دکتر بهروز باریک بین با اشاره به اینکه سفید شدن زودرس موها در هر سنی ممکن است ایجاد شود، گفت: ژنها مسئول سفید شدن موها هستند. این ژنها وابسته به جنس نبوده و منجر به سفید شدن زودرس موها می شوند. وی در ادامه گفت: رنگدانههای موجود در سلولهای ریشهای موها، عامل طبیعی رنگ مو هستند و زمانی که ساخت این رنگدانهها در سلول متوقف شود، مو رنگ خود را از دست میدهد و سفید میشود.
باریک بین مهمترین علت سفیدی زودرس مو را افزایش سن و مسائل ارثی و ژنتیکی دانست و افزود: سفید شدن مو یک روند طبیعی پیری محسوب میشود. تمام انسانها با گذشت سن آن را تجربه میکنند و فرد به ندرت در اثر کمبود ویتامینهای گروه B یا کمبود عناصر روی، مس، ید و آهن دچار سفیدی مو میشود.
قائم مقام مرکز تحقیقات کاربرد لیزر در علوم پزشکی، وجود استرسهای محیطی را در بروز سفیدی زودرس مو موثر دانست و ادامه داد: وجود این استرسها ممکن است به دلیل مصرف مواد مخدر، سیگار، کم خوابی و آلودگی هوا باشد. وی افزود: به دنبال این استرسهای محیطی، ریزش مو وجود دارد که بیشتر موهای سیاه می ریزد و موهای سفید روی سر باقی میماند در حالی که فرد تصور میکند که موهای سفیدش بیشتر شده است.
باریک بین رژیم غذایی سخت و طولانی مدت، بیماری کم خونی و تیروئید را از دیگر عوامل تاثیرگذار در بروز سفیدی زودرس مو دانست و اظهار کرد: وجود بعضی از بیماریهای پوستی مانند لک و پیس باعث سفید شدن ناحیهای از بدن مثل پوست سر، ابروها و مژهها میشود و به دنبال آن سفید شدن لکهای و یا گلولهای مو بروز میکند.
وی در پایان شیوه زندگی طبیعی، تغذیه سالم و مناسب را در به تعویق انداختن سفیدی مو به ویژه در سن پایین موثر دانست و گفت: استفاده از داروهایی که مس دارند و داروهای گیاهی مانند حنا در جلوگیری از ریزش و سفیدی مو بسیار مفید است.