقایسه با افرادی که کمتر از یک لیوان در هفته مصرف می کردند تقریبا دو برابر احتمال ابتلا به بیماری کلیوی داشتند.
نوشیدن نوشابه رژیمی با کاهش تراکم استخوان در زنان همراه است اما در مردان نه. نوشابه ممکن است به دلیل داشتن فسفر و کافئین مانع از جذب طبیعی کلسیم شود.