وکیل ملکی، هزینه وکیل ملکی تهران

وکیل ملکی، هزینه وکیل ملکی تهران

چند درصد بعد از بی هوشی به هوش می آییم

چند درصد بعد از بی هوشی به هوش می آییم

آبا با بیهوش شدن بر اثر یک حادثه دوباره به طور حتم بهوش می آییم ؟

 

وقتی قرار است به دلیل انجام عمل جراحی در اتاق های عمل بیمارستان بیهوش شویم دغدغه یک بیهوشی ایمن و بی خطر را داریم نگرانی از اینکه ممکن است بیهوش شویم و دیگر به هوش نیایم و یا اینکه در زمان بیهوشی چه خطراتی ممکن است ما را تهدید کند.

 

دکتر سید علیرضا مهدوی متخصص بیهوشی و مراقبت های ویژه و عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی در گفت و با خبرنگار عصر ایران به تمامی پرسش های مرتبط با بیهوشی ایمن در بیمارستان ها پاسخ گفت.

 

برای بیهوشی ایمن چه نکاتی باید رعایت شود
دکتر مهدوی در پاسخ به این پرسش که روند بیهوشی بیماری که باید تحت عمل جراحی قرار بگیرد چگونه است گفت: بعد از تشخیص جراح مبنی بر لزوم عمل جراحی، بیمار برای مشاوره بیهوشی به متخصص معرفی می شود که در این مرحله اخذ شرح حال کلی از بیمار شامل وزن، سن، جنس و یا داشتن بیماری های زمینه ای و ژنتیکی مورد بررسی قرار می گیرد.

 

وی با بیان اینکه داشتن اطلاعات لازم در زمینه بیماری های ژنتیکی بسیار مهم است خاطر نشان کرد:  داشتن اطلاعات لازم از بیمار بسیار مهم است زیرا بیماری نادر ژنتیکی وجود دارد که در آن فرد حساسیت شدیدی به داروهای بیهوشی دارد و لذا اگر به این موارد توجه کافی نشود ممکن است در زمان دادن بیهوشی بیمار دچار انقباضات شدید عضلانی و یا موارد مرتبط یا متابولسیم شده که این مشکلات در نهایت  می تواند باعث بروز اتفاقات ناخوشایند و در نهایت مرگ بیمار شود.

دکتر مهدوی ادامه داد: پزشک بیهوشی در مواقعی که بیمار دچار مشکلات ریوی ،قلبی و یا کلیوی باشد درخواست مشاوره پزشکی از متخصص مرتبط را کرده و بعد از برسی کامل و انجام آزمایشات لازم اقدام به بیهوش کردن بیمار در اتاق عمل می کند.

 

با ترکیبی از داروهای مختلف بیهوش می شویم
دکتر مهدوی در ادامه با بیان اینکه بیمارتوسط ترکیبی از داروها تحت پوشش بیهوشی عمومی قرار می گیرد در مورد چگونگی کار کرد این داروها گفت: یکی از این داروها که معمولا در داخل بخش و به صورت خوراکی و یا تزریق وریدی به بیمار در زمان بیهوشی داده می شود باعث شده تا وی چیزی را از اتفاقات اتاق عمل به یاد نیاورد که این موضوع باعث کاهش اضطراب بیمار شده و معمولا درکودکان نیز باعث آرامش می شود.

عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی ادامه داد: داروی بعدی که در زمان بیهوشی استفاده می شود باعث می گردد تا بیمار به خواب عمیق برود ولی به دلیل اینکه بیمار در همان حالت خواب نیز ممکن است نسبت به تحریکات دردناک پاسخ هایی مانند بالا رفتن ضربان قلب و یا فشار خون بدهد  که این مورد خطرناک است لذا از داروی دیگری که  وظیفه از بین بردن درد را دارد استفاده می شود.

دکتر مهدوی خاطرنشان کرد :زمانی که بیمار بیهوش می شود تنفس وی باید تحت نظر متخصص بیهوشی انجام شود که در این زمینه لوله ای در نای بیمار کار گذاشته می شود و حال اگر در این مرحله شل بودن عضلانی وجود نداشته باشد  علاوه بر اینکه جراح به دلیل واکنش انقباضی عضلات نسبت به جراحی دچار مشکل می شود متخصص بیهوشی نیز در کار گذاشتن لوله تنفسی با مشکل مواجه می شود و بنابر این  لازم است تا داروی دیگری در زمینه شل کردن عضلات نیز در ترکیب داروی بیهوشی قرار بگیرد.

 

چه زمانی ممکن است بیمار به هوش نیاید؟
دکتر مهدوی در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه چه زمانی ممکن است بیمار پس از جراحی به هوش نیاید گفت:زمانی که بیماری به هوش نمی آید ممکن است اتفاقات مختلفی برای وی افتاده باشد که این اتفاقات متفاوت است.

وی ادامه داد:اگر بیماری تحت عمل جراحی معمولی قرار بگیر باید حتما بعد از عمل به هوش بیاید ولی اگر به هوش نیامد حتما  مشکلی وجود داشته است که در اینگونه موارد حتما باید مواردی از جمله اشکال در سیستم تنفسی مورد برسی قرار بگیرد.

 

زیرا ممکن است لوله ایی که به منظور تنفس در نای بیمار کار گذاشته شده است از مکان خود خارج شده و بیمار دچار وقفه تنفسی شده باشد که دربرای جلوگیری از این مشکلات نیز خوشبختانه  امروزه با وجود دستگاه های پیشرفته پایش این موارد به حداقل رسیده به طوریکه که در صورت بروز چنین مشکلی دستگاه سریعا با اخطار هایی که می دهد وضعیت خطرناک بیمار را به پزشک اطلاع داده و می توان به سرعت مشکل را مرتفع کرد ولی لزوم داشتن چنین دستگاه هایی برای تمامی اتاق های عمل لازم است.

 

این متخصص بیهوشی با بیان در صورتیکه بیمار بیهوشی استانداردی را بگیرید امکان بروز مشکل برای وی بسیار کم است خاطر نشان کرد: در موارد بسیار نادر که بیمار به صورت ژنتیک به داروهای بیهوشی حساسیت داشته و یا اینکه متخصص بیهوشی  در اتاق عمل حاضر نباشد امکان بروز اتفاقات ناخوشایندی وجود دارد.

 

داروهای بیهوشی در کشور استاندار های لازم را دارند
دکتر مهدوی در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه آیا داروهای بیهوشی که در کشور استفاده می شود همگی از استاندارهای لازم برخوردار هستند یا خیر گفت: داروهای بیهوشی جزو داروهایی هستند که وزارت بهداشت در زمینه استاندارد بودن آن کنترل شدیدی را دارد. در گذشته گاهی به دلیل عدم نگهداری صحیح دارو مشکلاتی به وجود آمده بود ولی هم اکنون کنترل های بسیار سختگیرانه ای اعمال می شود و لذا در این مورد مشکلی وجود ندارد.

 

بیهوشی بهتر است یا بی حسی
وی در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر اینکه در انجام عمل های جراحی بی حسی بهتر است یا بیهوشی عمومی گفت: در این زمینه بیمار باید اختیار را به دست متخصص بیهوشی  واگذار کند زیرا فقط متخصص بیهوشی می تواند درباره اینکه در انجام عمل از بی حسی موضعی استفاده شود یا بیهوشی عمومی نظر بدهد. زیرا بهترین شخص برای این منظور پزشک است.

روانشناسی آنلاین ، خدمات مشاوره

روانشناسی آنلاین ، خدمات مشاوره