چگونه از سوء تغذیه کودکان جلوگیری کنیم؟

چگونه از سوء تغذیه کودکان جلوگیری کنیم؟

چگونه از سوء تغذیه کودکان جلوگیری کنیم؟

 

کودکان برای رشد بهتر نیاز به تغذیه سالم دارند، مهم ترین زمان برای رشد بهتر آن ها، از ماه های آخر بارداری تا حدود ۵ سالگی کودک می باشد.

 

بنا به گفته متخصصان تغذیه اطفال، بهتر است یک ساعت بعد از تولد نوزاد، آغاز شود.

 

کودکان باید تا ۲ سالگی از شیر مادر و یا شیر خشک تغذیه کنند، زیرا می تواند به روند رشد مغز بهبودی بخشد و کودک را از بسیاری از بیماری ها محفوظ بدارد.

 

معمولا کودکان از سن ۶ ماهگی به بعد می توانند از غذاهای کمکی که سرشار از مواد مغذی است، تغذیه کنند، وعده های غذایی آن ها باید به صورت منظم و متنوع باشد.

 

در تهیه غذای او والدین باید بسیار دقت داشته باشند و حتما از مواد غذایی مغذی و سالم استفاده کنند.

 

در برنامه غذایی کودکان معمولا غلات ها، میوه ها، سبزیجات و لبنیات، وجود دارند که تمامی این ها می توانند ویتامین، پروتئین و مواد مغذی لازم برای بدن کودک را تامین کنند.

 

اگر در دوران کودکی، کودکان از غذاهای ناسالم تغذیه نکنند دچار کمبود ویتامین ها و مواد مغذی شده که قطعا می تواند سلامتی آن ها را به خطر بیندازد.

 

برای مثال اگر ویتامین A در بدن کودک کم باشد، سیستم ایمنی او تضعیف شده و حتی ممکن است بینایی او نیز کاهش پیدا کند.

 

شاید برخی از والدین تصور کنند که تامین مواد مغذی برای بدن کودکان کار سخت و دشواری است، اما زمانی که برای فرزندتان یک غذای با کیفیت و سرشار از مواد مغذی آماده کنید، قطعا دیگر چنین نگرانی هایی نخواهید داشت، اما اگر به آن توجهی نداشته باشید قطعا کودک دچار سوء تغذیه خواهد شد.

 

در کنار موراد ذکر شده، بهتر است به ظروف غذاخوری فرزندتان نیز اهمیت دهید، قطعا خرید لانچ باکس کودک، قمقمه، قاشق و چنگال و … می تواند به اشتهای بیشتر و تغذیه سالم تر کودکان کمک کند.

 

در ادامه شما را بیشتر با سوء تغذیه کودکان آشنا خواهیم کرد.

 

چگونه از سوء تغذیه کودکان جلوگیری کنیم؟

 

سوء تغذیه چیست؟

سوء تغذیه در کودکان نوعی بیماری محسوب می شود که امروزه در بین آن ها رواج پیدا کرده است و اصلی ترین دلیل مبتلا شدن کودکان به آن، کمبود مواد مغذی و رژیم غذایی نامناسب می باشد.

 

به طور کلی سوء تغذیه معمولا براثر مصرف ناکافی و کمبود مواد غذایی لازم برای سوخت و ساز بدن رخ می دهد، هر چقدر این مواد در بدن کمتر باشند، سوء تغذیه کودک حاد تر بوده و خطرناک تر خواهد بود.

 

برای تشخیص این امر می توانید به علائم آن که شامل: خستگی، بی حالی، وزن کم و لاغری، کوتاه ماندن قد، ضعف در بینایی، اختلال در شنوایی، رنگ پریدگی و خشکی پوست می باشد، توجه کنید.

 

امروزه بسیاری از کودکان در سراسر جهان از سوء تغذیه رنج می برند، که یکی از دلایل آن ناآگاهی والدین از تغذیه سالم کودکان می باشد.

 

اگر در دوران بارداری با کمبود تغذیه سالم مواجه شوید، ممکن است زمان تولد، فرزندتان دچار سوء تغذیه شود.

 

سوء تغذیه در بارداری

زمانی که در دوران بارداری، مادران تغذیه ای مناسب نداشته باشند، باعث می شود تا نوزاد به صورت کامل و درست رشد نکند و او دچار اختلالات جسمی، ذهنی، زودرس یا نارس، وزن کم و … شود.

 

این دوران، دوران بسیار حساس و سرنوشت سازی برای تمامی مادران و نوزادان می باشد که باید نیاز بدن به مواد مغذی تامین شود و از خوردن غذاهای ناسالم و مضر به شدت پرهیز شود.

