از سوی دیگر آمارها حاکی از این است که جمعیت بالای 65 سال جهان تا سال 2050 به بیش از 5/1 میلیارد نفر میرسد و این رقم در ژاپن به عنوان یکی از پیرترین جوامع دنیا مطمئناً آماری قابل توجه را به خود اختصاص خواهد داد. این موضوع بسیار مورد توجه دولت و فعالان عرصه فناوری در این کشور قرار گرفت طوری که تنها در سال 2013 دولت ژاپن بودجهای 3/14 میلیون پوندی را به توسعه روباتها در بخش نگهداری از سالمندان اختصاص داد.
اروپاییها در استفاده از تکنولوژی برای کمک به سالمندان تلاش فراوانی داشتهاند در همین راستا محققان سوئدی با ساخت روباتی بلندقامت و آبی رنگ با نام « Giraff» که یک شبکه از سنسورهای گوناگون دارد موفق شدهاند بسیاری از نیازهای سالمندان را پاسخ دهند. این روبات با سنسورهایی که سالمندان در قالب فناوریهای پوشیدنی استفاده میکنند و همچنین سنسورهایی که در گوشه و کنار خانه وجود دارد میتواند وضعیت سالمند را تشخیص دهد.
تکنولوژی نانا برای سالمندان
یکی از فناوریهایی که سالمندان جهان برای ارتقای کیفیت زندگی خود میتوانند از آن بهره بگیرند انواع میکروچیپها با قابلیتهایی مناسب تحت عنوان تکنولوژی ناناNana) technology) است که از سال 2004 تاکنون در بخشهای سلامت، امنیت، علوم شناختی، سنسورها، حرکت، شیوه زندگی و اتوماسیون کل خانه کاربرد دارد.
Balance booster: این میکروچیپ درواقع کفشی هوشمند برای سالمندان است که به حفظ تعادل سالمندان کمک میکند. اگر سالمند هنگام راه رفتن در خانه یا فضای بیرون از خانه کمی از حالت تعادل خارج شود، ویبراتورهای کفی کفش فعال شده و به این ترتیب نورونهای مغز را فعالتر میکنند تا سیگنالهای قوی تری بفرستد و تعادل به حالت معمولی بازگردد به این ترتیب احتمال سقوط و زمین خوردن وی کمتر میشود.
Online medicine cabinet: نانا تکنولوژی با ارائه یک کابینت هوشمند که به آینهای ویژه مجهز است، گامی بزرگ در عرصه سلامت سالمندان برداشته است. در این آینه دوربین و رایانهای آنلاین جاسازی شده است که با داشتن نرمافزار تشخیص چهره، میتواند در خوردن داروها به سالمند کمک کند. سالمند وقتی برای برداشتن داروهایش به این کابینت مراجعه میکند، این کابینت نامش را صدا کرده و به او سلام میکند و در صورتی که یکی از داروهایش را اشتباه بردارد یا سهواً دارویی را اضافه یا کم بخورد به وی هشدار میدهد. این کابینت همچنین بهطور اتوماتیک نسخه و میزان مجاز مصرف را برای سالمند تکرار میکند تا از خطای خود آگاه شود. محلی نیز در این کابینت برای اندازه گرفتن فشار خون سالمند وجود دارد و در صورت ثبت فشار خون بالا یا پایین، از اینترنت برای تماس گرفتن با پزشک کمک میگیرد.
Smart pill dispensers: گاه بیمار خوردن دارو را فراموش میکند به همین دلیل فناوری وارد این عرصه شده و با تولید یک وسیله هوشمند، خوردن داروهای روزانه را به سالمند یادآوری میکند البته قرار است درآینده فلش زدن در طول شب را نیز در صورت نیاز به آن بیفزایند. این وسیله میتواند برای 10 روز تا 6 بار در روز داروی تجویز شده را در اختیار سالمند قرار دهد و اگر از زمانی که باید دارو را مصرف کند
90 دقیقه بگذرد با پرستار یا خانواده وی تماس برقرار میکند.