قدرت کلمات بسیار زیاد است، به طوری که استفاده نادرست از آنها میتواند سبب کاهش اعتماد به نفس گردد. در واقع، تاثیر برچسبهای منفی بر زندگی به گونهای است که به باورهای عمیقی تبدیل شده و بر انگیزه و عملکرد ما در زندگی تاثیر منفی میگذارد. خوشبختانه، راههایی برای مقابله با برچسبهای منفی و جایگزینی آنها با افکار مثبت وجود دارد. برای اینکه مسیر خودآگاهی را به شکل بهتری طی کنید، میتوانید از آموزشهای استاد فرناز قورچیان استفاده نمایید.
همه ما در طول روز بارها و بارها با خودمان حرف میزنیم. این گفتگوی درونی میتواند منبع انگیزه، آرامش و خلاقیت باشد. اما از طرف دیگر، اگر با افکار منفی و مخرب انجام شود، قطعاً تاثیرات خوبی ندارد.
یکی از رایجترین الگوهای گفتگوی درونی منفی، استفاده از برچسبهای منفی است. جملاتی مانند “من بازندهام”، “من هیچ وقت موفق نمیشوم” و “من به اندازه کافی خوب نیستم” نمونههایی از این برچسبها هستند.
مشکل اینجاست که این کلمات و جملات فقط کلماتی ساده نیستند. آنها میتوانند به باورهای عمیقی تبدیل شوند که بر عزت نفس، انگیزه و عملکرد ما در زندگی تأثیر منفی میگذارند.
پس برای جلوگیری از این مشکلات و بهبود عزت نفس، قطعاً دریافت کمک از افراد متخصص و شرکت در دوره عزت نفس استاد فرناز قورچیان ضروری است.
همه ما در طول زندگی با برچسبهایی مواجه میشویم. این برچسبها میتوانند از طرف دیگران به ما زده شوند یا خودمان آنها را به خودمان بچسبانیم.
برچسبها، فارغ از مثبت یا منفی بودنشان، میتوانند تاثیر عمیقی بر زندگی ما بگذارند. آنها میتوانند نحوه نگاه ما به خودمان، رفتارمان با دیگران و حتی مسیر زندگیمان را تحت تاثیر قرار دهند.
مشکل از جایی شروع میشود که ما این برچسبها را باور میکنیم و آنها را به عنوان هویت واقعی خودمان میپذیریم. به عنوان مثال، اگر به یک کودک مدام بگوییم که باهوش است، این کودک در ابتدا از این برچسب لذت میبرد. اما اگر روزی با چالشی روبرو شود که نتواند آن را حل کند، احتمالاً دچار سرخوردگی و یاس میگردد. چرا که باور او این است که باهوش بودن به معنای توانایی حل هر مشکلی است. این فقط یک مثال از تاثیرات مخرب برچسبها است.
در این بخش، برای آگاهی بیشتر، به بررسی تاثیر مخرب برچسبهای منفی میپردازیم:
وقتی دائماً با خود تکرار میکنیم “من بازندهام” یا “من به اندازه کافی خوب نیستم”، به تدریج عزت نفسمان را از دست میدهیم. این موضوع میتواند منجر به احساس بیارزشی، شرم و عدم اعتماد به نفس شود.
وقتی باور داریم که نمیتوانیم به اهدافمان برسیم، انگیزه خود را برای تلاش کردن از دست میدهیم. این موضوع میتواند منجر به عدم پیشرفت، انفعال و کنارهگیری از فعالیتها شود.
افکار منفی میتواند تمرکز ما را مختل کرده و انجام کارهایمان را دشوارتر کند. این موضوع منجر به کاهش راندمان، افت تحصیلی یا شغلی و بیدقتی میشود.
گاهی اوقات در واکنش به افکار منفی خود به رفتارهای ناسالمی مانند پرخوری، سوء مصرف مواد یا انزوا روی میآوریم.
گاهی اوقات برچسبهای منفی به قدری در فرد نفوذ میکنند که مدام با احساس گناه دست و پنجه نرم میکند. در چنین شرایطی لازم است تا در دورههای آموزشی استاد فرناز قورچیان شرکت کرده و تا حد زیادی به سلامت روان خود کمک کنند
همه ما در طول زندگی با برچسبهای مختلفی مواجه میشویم. برخی از این برچسبها خنثی یا حتی مثبت هستند، اما برچسبهای منفی میتوانند مانند زنجیری نامرئی ذهن و روح ما را اسیر کرده و زندگیمان را سخت کنند.
