وکیل ملکی، هزینه وکیل ملکی تهران

وکیل ملکی، هزینه وکیل ملکی تهران

نگاهی به زندگینامه امیرخان بازیگر بالیوودی

نگاهی به زندگینامه امیرخان بازیگر بالیوودی

«عامر حسین خان» معروف به «عامرخان» یا «امیرخان» متولد ۱۴ مارس ۱۹۶۵ در «مامبای» هند یک هنرپیشه و تهیه‌ کننده محبوب و معروف است که در صنعت سینمای این کشور بسیار فعال می‌‌باشد.

امیرخان در سال ۱۹۷۳ برای نخستین بار به عنوان بازیگر خردسال در یکی، دو فیلم بازی کرد. بازی حرفه‌ای او ۱۱ سال بعد یعنی در سال ۱۹۸۴ انجام شد و اولین بار در سال ۱۹۸۸ و با فیلم «از قیامت تا قیامت» با موفقیت تجاری روبه‌رو شد و جایزه بهترین تازه‌وارد فیلم هند را به خود اختصاص داد.

امیرخان در سال ۱۹۹۶ بعد از ۸ بار نامزد شدن برای دریافت جایزه بهترین هنرپیشه کشورش، توانست با بازی در فیلم «راجا هندوستان» این عنوان را نصیب خود کند.

او در سال ۲۰۰۱ بار دیگر با بازی در فیلم «لاگان» (مالیات) برنده این جایزه گردید. فیلم «لاگان» کاندیدای دریافت جایزه اسکار هم شد. او پس از چهار سال استراحت سرانجام در سال ۲۰۰۵ در فیلم «قیام» به کارگردانی «کتان مه‌تا» بازی کرد و بار دیگر توجه همگان را به سوی خود جلب نمود.

امیرخان با حضور در چندین فیلم پرفروش و موفق هندی و عرضه یک بازی روان و دلپسند توانسته به یکی از برترین و موفق‌ترین ستارگان سینمای هند تبدیل شود.

پیشینه خانوادگی
امیرخان در «مامبای» در خانواده‌ای مسلمان چشم به جهان گشود. اصلیت و ریشه امیرخان به افغانستان می‌‌رسد. افراد خانواده او در زمینه فیلم و سینما فعال بوده‌اند. پدرش «طاهر حسین» تهیه‌کننده سینماست و عمویش «نصیر حسین» کارگردان بود. او تاکنون در چند تا از فیلم‌های پسرعمویش «منصورخان» هم بازی کرده است. برادرش «فیصل خان» بازیگر است و آن دو در فیلم «ملا» در سال ۲۰۰۰ در کنار یکدیگر بازی کردند. پسرعمویش «طارق» هم در دهه ۷۰ بازیگر بود ولی اطرافیان که امیرخان را پسری بسیار خجالتی می‌‌دیدند، هرگز فکر نمی‌‌کردند او زمانی تبدیل به یک چهره بالیوودی شود.

حرفه
امیرخان در سال‌های ۱۹۷۳ و ۱۹۷۴ به عنوان بازیگر خردسال در دو فیلم ایفای نقش کرد و بعد از آن پس از یک وقفه ۱۱ ساله در فیلم بعدی خود ظاهر شد. پس از فیلم « از قیامت تا قیامت» و موفقیت‌های عظیم پیشنهادهای بیشماری به سوی امیرخان سرازیر شد و او در دهه ۹۰ میلادی در فیلم‌های زیادی بازی کرد که معروف‌ترین آنها فیلم «دل» با بازی «امیرخان» و «مدوری دیکشیت» است. پس از آن امیرخان علاوه بر بازیگری به فیلمنامه‌نویسی هم رو آورد. در سال ۱۹۹۶ فیلم «راجا هندوستان» را بازی کرد که در آن با «کاریشما کاپور» همبازی بود. این فیلم پرفروش‌ترین فیلم آن دهه محسوب می‌‌شود.

بازی امیرخان در نقش پلیسی که در مرز کشور با تروریست‌ها می‌‌جنگد در فیلم «مسیر شورش» (۱۹۹۹) توجه منتقدین سینمایی را بیش از پیش به سوی خود جلب کرد و با بازی در نقش منفی در فیلم «زمین» (۱۹۹۹) به کارگردانی «دیپا مهتا» به این توجه و اطمینان قطعیت بخشید.

