وکیل ملکی، هزینه وکیل ملکی تهران

وکیل ملکی، هزینه وکیل ملکی تهران

افزایش قدرت یادگیری و یادآوری سالمندان با مصرف فراوان آب

افزایش قدرت یادگیری و یادآوری سالمندان با مصرف فراوان آب
به گزارش ایران ناز رئیس انجمن علمی تغذیه و غذا گفت: بسیاری از افراد فقط مصرف غذاهای دریایی را در تقویت حافظه سالمندان مؤثر میدانند حال آنکه یکی از دسترس‌ ترین مواد خوراکی یعنی آب هم در تقویت قوه یادگیری و یادآوری سالمندان مؤثر است.
مصرف فراوان آب قدرت یادگیری و یادآوری سالمندان را بالا میبرد
سیدضیاءالدین مظهری در گفت‌وگو با خبرنگار بهداشت و درمان فارس در مورد تاثیر تحرک و تغذیه در سلامت سالمندان اظهار داشت: تحرک داشتن در هر سن و سالی می‌تواند در ایجاد نشاط‌ و انگیزه موثر باشد و از سستی عضلات و پوکی استخوان جلوگیری کند که این مسئله در سالمندان بیشتر تاکید می‌شود.

 وی ادامه داد: سالمندان معمولاً به دلیل از دست دادن همسرشان و نداشتن همدم افسردگی‌هایی دارند که باید بیشتر استراحت بکنند که هر روز از توان عضلات سالمندان و توان مقاومت استخوان‌های بدن آنها کاسته می‌شود. در نتیجه با کوچکترین حادثه‌ای سالمندان دچار شکستگی می‌شوند که ممکن است دور باطل عدم تحرک و سوء‌تغذیه به وجود بیاید.

به گفته این متخصص تغذیه و رژیم درمانی سالمندان باید برای جلوگیری از افزایش وزن بدن یا ثابت نگه داشتن آن از یک ترکیب تغذیه‌ای متعادل و متنوع در چارچوب عادات غذایی و امکانات اقتصادی استفاده کنند تا از شدت بیماری‌ها کاسته شود که در تسریع روند درمانی آنها بسیار موثر است.

وی ادامه داد:سالمندان باید در برخی از موارد حتی اگر میلی ندارند جرعه جرعه آب بنوشند و از سبزیهای رنگا‌رنگ و گوناگون چه پخته و خام خود را محروم نکنند. چون استفاده از منابع غذایی حاوی فیبر مانند سبزی، میوه، نان‌های سبوس‌دار یا حبوبات که اغلب سالمندان از ترس نفخ نمی‌خورند می‌تواند از خشکی مزاج که به مرور تبدیل به هموروئید یا سردرد و فشارهای شکمی می‌شود جلوگیری کند.

مظهری تصریح کرد: لبنیات کم چرب کلسیم بدن را تامین می‌کند و افراد مسن که علاقه چندانی به استفاده از شیر و لبنیات ندارند می‌توانند با رنده کردن سیب، هویج یا موز و تغییر طعم بخشی از نیازهای بدن به پروتئین و ریبوفلاوین را که در چرخه انرژی و توانمندی موثر است تامین می‌کند.

رئیس انجمن علمی تغذیه و غذا تاکید کرد: سالمندانی که به شیر حساسیت دارند یا آن را تحمل نمی‌کنند می‌توانند ماست‌های کم‌چرب به‌ویژه پروبیوتیک را جایگزین کنند. دوغ‌های پروبیوتیک مانند کفیر هم می‌تواند از اختلالات معده جلوگیری کند.

نظم در وعده‌های غذایی از دیگر نکاتی بود که این متخصص تغذیه و رژیم درمانی به آن اشاره کرد و گفت: خوردن صبحانه حتی به مقدار ناچیز و بهره‌گیری از میان وعده‌ها با استفاده از سبزی و میوه به صورت پخته یا خام می‌تواند میان وعده خوبی را تشکیل دهد.

وی گفت: استفاده از مغزهای خام مانند پسته، گردو و بادام به صورت پودر شده هم می‌تواند مواد معدنی و مغذی سالمندان را تامین کند و در ضمن نفخ هم ایجاد نمی‌کند البته به شرط آنکه در سوپ یا شیر ریخته شود.همچنین استفاده از پودر مغزها و تامین اسیدهای چرب از چروکیدگی زودرس پوست سالمندان جلوگیری می‌کند.

استاد دانشگاه سابق علوم پزشکی ایران برای تقویت بهتر حافظه سالمندان آبزیان را غنی‌‌ترین منبع دانست و گفت: ماهی، میگو، روغن ماهی و حتی کپسول‌های امگا3 می‌تواند به کاهش التهاب‌های احتمالی و افزایش قدرت حافظه کمک کند. وی تاکید کرد: چکاندن چند قطره آبلیمو یا نارنج تازه روی غذا جذب آهن غیر هِم را بالا می‌برد در تقویت حافظه موثر است.حتی مصرف فراوان آب در افزایش توان یادآوری و یادگیری هم موثر است.

به گفته مظهری قرار دادن ساق پا روزانه به مدت 2.5 دقیقه در معرض آفتاب به شرطی که التهاب پوستی ایجاد نکند نیز برای تامین ویتامین D3 و پیشگیری از پیشرفت پوکی استخوان موثر است. وی بیان داشت: راه رفتن در اتاق برای سالمندانی که قادر به خروج از خانه نیستند حتی با استفاده از واکر سبب تحرک حتی اندک می شود چرا که تحرک از خروج کلسیم و مواد معدنی جلوگیری می‌کند.