وکیل ملکی، هزینه وکیل ملکی تهران

وکیل ملکی، هزینه وکیل ملکی تهران

مهمترین علائم ضربه مغزی

مهمترین علائم ضربه مغزی

يک جراح مغز و اعصاب با اشاره به اينکه تمام ضربه هاي وارد شده به سر با آسيب جدي همراه نيست، اظهار داشت: ضربه اي که بيهوشي خفيف ايجاد مي کند، درمانپذير است، ولي ضربه هاي شديدتر که با شکستگي جمجمه و له شدگي مغز همراه است، صدمات متعددي به نسج مغزي مي زند.

دکتر حميد رحمت اظهار داشت: در ضربه هاي مغزي که با پارگي شريان همراه است، مقدار زيادي خون در فاصله کمي در زير استخوان و خارج سخت شامه جمع مي شود که در اين صورت فرد مصدوم به جراحي نياز دارد، در حالي که در بسياري از خونريزيها نيازي به جراحي نيست و درمانهاي ديگر انجام مي شود.
وي ادامه داد: در ضربه هايي که تنها پوست سر آسيب مي بيند مشکل حادي به وجود نمي آيد، ولي در ضربه هاي شديد مغزي امکان خونريزي هاي متعدد در داخل مغز وجود دارد که درمان اين موارد خيلي رضايت بخش نيست.

عضو هيأت علمي دانشگاه علوم پزشکي تهران با اشاره به اينکه اگر شدت ضربه، بيهوشي کامل به همراه داشته باشد، به نسج مغزي صدمات زيادي مي زند، اظهار داشت: در بعضي از ضربه هاي مغزي به علت چرخش مغز در داخل جمجمه شکستگي هاي متعددي در قسمتهاي مختلف ايجاد مي شود و در اين حالت امکان بيهوشي فرد وجود دارد و يا علائم عصبي و فلج اعضا اتفاق مي افتد که امکان بهبود بعضي از اندامهاي فلج پس از درمان وجود دارد.
وي خاطرنشان کرد: اصولاً بيش از 85 درصد ضربه هاي وارد شده به مغز خفيف است و با دو تا سه روز بستري شدن قابل درمان هستند، در حالي که 15 درصد ضربه ها احتياج به درمان پزشکي دارند که حدود 5 درصد آنها ضربه هاي مغزي شديد هستند.

دکتر رحمت، مهمترين علايم ضربه مغزي را بيهوشي، استفراغ مکرر و قطع تنفس دانست و افزود: باز کردن راه تنفسي مصدوم در محل حادثه اهميت زيادي دارد و با توجه به زمان به هوش آمدن، عوارض مختلفي براي فرد به وجود مي آيد.
اين جراح مغز و اعصاب با بيان اينکه سقوط از بلندي، تصادفات، اصابت اجسام سخت به جمجمه مانند سنگ يا ميله آهني از علل ايجاد ضربه مغزي هستند، گفت: در درمان فردي که دچار ضربه مغزي شده، برطرف کردن مشکل تنفسي، پايين آوردن فشار مغز و مطمئن شدن از نداشتن عفونت ثانويه ضروري است و در بعضي مواقع براي فرد صدمه ديده دستگاه تنفس مصنوعي استفاده مي شود.

دکتر رحمت ادامه داد: در همه موارد شکستگي جمجمه، احتياجي به جراحي نيست، تنها وقتي که شکستگي با جابه جايي استخوان جمجمه همراه باشد و فشار روي مغز وارد شود به جراحي نياز دارد.
وي در پايان اظهار داشت: مواظبت از کودکان و استفاده از حفاظ ايمن در لبه هاي بالکن و پشت بام به منظور جلوگيري از سقوط، رعايت اصول ايمني و سالم تر سازي جاده ها، نوسازي وسايل نقليه، رعايت اصول بهداشت کار و همچنين استفاده از کلاه ايمني توسط موتورسواران و کساني که در ساختمانها کار مي کنند، مهمترين راه هاي پيشگيري از وارد آمدن ضربه مغزي هستند.