وکیل ملکی، هزینه وکیل ملکی تهران

وکیل ملکی، هزینه وکیل ملکی تهران

بهترین مواد خوراکی برای مقابله با سینوزیت

بهترین مواد خوراکی برای مقابله با سینوزیت

سینوزیت مشکل دردناکی است. سینوس ها حفره هایی پر از هوا هستند که در ناحیه ی پیشانی، گونه ها و روی تیغه ی بینی وجود دارند و مخاط روان تولید می‌کنند که از طریق کانال های باریک واقع در حفره ی بینی خارج می شوند. مویرگ‌های زیادی این حفره ها را آبیاری کرده و آن ها را نسبت به التهاب حساس می‌کنند. در واقع سینوزیت شامل التهاب غشاهایی است که روی سینوس ها و مجاری بینی را فرش می‌کنند.

 

این مشکل به واسطه ی سرماخوردگی و رینیت(التهاب بینی) و غیره بروز می‌کند. باید بدانید که التهاب می تواند باعث ایجاد درد، حساسیت در چشم‌ها، گونه ها و بینی شده و همچنین باعث بروز سردرد و درد در گوش شود. متاسفانه سینوزیت حتی با وجود مصرف آنتی بیوتیک ها به سختی درمان می‌شود. بنابراین بهتر است مواد غذایی مناسبی مصرف شود تا مخاط روان شده از بینی دفع شوند.

 

در این مطلب مواد غذایی مناسب برای مقابله با سینوزیت و بهبود آن را بهشما معرفی می کنیم:

زنجبیل: یک چاشنی تند و سرشار از آنتی اکسیدان
زنجبیل

هیچ کاری موثرتر از رنده کردن کمی زنجبیل تازه و مصرف آن برای مقابله با سینوزیت موثر نیست.

برای مقابله با این قبیل بیماری ها علاوه بر پوشاندن مناسب خود، حتما مصرف میوه ها و سبزیجات را افزایش دهید تا به واسطه ی آنتی اکسیدان آنها سیستم ایمنی بدن تان قوی شود. توصیه می‌کنیم در تهیه ی غذاهایتان حتما از زنجبیل تازه استفاده کنید.

 

فلفل، پیاز، ترب کوهی و هر ماده ی غذایی که راه بینی را باز می‌کند
سیر و پیاز

این مواد غذایی باعث روان و دفع شدن مخاط شده و در نتیجه باعث تسکین فشار و درد در سینوس ها می شوند. فلفل تاثیر زیادی در باز شدن بینی دارد و حتی اشک را در می آورد. این خاصیت فلفل به دلیل وجود ترکیبی قوی به نام کاپسایسین است که می تواند باعث تسکین گیرنده های درد شود. این ماده همچنین باعث بی حسی گیرنده های عصبی شده و به این ترتیب التهاب را نیز کاهش می دهد.

در خصوص محصولات لبنی متخصصان عقاید متفاوت و گاه متناقض دارند. اما نتایج بررسی های متعددی نشان داده است که شیر، پنیر و محصولات لبنی دیگر باعث تشکیل مخاط می شوند. اگر تصور می کنید که با مصرف محصولات لبنی مشکل احتناق بیشتر می‌شود بهتر است زمانیکه دچار سینوزیت می شوید از مصرف آنها بپرهیزید

 

پیاز و سیر نیز سرشار از ترکیبات ضدالتهابی هستند. ترب کوهی نیز یکی از آن سبزیجات تند و تیزی است که برای مقابله با التهاب و دفع مخاط موثر عمل می‌کند. اگر مدام دچار سینوزیت می شوید تا می‌توانید تربچه میل کنید. می‌توانید در باغچه ی منزل تان تربچه بکارید. این سبزی نقلی به سرعت رشد می‌کند. می‌توانید طرز تهیه ی غذاهای هندی را نیز یاد بگیرید و چیلی را نیز به آشپزخانه تان بیاورید. این مواد غذایی باعث باز شدن راه بینی شده و مخاط را روان می سازند.

