کره شمالی به دلیل کنترل دقیقش بر جنبه های مختلف زندگی روزمره از جمله مد مشهور است. در این کشور، مد صرفا یک سبک شخصی نیست بلکه باید با ارزشهای دولت منطبق باشد.
در اینجا 5 لباس ممنوعه در کره شمالی را آورده ایم که نشان می دهد چگونه رویکرد این کشور به لباس با اهداف سیاسی و فرهنگی آن همسو است.
دامن های کوتاه در کره شمالی به عنوان بخشی از کمپین دولت برای حمایت از حیا و ارزشهای سنتی به شدت ممنوع است. دولت کره یک سبک پوششی را اعمال کرده که پوشیدن دامن های بلند و تا زیر زانو الزامی است.
هدف از این قانون حفظ فروتنی و جلوگیری از نفوذ گرایش های مد غربی است که ممکن است نگرش های لیبرال تر را ترویج کنند.
دولت کره قصد دارد با این کار ارزش های سنتی را حفظ کند و از هر گونه تغییر فرهنگی که می تواند اقتدار دولت را به چالش بکشد جلوگیری کند.
برای جلوگیری از نمایش نمادهای خارجی و برندهای تجاری، لباسهایی که آرم یا نام تجاری دارند در کره شمالی ممنوع است. دولت کره لباس های مارک دار را نوعی تبلیغات می داند که می تواند ایدئولوژی دولتی را تضعیف کرده و مادی گرایی را ترویج کند.
ممنوعیت پوشیدن لباسهایی که لوگو دارند باعث می شود تا دولت اطمینان حاصل کند که مد مطابق با هنجارهای مورد تایید دولت است و از هرگونه تاثیر تجاری خارجی جلوگیری می کند.
این ممنوعیت به تاکید دولت بر عملی بودن و یکنواختی در پوشش مربوط می شود. کفش های پاشنه بلند که اغلب با مد غربی مرتبط است غیرعملی و برای تاکید کشور بر لباس های کاربردی و معمولی مختل تلقی می شود.
همچنین این ممنوعیت برای به حداقل رساندن تمایزات براساس ظاهر مربوط می شود. در جامعه ای که نابرابری های اجتماعی و اقتصادی به شدت کنترل می شود کفش های پاشنه بلند می تواند نمادی از تجمل باشد که دولت کره به دنبال کم اهمیت دادن آن است.
ممنوعیت پوشیدن کفش پاشنه بلند به تقویت حس برابری کمک می کند.
لباس های با رنگ روشن یا پر زرق و برق در کره شمالی ممنوع است. و تمرکز بر لباس های ملایم و یکدست است. این ممنوعیت در کره شمالی به این دلیل است که از هرگونه جلب توجه یا چیزهایی که نشاندهنده انحراف از هنجارهای مورد تایید دولت است جلوگیری کند.
دولت کره ترجیح می دهد مردم رنگ های ملایم و خنثی مثل آبی تیره، خاکستری و قهوه ای بپوشند. این محدودیت اهداف متعددی دارد.
حس یکنواختی و انضباط را در میان جمعیت حفظ می کند و از هر گونه ابراز وجودی که می تواند به عنوان یک موضوع چالش برانگیز برای دولت باشد جلوگیری می کند.
لباس جین یکی از اصلی ترین محصولات مد جهانی، در کره شمالی به عنوان نماد نفوذ غرب و فرهنگ سرمایه داری محسوب می شود.
دولت کره لباس جین را نماد مصرف گرایی غربی می داند و هدف دولت کره از این ممنوعیت مهار نفوذ فرهنگی غرب و تقویت هویت سیاسی و فرهنگی خود است.