وکیل ملکی، هزینه وکیل ملکی تهران

وکیل ملکی، هزینه وکیل ملکی تهران

آبمیوه های رانی را ننوشید چون ….

آبمیوه های رانی را ننوشید چون ….
مراجع علمی از غیربهداشتی بودن این آبمیوه خبر می دهند. به گزارش خبرنگار شریف نیوز، آبمیوه «رانی» محصول شرکت «عوجان» عربستان سعودی است و گفته می شود مجوزی برای واردات آن به ایران وجود ندارد. شرکت عربستانی عوجان برای تولید «رانی»، اسانس و ذرات خشك میوه را ـ كه در صنعت آب میوه به آن ها «پالپ» گفته می شود ـ از كشورهای دیگر وارد کرده و اسانس و پالپ را به آب اضافه كرده و آبمیوه تولید می كند. ذرات معلقی که در آبمیوه مشاهده می شود، دلیلی بر تازگی آن نیست، بلکه تازگی ظاهری «رانی» به علت وجود ماده ای به نام «بنزوات سدیم» می باشد.
 
همچنین طبق گزارش یک موسسه معتبر، با آزمایش چند قوطی آب میوه رانی در یكی از آزمایشگاه های كشور، نتایجی كه برای قوطی حاوی نكتار انبه رانی به دست آمده حاكی از این است كه این قوطی مقدار 96.2 ppm بنزوات سدیم دارد و همچنین مقدار بنزوات سدیم در شیشه نكتار موز، 263 ppm می باشد. بنزوات سدیم، ماده ی است که در صنعت مواد غذایی به عنوان نگهدارنده کاربرد دارد. از این ماده به میزان بسیار کم در سس مایونز و نوشابه استفاده می شود ولی طبق گزارش اداره استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران، استفاده از این ماده در هر نوع آب میوه غیرمجاز است.
 
علت غیرمجاز بودن استفاده از بنزوات سدیم در آب میوه این است كه آبمیوه به صورت گرم در قوطی ریخته و پر می شود و به دلیل واكنش هایی که بنزوات سدیم در حرارت انجام می دهد، استفاده از آن ممنوع می باشد؛ اما در نوشابه ها به این دلیل كه نوشابه به صورت سرد پر می شود، استفاده از این ماده مجاز است. گفتنی است، با توجه به محرز بودن عدم رعایت حداقل استانداردها در آبمیوه «رانی» و اطلاع برخی دستگاه های مسئول، هنوز معلوم نیست که چگونه این آبمیوه در این سطح گسترده به کشور وارد و توزیع می شود.