وکیل ملکی، هزینه وکیل ملکی تهران

وکیل ملکی، هزینه وکیل ملکی تهران

آکوتان باعث خشکی ناخن می‌شود؟

آکوتان باعث خشکی ناخن می‌شود؟
داروی آکوتان برای درمان آکنه‌های شدید، مقاوم به داروهای معمول، کیستی و ترشحی به کار می‌رود. مکانیسم اثر این دارو به این شکل است که ترشح چربی را کاهش می‌دهد و با باز کردن منافذ پوست، عوامل ایجاد آکنه را از بدن خارج می‌کند. در نتیجه میزان چربی پوست کاهش می‌یابد و خشک می‌شود. ناخن‌ها هم با وجود اینکه بافتی مرده هستند، تحت‌تاثیر قرار می‌گیرند با وجود این، تمام عوارض آکوتان بعد از اتمام دوره مصرف آن از بین می‌رود و پوست، مو و ناخن به حالت اولیه بازمی‌گردند بنابراین خانم جباری باید به متخصص پوست مراجعه کنند تا علت واقعی خشکی ناخن‌هایشان پیدا و درمان شود.

 در مورد مصرف کلسیم در کسانی که مشکل ناخن دارند چه نظری دارید؟

برخلاف باور عموم، کلسیم هیچ نقشی در ساختمان ناخن‌ها یا شکنندگی آن ندارد. ناخن‌ها به ظاهر شبیه استخوان هستند اما درواقع از شاخی‌شدن سلول‌های پوست تشکیل می‌شوند. شاخی شدن، یعنی شکل و نحوه قرارگیری پروتئین‌های سلول‌های پوست عوض می‌شود و سلول‌ها محتوای چربی خود را از دست می‌دهند.

یعنی در ساختار ناخن چربی وجود دارد؟

بله اما فقط ۵ درصد وزن ناخن را چربی تشکیل می‌دهد و از آنجا که این بافت چربی کم است، قدرت نگهداری مولکول‌های آب در آن ضعیف است. از آنجا که وجود مولکول‌های آب برای طراوت و زیبایی ناخن‌ها ضروری است و باعث چسبندگی و یکپارچگی سلول‌های ناخن می‌شود، کم آب شدن بدن روی ناخن تاثیر خواهد داشت.

پس کم‌آبی عامل شکستگی ناخن است؟

هر عاملی که محتوای آب ناخن‌ها را کاهش دهد، می‌تواند باعث شکنندگی و لایه‌لایه شدن آنها شود این عوامل می‌توانند تماس مکرر با مواد شیمیایی، استفاده مکرر از لاک پاک‌کن، تماس مداوم و مکرر با شوینده‌ها یا کاهش رطوبت هوا در زمستان باشد. مهم‌ترین علت شکنندگی و لایه‌لایه شدن ناخن‌ها عوامل محیطی هستند و یکی از این عوامل ضربه‌های مکرر است و اگر ناخن‌ها بلند باشند، احتمال شکستگی ناشی از آسیب و ضربه بیشتر می‌شود.

 شکنندگی‌ ناخن به مصرف داروی اکوتان ربطی ندارد؟

شکنندگی ناخن در اثر مصرف این دارو موقتی است و با قطع مصرف آن از بین می‌رود.به نظر می‌رسد شاید عامل محیطی شایعی که درشکنندگی ناخن‌ها دخیل است؛ یعنی خیس شدن و خشک شدن مکرر ناخن‌‌ها که باعث افزایش و کاهش مکرر محتوای آب ناخن می‌شود، علت شکنندگی ناخن این خانم باشد. این روند باعث انبساط و انقباض صفحه ناخن می‌شود، چسبندگی بین سلول‌ها را کاهش می‌دهد و لایه‌لایه و ورق‌ورق شدن ناخن‌ها را در پی دارد. این شایع‌ترین علت شکنندگی ناخن خانم‌های خانه‌دار، آرایشگران و افرادی مثل آشپزها و… است.

پس شکنندگی ناخن شایع است؟

بله و تقریبا ۲۰ درصد افراد هر جامعه‌ای دچار این مشکل هستند. البته شیوع این مشکل در خانم‌ها ۲ برابر آقایان است.این خانم مشکل تیرویید دارند، آیا بیماری‌های زمینه‌ای هم می‌توانند باعث کاهش استحکام ناخن شوند؟بیماری‌های داخلی تا حدی روی ناخن‌ها تاثیر دارند. مثلا در مبتلایان به کم‌کاری تیرویید، سرعت رشد ناخن‌ها کم می‌شود خیلی بد است.

عوامل ارثی چطور؟

بله، برخی افراد به‌طور ارثی ناخن‌های محکم‌تر و مقاوم‌تری دارند.عده‌ای تصور می‌کنند با مواد مورد استفاده در کاشت ناخن می‌توان از شکنندگی ناخن‌های طبیعی فرد جلوگیری کرد. آیا این باور درست است؟نه، هرگز نباید برای حل مشکل شکنندگی و لایه‌لایه شدن ناخن‌ها از روش‌های کاشت ناخن استفاده کرد زیرا مواد مورد استفاده در کاشت ناخن، به ناخن‌های شکننده آسیب شیمیایی شدیدی می‌زنند و باعث تشدید شکنندگی آنها می‌شوند.ضمنا لاک زدن و پاک کردن مکرر لاک به ناخن‌ها آسیب می‌رساند کار نسبتا خطرناکی است.