مواد مخدر جدید در قالب آدامس و پاستیل!

مواد مخدر جدید در قالب آدامس و پاستیل!
 كارشناسان معتقدند مواد مخدر جدید از تركیبات مواد شیمیایی تهیه شده و در قالب آدامس، پاستیل و پودر به عنوان خوشبو كننده دهان و با طعم عموماً نعنایی در بسته‌های آلومینیومی و با تصاویر جذاب رنگی به بازار عرضه می‌شود.

كارشناسان فعال در حوزه اعتیاد معتقدند این آدامس ها پس از مصرف باعث سرخوشی، بی خیالی و توهم شده و حتی می تواند منجر به مرگ فرد مصرف كننده شود.
 
‘ امیر عباس غلامی ‘ یك درمانگر اعتیاد در این زمینه گفت: آدامس های حاوی مواد مخدر از نظر شیمیایی سردسته موادمحرك فعلی آمفتامین‌ها هستند كه تحت عناوین مختلف از جمله قرص شادی و داروی عشق ارایه می شود.

وی با بیان اینكه جوانان این آدامس ها را به بهانه ایجاد احساس خشنودی و نشاط مصرف می كنند، ادامه می دهد: این آدامس ها اثر سویی بر سیستم اعصاب از طریق بروز اشكال در سیستم سروتونین و دوپامین مغز به صورت موقت و دایم دارد كه بسیار خطرناك است.

غلامی اظهار می دارد این آدامس های حاوی مواد مخدر، بازار جدید و پر سود مافیای موادمخدر دنیا را تشكیل می دهد و بر اساس گزارش های مستند بیش از هشت میلیون نفر در جهان از این آدامس ها استفاده می كنند.

‘ دیانا رستگاری ‘ یك روانپزشك نیز در این زمینه می گوید: بسیاری از جوانان عوارض مصرف این آدامس های مخدر را نمی‌دانند. وی با اشاره به اینكه این آدامس ها به عنوان خوشبو كننده دهان به فروش می‌رسند، می افزاید: گرفتگی عضلات، افزایش ضربان قلب و فشارخون، بی‌قراری و اضطراب، لرزش، افزایش دمای بدن، از دست رفتن آب بدن، افزایش استعداد ابتلا به بیماری‌های قلبی و مغزی، اختلال حافظه، افسردگی و مسمومیت از عوارض مصرف این نوع آدامس ها است.

رستگاری، نقش رسانه ها را در اطلاع رسانی و آشنایی مردم به ویژه والدین در خصوص شكل این آدامس های مخدر و عوارض آنها در جامعه بسیار مهم و ضروری می داند و می گوید: بسیاری از والدین و جوانان از مواد تهیه شده این آدامس و حتی نوع و شكل آنها بی خبرند و این وظیفه اطلاع رسانی به عهده رسانه ها به ویژه صدا و سیما است.

به گزارش ایران ناز: وی خاطرنشان می كند ضروری است در مدارس و مراكز آموزشی با به كارگیری كارشناسان حوزه اعتیاد، شكل و عوارض آدامس های مخدر به دانش آموزان و جوانان بیان شود.

‘ محمدباقر صابری زفرقندی’ مدیركل درمان ستاد مبارزه با مواد مخدر نیز در این خصوص می گوید: این نوع آدامس‌ها در واقع یك نوع تنباكوی جویدنی است كه با مواد دیگری از جمله آهك، پان و غیره تركیب و مصرف آنها موجب بروز ضایعات شدید دهان و دندان و لثه می‌شود.

وی تصریح می كند افرادی كه قصد خرید آدامس‌های مجاز را دارند بایستی دقت كنند كه آدامس حتماً دارای پروانه وزارت بهداشت باشد.

صابری زفرقندی با بیان اینكه ستاد مبارزه با موادمخدر به طور جدی عرضه و توزیع این گونه مواد را دنبال می كند، می گوید: بهترین ابزار كنترل و جلوگیری از عرضه این مواد، مردم هستند و آنان باید از مصرف هر نوع آدامس با اشكال مختلف و با مارك ناشناس كه به نوعی مشكوك به نظر می رسد، خودداری كنند.