اما خبر خوب این است که میتوان از شر این برچسبها خلاص شده و به خود واقعی رسید. فقط لازم است که راههای مقابله با تاثیر کلمات منفی را یاد بگیرید:
بخشی از ذهن دائماً در حال ارزیابی و قضاوت خود، دیگران یا دنیای اطراف است. این قضاوتها میتوانند مثبت یا منفی باشند، اما اغلب قضاوتهای منفی تاثیرات مخربی بر زندگی دارند. تفکرات منفی هم نوعی قضاوت منفی محسوب میشوند که باعث کاهش عزت نفس شده و فرد را محدود میکنند. پس درمان ذهن قضاوتگر بهترین راهکار برای مقابله با تاثیر برچسبهای منفی میباشد.
برای رهایی از برچسبها، باید شرایط خود را بپذیریم، بپذیریم که هر فردی در زندگی کم و کاستیهایی دارد و قرار نیست بیعیب و نقص باشیم.
ارتباط با افراد مثبت و حامی میتواند به شما در تقویت عزت نفس و مقابله با افکار منفی کمک کند.
آگاهی از برچسبها یکی از راه حلهای مناسب و کاربردی است. پس به افکار و گفتگوی درونی خود توجه کنید. ببینید چه برچسبهایی به خود و دیگران میزنید و سعی کنید به جای برچسبهای منفی از برچسبهای مثبت و واقع بینانهتر استفاده کنید.
مدام بر روی نقاط ضعف خود فکر نکنید و به دنبال برچسبهای منفی همیشگی باشید. به تواناییها و دستاوردهای خود هم توجه نمایید. با گذاشتن تمرکز بر روی نقاط قوت و تقویت آنها بهتر میتوان با برچسبهای منفی مقابله کنید.
اگر به هر دلیلی در رهایی از برچسبها به تنهایی مشکل دارید، بهتر است از افراد متخصص و کاربلد به شیوه مختلف مانند دریافت مشاوره یا شرکت در دورههای آموزشی کمک بگیرید. استاد فرناز قورچیان با داشتن دورههای مناسب میتواند به افراد برای خود آگاهی و تقویت عزت نفس و بسیاری از موارد دیگر کمک کند.
ذهن انسان تمایل عجیبی به طبقهبندی و دستهبندی دارد. برچسب زدن ابزاری است که به ما کمک میکند تا هویت، رفتار و انگیزههای خود و دیگران را درک کنیم. اما این کار همیشه به نفع ما نیست.
در این بخش به بررسی مهمترین دلایل برچسب زدن به خود و دیگران میپردازیم:
گاهی اوقات از برچسبها به عنوان ابزاری برای سادهسازی پیچیدگیها و ابهامات استفاده میشود. چرا که میتوان با برچسبها دستهبندیهای ذهنی ایجاد کرد.
نیاز به کنترل، یکی از انگیزههای بنیادی انسان است. ما تمایل داریم بر محیط اطرافمان تسلط داشته و از ناشناختهها دوری کنیم. برچسب زدن به ما احساس کنترل در موقعیتهای مختلف را میدهد.
برچسب زدن یک راه برای فرار از مسئولیتها است. زیرا به جای رفع ریشه مشکلات، با برچسب زدن به سرزنش خود یا دیگران میپردازیم.
انسان موجودی اجتماعی است و برای داشتن زبان مشترک جهت ارتباط با دیگران، گاهی اوقات از برچسبهای منفی یا مثبت استفاده میکند.
قدرت کلمات را دست کم نگیرید، چرا که آنها میتوانند الهامبخش باشند، شادی بیاورند و همچنین میتوانند آسیب برسانند، تخریب کنند و در نهایت شرمساری ایجاد کنند.
برچسبهای منفی نمونهای از قدرت مخرب کلمات هستند. زمانی که به خود یا کسی برچسب منفی میزنیم، در واقع هویت او را در یک صفت یا عمل خلاصه میکنیم و این کار پیامدهای منفی زیادی را به دنبال دارد.
اما راههایی برای مقابله با این برچسبهای منفی وجود دارد. به یاد داشته باشید که شما در این مسیر تنها نیستید و میتوانید مانند بسیاری از افراد دیگر که دچار برچسبهای منفی هستند، از افراد متخصص و کاربلد مانند تیم آموزشی استاد فرناز قورچیان کمک بگیرید.
به جای قضاوت، دیگران را درک کرده و بر روی نقاط قوت آنها تمرکز کنید. از انتخاب برچسبهای کلی مانند تنبل یا بیارزش خودداری نمایید.
خیر، رهایی از برچسبهای منفی کار آسانی نیست. اما با تلاش و پشتکار میتوانید به آن دست پیدا کنید.