 

کلسیم، آهن، فسفات و… بسیاری از املاح و مواد معدنی در دوران بارداری برای رشد بهتر جنین و جلوگیری از سوء تغذیه لازم و ضروری است که باید به صورت آگاهانه مصرف شود.

 

بهتر است از خوردن غذاهای پرکالری که ارزش غذایی کمی دارند به شدت پرهیز کنید تا دچار اضافه وزن نشوید، از طرفی در رژیم غذایی خود، میوه ها و سبزیجات را قرار دهید که برای بدن مفید و ضروری هستند.

 

چگونه از سوء تغذیه کودکان جلوگیری کنیم؟

 

عوارض کمبود پروتئین در بدن کودکان

پروتیین انرژی لازم بدن برای انجام فعالیت های مختلف را تامین می کند و به رشد توده های عضلانی بدن کمک فراوانی می کند.

 

مصرف پروتئین می تواند بر رشد و بهبود متابولیسم نیز تاثیرگذار باشد.

 

نخوردن غذاهایی که دارای پروتئین هستند، می تواند کودکان را با مشکل سوء تغذیه مواجه کند، به همین دلیل در برنامه غذایی فرزندتان حتما خوردن مرغ، ماهی، تخم مرغ و سایر محصولات پروتئینی را قرار دهید تا پروتئین بدن کودک تامین شود.

 

البته باید در نظر داشته باشید که مصرف بیش از اندازه پروتئین می تواند خطر چاقی مفرط را به همراه داشته باشد و حتی سبب نقص کلیه و دفع کلسیم نیز شود.

 

زمانی که کودکان به میزان کافی پروتئین دریافت می کنند برای مدت زمان زیادی احساس سیری دارند و سوخت و ساز بدن آن ها به صورت طبیعی بوده و دچار چاقی نمی شوند.

 

به طور کلی گنجاندن انواع پروتئین ها در برنامه غذایی کودکان می تواند سبب انرژی بالای آن ها، رشد بهتر و تقویت سیستم ایمنی آن ها شود.

 

چگونه از سوء تغذیه کودکان جلوگیری کنیم؟

 

درمان سوء تغذیه در کودکان

ابتدا برای درمان سوء تغذیه در هر دوره از زندگی باید به پزشک متخصص مراجعه کنید، سپس در تغذیه کودک تغییراتی ایجاد کنید و او را به سمت تغذیه سالم سوق دهید.

 

میان وعده و وعده های اصلی غذای کودک را جدی بگیرید، برای او غذاهای متنوع ای که سرشار از مواد مغذی می باشند، تهیه کنید.

 

در رژیم غذایی او حتما خوردن پروتئین را قرار دهید تا سبب ماهیچه سازی در بدن کودک گردد.

 

از سبزیجات و میوه ها در میان وعده او استفاده کنید و اجازه ندهید از خوراکی هایی مانند: چیپس یا پفک که ارزش غذایی کمی دارند تغذیه کند.

 

اگر به هر دلیلی متوجه آن شدید که کودک میلی به خوردن غذا ندارد هرگز با خشونت با او رفتار نکنید، سعی کنید غذاهای مورد علاقه کودک را در فهرست برنامه غذایی قرار دهید.

 

حتی می توانید زمانی که برای خرید مواد غذایی به بازار می روید، از فرزندتان هم بخواهید تا شما را همراهی کند، همچنین می توانید در زمان آشپزی کارهای ساده را به او بسپارید، قطعا چنین کارهایی می تواند اشتهای کودک را برای خوردن غذاهای سالم بیشتر کند.

 

از طرفی سعی کنید غذاهای متنوعی آماده کنید و در زمان چیدن میز و یا آماده کردن بشقاب کودک، کمی صبر و حوصله به خرج دهید، کودکان از اینکه بشقاب غذایی رنگارنگ و زیبا داشته باشند ذوق می کنند.

 

برای فرزندتان ظروف غذاخوری شخصی تهیه کنید تا اعتماد به نفس او افزایش پیدا کند و میل او به خوردن غذا بیشتر شود.

 

محصولاتی مانند: لیوان آبمیوه خوری، قاشق و چنگال، پیشبند کودک، فلاسک، فلاسک غذا و .‌‌.. می توانند میل خوردن غذا را در کودکان بیشتر کنند و از بی اشتهایی، بدغذایی و سوء تغذیه آن ها جلوگیری کند.

 

تمامی این محصولات در انواع مختلفی تولید می شوند که برای ترغیب نمودن کودکان به خوردن غذا های سالم، دارای طراحی های زیبا و فانتزی هستند که می توانید به راحتی در سایت فروشگاه بزرگ امیرسیسمونی مشاهده کنید، چنین محصولاتی حتی در بزرگسالی کودک و زمانی که قرار است به مهد کودک و یا مدرسه برود نیز، مورد استفاده قرار خواهد گرفت.