عمل جراحی زیبایی گاهی یک امر ضروری است . مانند افرادی که دچار سوختگی یا تصادف و مواجه شدن با بد شکلی جسمی شده اند و یا افرادی که مادرزادی دچار بدشکلی جسمی هستند.
اما افراد زیادی هستند که بدون بد شکلی بدن ، به عمل جراحی زیبایی روی می آورند. این افراد از وضع ظاهری خود راضی نیستند و احتمالاً خود پنداره و خود تصویری پایینی دارند. که عمدتا با عمل زیبایی نیز اعتماد به نفس خود را به دست نمی آورند.
علت اصلی خود زشت انگاری بعضی از ما چیست؟
کمال گرایی
تیپ کمال گرا مربوط به افرادی است که تمایل دارند تمام کارهای خود را به بهترین وجه انجام دهند ، اما معمولا نتایج امور برایشان رضایت بخش نیست. این خصیصه در مواردی تشدید و به شکل بیمار گونه به وسواس فکری تبدیل می شود. در این حالت تصویری که این افراد از خود دارد نامطلوب تر از تصویر واقعی شان است.
مد گرایی
از سوی دیگر مد ها و مدل هایی برای زیبایی به وجود آمده است که ملاک و معیاری برای بسیاری شده اند. فرهنگ و ارزش های غرب از طریق ماهواره و اینترنت تاثیر می گذارد . بعضی به دنبال چهره های مطرح و هنرمندان سرشناس دیگر کشور ها هستند و آن ها را الگو قرار می دهند و برای اینکه مثل آن ها شوند به جراحی زیبایی رو می آورند.
بسیاری از شاخص های زیبایی در بین جوانان تغییر کرده . این شاخص های زیبایی به مرور زمان تغییر میکند و ممکن است خود این مدها از مد بیفتند . حتی در بعضی افراد باعث حسرت به خاطر عدم برگشت به حالت قبل از عمل زیبایی می شود.
مهم ترین توصیه به کسانی که می خواهند عمل جراحی زیبایی انجام دهند این است که دانش خود را نسبت به آن بالا ببرند و از طبعات جسمی و روحی و زیان های ناشی از آن مطلع گردند و از عوارض آن بیشتر بدانند.
بیشتر افرادی که به عمل جراحی زیبایی روی می آورند ، پس از عمل ممکن است از وضعیتی که برایشان پیش آمده راضی نباشند. این افراد یک تصور رویا گونه ای از خود دارند ، در ذهن تصویر دیگری از خود می سازند که محقق نمی شود و ممکن است دچار افسردگی ، اضطراب و حتی پرخاشگری شوند.
کسانی که به زیبایی ظاهری بیش از حد توجه می کنند و وقت و هزینه زیادی صرف می کنند ، کمتر می توانند به زیبایی درونی برسند و آن را رشد دهند.
فکر می کنید زیبایی ظاهری ماندگار تر و اثرگذار تر است یا زیبایی درونی و باطنی؟