وکیل ملکی، هزینه وکیل ملکی تهران

وکیل ملکی، هزینه وکیل ملکی تهران

آیا افراد مبتلا به دیابت نباید روزه بگیرند؟

آیا افراد مبتلا به دیابت نباید روزه بگیرند؟

به گزارش ایران ناز روزه گرفتن در طول ماه رمضان، یک تمرین معنوی مهم است. اما وقتی فردی مبتلا به دیابت باشد باید در انجام این فریضه با آگاهی کامل اقدام نماید. هنگامیکه دیابت دارید، باید بدانید که روزه گرفتن چگونه بر دیابت شما تاثیر خواهد گذاشت.

 

قطعا نه، این که چه کسانی باید روزه بگیرند و یا اینکه نباید روزه بگیرند، بر اساس آیه های قرآن کریم و همچنین آموزه‌های اسلامی مشخص و تعیین شده است. قرآن کریم می‌فرماید، گروه‌هایی از مردم وجود دارند که مجبور نیستند روزه بگیرند، بویژه اگر روزه،

 

سلامت آنها را در معرض خطر قرار می‌دهد. این افراد شامل کودکان، زنان باردار یا شیرده، افراد مسن و کسانی می‌باشد که بیمار هستند و یا ممکن است با روزه گرفتن، خودشان را بیمار کنند.افراد مبتلا به دیابت کنترل نشده، مبتلایان به دیابت نوع ۱ که انسولین تزریق می‌کنند،

 

آیا افراد مبتلا به دیابت نباید روزه بگیرند؟

 

یا مبتلایان به دیابت نوع ۲ با یک رژیم مخلوط با انسولین، یا افرادی که اغلب سطح قند خون بسیار بالا یا بسیار پایینی دارند نیز، جزو این گروه هستند.ممکن است برای شما سوال باشد که: من افراد متعددی را می‌شناسم که مبتلا به دیابت هستند و روزه می‌گیرند، و مشکلی هم ندارند. اما آیا روزه برای من هم بی ضرر است؟

 

پاسخ این است: بسیاری از افراد مبتلا به دیابت می‌توانند در صورت موافقت پزشک معالجشان، بدون خطر روزه بگیرند، اما این موضوع در مورد هر فرد متفاوت است. بخشی از تصمیمی که شما با پزشکتان خواهید گرفت، به نوع داروی دیابتی که شما مصرف می‌کنید بستگی دارد.

 

مهم است قبل از ماه رمضان با پزشکتان ملاقاتی ترتیب دهید تا در مورد اینکه روزه گرفتن چگونه ممکن است بر دیابت شما تاثیر بگذارد، صحبت کنید. پزشک شما ممکن است یک تغییر در برنامه دارویی شما را پیشنهاد کند و یا شما را از روزه گرفتن منع نماید.خطر پایین آمدن بیش از حد سطح گلوکز خون، در افرادی که انسولین یا قرص‌های مخصوص دیابت مصرف می‌کنند، بیشتر از بقیه است.

 

آیا افراد مبتلا به دیابت نباید روزه بگیرند؟

 

فعالیت فیزیکی در ساعات روزه را محدود کرده و به بعد از افطار موکول کنید. برای پی بردن به اینکه آیا دارویتان شما را در معرض خطر قند خون پایین قرار می‌دهد یا نه و در مورد نحوه جلوگیری از آن با پزشکتان صحبت کنید.در حالیکه سطح قند خون پایین ممکن است در طول روز اتفاق بیفتد، اما بعد از اینکه موقع افطار شد، احتمال بیشتری برای پرخوری وجود دارد. مراقب خوردن شیرینی زیاد باشید و اندازه‌های سهم غذایتان را متعادل نگه دارید.

 

با اینکه ماه رمضان بعنوان زمان روزه داری (پرهیز از غذا خوردن) شناخته شده است، اما افزایش وزن برای مردم در طول این ماه، چندان غیر معمول نیست، زیرا در برخی از خانواده‌ها، هر وعده افطار، مانند یک جشن مفصل است!اگر سطوح گلوکز به زیر ۷۰ رسید، ۱۵ گرم کربوهیدرات در یکی از فرم‌های زیر مصرف کنید: ۴ قرص گلوکز، ۰.۲ لیتر نوشابه معمولی، ۰.۱ لیتر آب میوه یا ۱ تیوب ژل گلوکز. ۱۵ دقیقه صبر کرده و دوباره قند خونتان را چک کنید.

 

و اگر افطار تا یک ساعت بعد سرو نمی‌شود، یک میان وعده مصرف کنید.خیر، شما باید مصرف داروی دیابت تان را ادامه دهید، اما آنرا در زمان‌های مختلفی مصرف خواهید کرد. دوز داروی شما نیز ممکن است تغییر کند. این، یکی از دلایلی است که، چرا بسیار مهم است قبل از ماه رمضان با پزشکتان صحبت کنید. با مشورت با پزشکتان، شما می‌توانید از قبل برنامه‌ریزی کنید که داروهای دیابت شما ممکن است چگونه نیاز به تغییر داشته باشند.

 

آیا افراد مبتلا به دیابت نباید روزه بگیرند؟

 

سحری باید شامل مقدار متعادلی از منابع، غلات کامل از کربوهیدرات‌های نشاسته‌ای و همچنین مقداری پروتئین و چربی برای کمک به کاهش سرعت هضم، و کمک به حفظ احساس سیری در طول روز باشد. گزینه‌های سالم صبحانه که برای یک ماه رمضان گرم و تابستانی مناسب است،

 

عبارتند از:مطابق با سنت، روزه بعد از اذان مغرب شکسته می‌شود، و افطار با خوردن خرما و نوشیدن چای آغاز می‌شود. خوردن خرما را به ۱ تا ۲ عدد محدود کنید. در طول شب، مقدار زیادی آب و نوشیدنی‌های بدون شکر بنوشید، اما از نوشیدنی‌های کافئین دار اجتناب کنید، زیرا می‌توانند باعث کم شدن آب بدنتان شوند. در حالیکه وعده‌ی افطار، زمان جشن است، اما سعی کنید پرخوری نکنید. با متخصص تغذیه‌تان،

 

در مورد یک برنامه غذایی مخصوص ماه رمضان صحبت کنید.به یاد داشته باشید که از سهم‌های معقول استفاده کرده و برای سالم غذا خوردن از دستورالعمل‌هایی مشابه آنچه که در بقیه سال انجام می‌دادید، پیروی کنید، با تاکید بر غلات کامل، منابع گوشتی، و مقدار کمی از چربی‌های مفید برای قلب. ضمنا قندهای افزوده را هم محدود سازید.