وکیل ملکی، هزینه وکیل ملکی تهران

وکیل ملکی، هزینه وکیل ملکی تهران

خوردن ماست باعث طول عمرمی شود !

خوردن ماست باعث طول عمرمی شود !
ماست نه تنها یک میان وعده غذایى سریع، آسان و مغذى است که در تمام طول سال موجود است، بلکه محققان دریافته اند در کشورهایى که از ماست در وعده هاى غذایى شان استفاده مى کنند، طول عمر مردم آن کشورها بیشتر است.
 
درسیستم طبقه بندى مواد غذایى، ماست جزو منابع غذایى بسیار غنى از کلسیم، فسفر، ریبوفلاوین یا ویتامین B2 و ید محسوب مى شود. ماست همچنین منبع سرشار از ویتامینB12، اسید پانتوتنیک یا ویتامین B5، روى، پتاسیم و پروتئین است.
 
این مواد مغذى ماست را به یک ماده غذایى تامین کننده سلامتى تبدیل کرده است. ماست با کیفیت بسیار مطلوب حاوى باکترى هاى زنده اى است که براى سلامتى مزایاى بسیارى دارد. ماستى که حاوى باکترى هاى زنده باشد، باعث افزایش طول عمر شده و همچنین سیستم ایمنى بدن را تقویت مى کند.

تحقیقات نشان مى دهد که مصرف ماست براى افرادى که سیستم ایمنى ضعیفى دارند مانند سالمندان مى تواند واکنش هاى ایمنى بدن را تقویت کرده و مقاومت بدن را در برابر بیمارى هاى مربوط به سیستم ایمنى افزایش دهد. پژوهشى که بر روى ۱۶۲ سالمند به مدت پنج سال انجام شد، نشان داد در بین آن گروه از این سالمندان که بیش از سه نوبت در هفته ماست مصرف کردند، میزان مرگ و میر ۳۸ درصد نسبت به گروهى که کمتر از یک نوبت در هفته ماست خوردند، کاهش پیدا کرد.

به علاوه گروه دیگرى از بررسى ها نشان داده است که مصرف مواد غذایى غنى از کلسیم مى تواند چربى بدن را کاهش دهد. به این ترتیب محققان توصیه مى کنند که اگر مى خواهید وزن کم کنید، بیشتر از مواد غذایى سرشار از کلسیم بویژه فراورده هاى لبنى کم چربى مانند شیرگاو و ماست استفاده کنید. البته هنوز چگونگى تاثیر ماست در کاهش چربى بدن براى محققان مشخص نیست.

یکى دیگر از فواید ماست تقویت توانایى بدن در تشکیل استخوان ها است. ماست و همچنین شیر گاو حاوى پروتئین خاصى هستند که به رشد بدن و نیز تقویت فعالیت سلولهاى استخوان ساز در بدن کمک مى کند. به علاوه کارشناسان علم تغذیه توصیه مى کنند که مصرف فراورده هاى لبنى براى رشد استخوانهاى دختران بویژه در سن بلوغ سودمندتر از مصرف مکمل هاى حاوى کلسیم است.

ماست حاوى نوعى باکترى موسوم به لاکتوباسیلوس است که تاثیر قابل توجهى در پیشگیرى و بهبود آرتروز دارد. ازسوى دیگر مطالعات منتشر شده در مجله آمریکایى تغذیه کلینیکى حاکى از آن است که فعالیت باکترى عامل زخم معده موسوم به هلیکوباکترپیلورى نیز با مصرف ماست متوقف مى شود.

 
در بخش دیگرى از این پژوهشها که در همین مجله به چاپ رسیده آمده است که اگر چه همواره مزایاى مصرف ماست کم چرب مورد توجه بوده است اما پژوهش ها نشان مى دهد که مصرف ماست و سایر فراورده هاى لبنى پرچرب مانند شیر، پنیر، خامه، سرشیر و کره با چربى کامل به میزان قابل توجهى خطر ابتلا به سرطان روده و راست روده را کاهش مى دهد.

اگر چه نوع پرچرب این محصولات حاوى مقادیر بالاى چربى اشباع شده است، اما از سوى دیگر حاوى نوعى چربى محافظت کننده است که خاصیت پیشگیرى از ابتلا به سرطان دارد. مصرف تنها 90 گرم ماست دوبار در روز نه تنها سطح سولفیت هیدروژن و یا سایر ترکیبات سولفیتى در بدن را که باعث تنفس نامطلوب مى شوند، کاهش مى دهد بلکه همچنین از درصد تشکیل پلاک هاى دندانى و بروز پوسیدگى هاى دندانها مى کاهد.