امیرخان پس از فیلم‌های موفق «لاگان» (مالیات) و «آرزوهای قلبی» در سال ۲۰۰۱ و تصاحب مجدد عنوان بهترین هنرپیشه، مدتی از بازی کناره گرفت و مدت سه سال چهره او بر سردر سینماها دیده نشد. او بیشتر این مدت را در حال آماده‌سازی برای فیلم بعدی خود «قیام» بود. «قیام» داستان واقعی یک شهیر هندی را به نمایش درمی‌آورد. هرچند فیلم «قیام» از ارزش والای تاریخی و معنوی برخوردار بود و امیرخان به نحو احسن از عهده ایفای نقش «منگال پندی» شخصیت اصلی آن برآمد ولی به دلیل کم‌علاقگی مردم هند به فیلم‌های تاریخی و غیرعشقی، فروش متوسطی داشت و سومین فیلم پرفروش سال ۲۰۰۵ این کشور شد. سال ۲۰۰۶ برای امیرخان با فیلم «آن را زعفرانی کن» آغاز شد که بار دیگر توجه منتقدین را به خود جلب نمود و او را برنده بهترین اجرا از نظر منتقدین ساخت.

این فیلم پرفروش ترین فیلم سال هند نیز لقب گرفت و نامزد حضور در اسکار شد. هرچند که «آن را زعفرانی کن» در اسکار توفیقی نیافت ولی در جشنواره بفتا در انگلیس برنده جایزه بهترین فیلم خارجی گردید. فیلم بعدی امیرخان «فنا» نام داشت که در کنار «کاجول» بازی بسیار خوبی را ارائه داد. فیلم «فنا» هم مثل اغلب فیلم‌های امیرخان یکی از پرفروش‌ترین‌های سال گردید. فیلم بعدی این بازیگر محبوب «ستارگان زمین» نام دارد که دسامبر ۲۰۰۷ اکران می‌‌شود و پس از آن نوبت «‌ojjaL» و «‌‌‌‌‌‌‌‌inijahG» می‌‌باشد که قرار است در سال ۲۰۰۸ ساخته شوند.

جدیت در کار
معروف است که امیرخان در آن واحد فقط در یک فیلم بازی می‌‌کند (این موضوع در عالم سینمای بالیوود که بازیگران سرشناس آن معمولا در دو یا چند فیلم در یک زمان بازی می‌‌کنند، عجیب است) دلیل این کار او این است که می‌‌خواهد حداکثر توانش را برای هر فیلم به کار گیرد. بعضی از مخالفان او می‌‌گویند این جدیت گاه سبب می‌‌شود که با کارگردان‌ها درگیر شود زیرا برخی از آنها به اعتراضات امیرخان توجه نمی‌‌کنند و بدون این‌که او از بازی در یک صحنه راضی باشد، به سراغ صحنه بعدی می‌‌روند.

می‌‌گویند او یک کمال‌گراست. اغلب از او ایراد می‌گیرند که زیادی روراست است و گاه می‌‌گویند از خودراضی است و خودش را از کارگردان‌ها و همکارانش برتر می‌‌داند ولی شاید تمام این ایرادها و تهمت‌ها به این دلیل باشد که او اعتقاد دارد باید تمام وجودش را وقف حرفه‌اش کند. او در زمان ضبط فیلم «رنگ‌ها» (۱۹۹۵) لباس‌های خدمتکارش را قرض گرفت، در فیلم «غلام» (۱۹۹۸) زیرنظر مربی پردل و جرات بدلکاری تعلیم رانندگی مسابقه را دید و برای بازی در فیلم «زمین» (۱۹۹۹) تمام حسن شهرتش را یک‌دفعه فراموش کرد. شاید وسواس امیرخان به کارش به‌خاطر کار گذشته او در تئاتر و شاید به دلیل تعالیم بی‌‌وقفه عمویش «نصیر حسین» در فیلم‌هایی نظیر «منزل» و «زبردست» باشد.

در حقیقت این «بازیگر متفکر» در بیشتر کارهای پشت صحنه دخیل است و چهره دست‌نخورده و معصومانه‌اش با داستان‌های رمانتیک رومئو و ژولیت کاملا هماهنگی دارد و همدردی تماشاچی را برمی‌انگیزد و این تصویر ذهنی به او اجازه نمی‌‌دهد که در بازی در نقش‌های منفی به اندازه کافی موفق باشد.

اولین فیلمی که در آن امیرخان از حالت یک جوان مجرد و گاه نوجوان بیرون آمد و تبدیل به یک جوان عاقل و بالغ شد، در سال ۱۹۹۵ و فیلم «‌‌‌‌‌‌‌‌moT elekA muH elekA» بود. او که در آن زمان خود صاحب اولین فرزند خود «جونیر» شده بود، درباره آن فیلم می‌‌گوید تجارب شخصی من و احساسم نسبت به پسرم کمک مؤثری به ایفای آن نقش کرد.امیرخان هنرپیشه قهاری است و در این راه از چهره‌اش هم کمک‌های شایانی گرفته است. او محبوب دوستداران سینمای هند است وصرف حضور او در یک فیلم، تماشاچیان بسیاری را به سینما می‌‌کشاند.

روانشناسی آنلاین ، خدمات مشاوره

روانشناسی آنلاین ، خدمات مشاوره