وکیل ملکی، هزینه وکیل ملکی تهران

وکیل ملکی، هزینه وکیل ملکی تهران

همه چیز درباره گل بنفشه و خواص دمنوش آن

همه چیز درباره گل بنفشه و خواص دمنوش آن

همه چیز درباره گل بنفشه و خواص دمنوش آن

 

تا به حال چیزی درباره گل بنفشه ،دمنوش آن و خواصش برای بدن شنیده اید؟گیاه زیبا و معطر بنفشه که دارای انواع زینتی و دارویی بوده، از زمان‌های گذشته از آن در درمان بیماری‌ها استفاده می‌شده است و از جایگاه ویژه‌ای در طب سنتی برخوردار است.

 

گیاه شناس معروف جرالد در مورد خواص بنفشه معطر می‌گوید: استفاده از شربت و دم کرده این گیاه برای تسکین تورم داخل گوش، بهبود خواب، درمان سر درد، آرامش قلب و … موثر است. در این مطلب سعی داریم تا روش صحیح و اصولی تهیه دمنوش گل بنفشه و خواص بی نظیر آن را برایتان شرح دهیم؛ همراه ما باشید.

 

1. درمان سردرد

استفاده از دمنوش گل بنفشه برای بهبود و درمان سردردهای ناشی از گرمی بسیار مفید است. یکی از مشکلات شایع که امروزه گریبان‌گیر بیشتر افراد جامعه شده است.

 

سردرد است که بخش عمده‌ای از این سردردها، به دلیل گرمی زیاد مغز یا خشک شدن نسبی مغز به خاطر سبک زندگی امروزی (استرس‌های زیاد فردی، دیر خوابیدن، کم بودن خواب شب، مصرف زیاد گرمی‌ها و مواد غذایی تند و طعم دهنده) می‌باشد و مصرف شربت بنفشه به درمان آن کمک شایانی می‌کند.

 

2. رفع مشکلات پوستی

این گیاه همچنین برای بیماری های پوستی از جمله خارش و التهابات پوستی موثر است.

 

همه چیز درباره گل بنفشه و خواص دمنوش آن

3.  درمان بیماری های ریوی

از مهمترین خواص بنفشه استفاده از آن برای درمان سرفه‌های ناشی از گرمی و خشکی است. طبع خنک این گیاه باعث می‌گردد استفاده از شربت و دمنوش تهیه شده از آن، باعث انعطاف‌پذیر و نرم‌شدن ریه و مجاری هوایی ‌شود.

 

بنفشه حاوی ماده لزج و مرطوب کننده موسیلاژ است که می تواند در بیماری های ریوی و خشونت صدا موثر باشد همچنین بنفشه می تواند در درمان آسم و آلرژی هایی که ناشی از گرما و خشکی است تاثیر مثبت گذارد؛ چراکه خاصیت اکسپکتورانتی دارد و به کاهش التهابات ریوی و غشای مخاطی کمک می کند.

 

برای ناراحتی های ریوی هر هشت ساعت یکبار می توان استفاده کرد.همچنین ریختن چند قطره از آب دم‌کرده این گیاه، در بینی برای باز کردن تنفس، رفع خشونت سینه و زکام بسیار مفید است.

 

4. خاصیت رفع اسهال خونی

مصرف شربت بنفشه برای افرادی که اسهال‌های خونی ناشی از گرمی و صفرا دارند، مفید است. به‌طور کلی گیاه بنفشه به دلیل داشتن طبع خنک، ضد صفرا عمل می‌کند. بنابراین علت و ریشه این نوع اسهال را برطرف کرده و باعث بهبود تحریک روده، اسهال و خون‌ریزی می‌شود.

 

5. رفع بی خوابی

استفاده از دمنوش بنفشه برای درمان بی‌خوابی مفید است، جالب است بدانید، هر مکانیزمی که منجر به کم شدن رطوبت در مغز شود، باعث بی‌خوابی می‌گردد و گیاه بنفشه برای هر بیماری که پایه خشکی دارد کمک کننده است. متخصصان طب سنتی دراین زمینه توصیه می‌کنند که یک تا دو مرتبه در طول روز از دمنوش این گیاه استفاده شود.

 

6. درمان آفت

آب دم‌کرده گیاه بنفشه برای درمان برفک دهان مفید بوده، به این منظور، مقداری از آن را در دهان نگه دارید و یا با آب تازه آن دهان‌شویه کنید، برفک دهان را برطرف می‌سازد، ورم لثه را می‌نشاند و اگر در گلو قرقره کنید آنژین را درمان می‌کند.

 

7. خواص دمنوش گل بنفشه برای نوزاد

در طب سنتی این باور وجود دارد که استحمام نوزاد در جوشانده گل ختمی و گل بنفشه، در دورانی که او مبتلا به زردی است به درمان هر چه سریع‌تر او کمک می‌کند.

 

*خواص دیگر دمنوش گل بنفشه :

-خلط آور

-تقویت ریه

-آرام بخش

-ملین

-ضد استفراغ و تهوع

-ضد التهاب

-درمان تحریکات سیستم گوارشی

-ضد التهاب و درمان دردهای استخوانی، روماتیسم

-درمان سر درد و میگرن

-درمان سوزش گلو

-درمان التهاب کلیه و مثانه

-ضد تومور

-ضد میکروب

-تقویت عروق خونی

-استفاده گسترده برای درمان سرطان های پستان و ریه

-کاهش فشارهای عصبی

-درمان سوزش ادرار

-درمان یرقان و خارش بدن

-افزایش ایمنی بدن

-کمک به کاهش فشار خون

-تصفیه کننده خون

-ادرار آور

-درمان جوش های غرور جوانی ( آکنه)

-درمان اگزما

-درمان پسوریازیس

-درمان بواسیر

 

همه چیز درباره گل بنفشه و خواص دمنوش آن

 

*طبع گل بنفشه چیست؟

گل بنفشه دارای طبیعت سرد و تر است و مصلح آن انسیون است.

 

*با روش تهیه دمنوش گل بنفشه در طب سنتی آشنا شوید:

مقدار ۵ گرم از گل بنفشه خشک و یا ۵۰ گرم از گل تازه بنفشه را در یک لیتر آب دم کنید. این دمنوش را وقتی از حرارت افتاد، با عسل یا نبات شیرین کنید. روزانه ۴ تا ۵ فنجان از چای فوق را در فاصله بین وعده های غذایی بنوشید.

 

در هنگام تهیه نباید زیاد جوشانده شود، چراکه اثر آن کاسته می‌شود.این دمنوش را تازه به تازه تهیه کرده و باقیمانده آن را نگه ندارید.

 

-دمنوش گل بنفشه و عناب

2-3 عدد عناب به این دستور اضافه کنید؛ در این صورت عناب تأمین کننده بسیار خوب ویتامین C است که در افزایش قوای بدنی مفید است و خاصیت ضد میکروبی دارد.

 

-دمنوش گل بنفشه و دارچین

اگر بدنتان دارای طبع سردی است، تکه ای چوب دارچین نیز به دستور بالا اضافه کنید.

 

*عوارض مصرف دمنوش گل بنفشه چیست؟

– دمنوش گل بنفشه برای زن باردار: بهتر است که در دوران بارداری و شیردهی از مصرف این گیاه اجتناب نمایید.

– زیاده روی در مصرف گل بنفشه موجب ضعف و سنگینی معده و آشفتگی حال می شود. همچنین زیاده روی در مصرف موجب تهوع و استفراغ می شود.