 

مایعات فراموش نشود
شربت آبلیمو

به عقیده ی متخصصان گوش، حلق و بینی هر چه میزان مصرف مایعات بیشتر باشد، مخاط روان تر شده و زودتر دفع می شوند. توصیه می‌کنیم از مصرف زیاد مایعات شیرین مانند آب میوه ها بپرهیزید چون تاثیری در بهبود وضعیت نداشته و امکان دارد آن را بدتر نیز بکنند. توصیه می‌کنیم روزانه بین ۸ تا ۱۰ لیوان مایعات مفید و سالم میل کنید.

 

مایعات گرم بهترند
انواع چای گیاهی

یک فنجان چای داغ با کمی آب لیموترش یا یک پیاله سوپ مرغ داغ برای روان شدن مخاط فوق العاده است. همچنین می‌توانید بخور دهید. توصیه می‌کنیم به چای یا سوپ تان کمی زنجبیل رنده شده اضافه کنید. می‌توانید برای خودتان جوشانده ی زنجبیلی نیز تهیه کنید. برای این کار یک تکه ی بزرگ زنجبیل را رنده کنید و با نیم لیتر آب به مدت ۱۵ دقیقه بجوشانید. سپس دمنوش تان را صاف کرده و میل کنید. توصیه می‌کنیم روزانه چند فنجان نوشیدنی گرم میل کنید.

 

ویتامین C را دریابید
پرتقال

ویتامین C باعث تقویت سیستم ایمنی بدن شده و مانع از بروز عوامل تحریک کننده ی سینوزیت مانند سرماخوردگی یا تب یونجه می‌شود. می‌توانید با مشورت پزشک مکمل ویتامین C نیز مصرف کنید. مصرف روزانه یک تا دو گرم ویتامین C مفید است. اگر با این میزان دچار بیرون روی شوید میزان آن را کاهش دهید.

 

ویتامین E
vitamin-e

در بیشتر موارد با مصرف آجیل، روغن ها و دانه های روغنی و همچنین سبزیجات سبز نیز نمی‌توان به میزان ویتامین E مورد نیاز بدن رسید. به همین دلیل می‌توانید با نظر پزشک، مکمل نیز مصرف کنید. برای اینکه جذب ویتامین E را افزایش دهید آن را با یک ماده ی غذایی یا غذای حاوی چربی یا روغن میل کنید. حواستان به میزان مصرف ویتامین E باشد و از دز تجویز شده فراتر نروید. ویتامین E برای مقابله با التهاب فوق العاده است. آجیل ها، سیب زمینی شیرین، روعن کانولا، بادام، جوانه ی گندم و تخمه آفتاب‌گردان حاوی میزان زیادی ویتامین E هستند. مصرف روزانه ۳۰ گرم بادام و یک فنجان اسفناج پخته حدود ۱۵ میلی گرم ویتامین E به بدن می رساند. با این حال نظر متخصصان تغذیه این است که بدن به روزانه ۲۰۰ میلی گرم از این ویتامین نیاز دارد که برای رسیدن به آن نیاز به مصرف مکمل هست. حواستان باشد برای مصرف هر نوع دارو یا مکملی حتما با پزشک مراجعه کنید.

 

محصولات لبنی: احتیاط کنید
لبنیات

در خصوص محصولات لبنی متخصصان عقاید متفاوت و گاه متناقض دارند. اما نتایج بررسی های متعددی نشان داده است که شیر، پنیر و محصولات لبنی دیگر باعث تشکیل مخاط می شوند. اگر تصور می کنید که با مصرف محصولات لبنی مشکل احتناق بیشتر می‌شود بهتر است زمانیکه دچار سینوزیت می شوید از مصرف آن ها بپرهیزید. اگر متوجه شده اید که با مصرف آن ها تغییری در مشکل ایجاد نمی‌شود یا باعث بهبودتان می‌شود نیازی به حذف آن ها نیست. بدن ما به کلسیم نیاز دارد تا سالم تر بماند. اگر مجبور به قطع مصرف لبنیات می شوید بهتر است از مکمل کلسیم استفاده کنید.

 

الکل ممنوع

الکل باعث متورم شدن غشاهای سینوس ها و بینی می‌شود و به مشکل سینوزیت دامن می‌زند. به همین دلیل مصرف آن علاوه بر آسیب‌های دیگر برای سینوزیت نیز مضر است.