وکیل ملکی، هزینه وکیل ملکی تهران

وکیل ملکی، هزینه وکیل ملکی تهران

آشنایی با کشنده ترین جانوران دنیا برای انسان!!

آشنایی با کشنده ترین جانوران دنیا برای انسان!!

فکر میکنید خطرناک ترین جانور روی زمین برای انسان کدام است؟! کوسه ها؟ مارها؟ حشرات و یا خود انسان ها؟ مسلما جواب به برداشت شما و تجربه هایتان از خطر باز میگردد. مثلا من ابتدا فکر میکردم کوسه خطرناک ترین باشد تا اینکه با یک فک روبرو شدم!

 

ایران ناز: اگر شما بر اساس آمار متوسط تعداد انسان هایی که توسط جانوران کشته میشوند دقت کنید، مطمئنا متوجه خواهید شد که پشه ها خطرناک ترین موجود روی این کره خاکی برای حیات انسان هستند.

 

چه چیزی باعث خطرناک بودن پشه ها میشود؟
آنها با وجود کوچکی شان، ناقل بیماری های کشنده هستند. بدترین آنها مالاریاست که سالانه 600 هزار نفر را می کشد و 200 میلیون نفری که سالانه از این بیماری جان سالم به در می برند هم چند روزی ناتوان میشوند. این بیماری همواره در کمین نیمی از مردم دنیاست و سالانه باعث از دست رفتن میلیاردها دلار از بهره وری میشود.

 

سایر بیماری هایی که از پشه ها منتقل میشود، هم خطرناکند مثل تب دنگی، تب زرد و یا زیکا که اخیرا در آمریکای جنوبی شیوع وحشتناکی داشته است. بیش از 2500 گونه پشه وجود دارد و آنها در هر منطقه از جهان به جز قطب جنوب یافت می شوند. در طول فصل اوج تولید مثل، آنها از هر حیوان دیگر بر روی زمین (به جز موریانه ها و مورچه) بیشترند!

 

آشنایی با کشنده ترین جانوران دنیا برای انسان!!

 

پشه ها باعث مرگ دهها هزار نفر از جریان ساخت کانال پاناما بودند و حتی در برخی موارد دیده شده که الگوهای جمعیتی را در مقیاس بزرگ تحت تاثیر قرار داده اند. (مثل مورد اخیر زیکا که دولت السالوادر را مجبور کرد از زنان این کشور بخواهد تا 2 سال باردار نشوند.)

 

با این حال پشه ها کمتر مورد توجه قرار میگیرند. مثلا بخاطر نهایتا 10 مرگ در سال بر اثر حمله کوسه ، تلویزیون های امریکا چیزی حدود یک هفته در سال را به مرگ بر اثر حمله کوسه اختصاص می دهند اما در شرایطی که پشه ها 50 هزار برابر کوسه ها آدم می کشند اما من در هیچ کانال تلویزیونی اثری از یک هفته برنامه در مورد پشه ندیده ام!

پنج نکته درباره ویروس “زیکا”
در واکنش به شیوع ویروس زیکا گروهی از کارشناسان با جمع‌آوری اطلاعاتی در مورد این ویروس و پشه “آئدس” که ناقل آن است و با انتشار یافته‌های خود، نکات لازم و ضروری را در اختیار مردم گذاشته‌اند. دکتر “درک مک فادن” از دانشگاه تورنتوی کانادا گفت: شیوع ویروس زیکا به شدت به جمعیت پشه‌ها وابسته است که در سراسر قاره آمریکا وجود دارند و اکنون در تعداد قابل توجهی از کشورها این ویروس مشاهده شده است.

 

آشنایی با کشنده ترین جانوران دنیا برای انسان!!

 

در حقیقت سازمان جهانی بهداشت برآورد کرده که در سال جاری میلادی (2016) در سراسر جهان سه تا چهار میلیون نفر از مردم جهان به این ویروس مبتلا می‌شوند. مرکز کنترل و پیشگیری امراض آمریکا به زنان باردار نسبت به سفر به بیش از 20 کشور و منطقه که در آن‌ها ویروس زیکا مشاهده شده هشدار داده‌اند. به گزارش لایوساینس، نکات حائز اهمیتی که باید درباره ویروس زیکا دانست شامل موارد زیر می‌شود:

 

1. ویروس زیکا به طور معمول در بیشتر افراد با علائم و نشانه همراه نیست. در حقیقت علائم این بیماری از هر پنج نفر تنها در یک مورد مشاهده می‌شود و شامل تب، درد مفاصل و ماهیچه‌ها و التهاب ملتحمه است. این ویروس علاوه بر آنکه می‌تواند با بروز عارضه میکروسفالی در نوزادان ارتباط داشته باشد با خطر ابتلا به بیماریهای عصب شناختی در افراد بزرگسال نیز مرتبط است. سندرم “گیلن باره” یکی از این بیماریهاست که بر اثر آن سیستم ایمنی بدن به بخشهایی از سیستم عصبی حمله می‌کند.

 

2. پشه آئدس ناقل ویروس زیکاست و افراد از طریق گزیدگی پشه آلوده به ویروس زیکا به این عفونت مبتلا می‌شوند. پشه ناقل این ویروس در مناطق استوایی و نیمه استوایی پیدا می‌شود. این پشه همچنین عامل انتقال ویروس‌های تب دنگی و چیکونگونیاست.

 

3. کارشناسان به افرادی که قصد دارند به این مناطق سفر کنند، توصیه می‌کند که از خود در برابر گزیدگی این پشه‌ها مراقبت کنند چرا که بزرگترین فاکتور خطرزا در ابتلا به این بیماری محسوب می‌شود.

 

4. ویروس زیکا درمان خاصی ندارد. اگرچه با تست خون می‌توان این ویروس را تشخیص داد در حال حاضر درمانی برای این عفونت وجود ندارد. افراد مبتلا به این بیماری می‌تواند از داروهایی همچون استامینوفن برای کاهش تب و درد ناشی از عفونت استفاده کنند.

 

5. این احتمال وجود دارد که بین ویروس زیکا و تولد نوزادان مبتلا به عارضه میکروسفالی ارتباطی هست اگرچه هنوز این ادعا ثابت نشده است.