هنگامی که به بهبود وضعیت سلامتی خود فکر می کنید ممکن است روی زمانی برای ورزش کردن، ترک عادت های بد یا تغییر رژیم غذایی خود تمرکز کنید، اما اولویت دادن به سلامت روان نیز به همان اندازه مهم است.
اتخاذ یک روش فعالانه برای زندگی بهتر، شما را با ابزارهایی برای مدیریت استرس، مواجهه با ناملایمات و مدیریت تغییرات غیرمنتظره با انعطاف پذیری و اعتماد به نفس مجهز می کند.
سلامت روان به این معنا نیست که همیشه شاد باشید بلکه درمورد داشتن مهارت های مقابله ای برای عبور از چالش های زندگی، مدیریت احساسات و حفظ روابط مثبت است.
سلامت روان شامل مراقبت های پیشگیرانه و توانایی مقابله با احساسات، استرس های زندگی و موقعیت های بحرانی با استفاده از مهارت های مقابله ای است.
سلامت روان چیزی نیست که شما با آن متولد شوید. بلکه مجموعه ای از مهارت هایی است که می توانید در طول زمان توسعه دهید. تجربیات شما و محیطی که در آن بزرگ شده اید کمک می کند چگونه استرس را مدیریت و مشکلات را حل کنید. برخی از افراد این مهارت ها را از خانواده های خود در دوران رشدشان می آموزند درحالی که برخی دیگر آنها را بعدا در زندگی به دست می آورند.
اگر مهارت های مقابله ای به شما کمکی نمی کند، یک درمانگر می تواند شما را راهنمایی کند و راههای سالم تری برای مقابله با چالش های زندگی به شما آموزش دهد.
سلامت روان یعنی احساس توانایی و اعتماد به نفس کافی برای مدیریت استرس های روزانه و بحران های جدی تر. علائم سلامت روان قوی عبارتند از:
1. کنار آمدن با تغییر: مدیریت شکست ها، چالش ها و تغییرات بدون احساس به هم ریختگی.
2. تصمیم گیری مطمئن: اعتماد به توانایی خود برای حل مشکلات و تصمیم گیری موثر.
3. روابط سالم و مرزها: حفظ روابط معنادار و با اطمینان نه گفتن درصورت نیاز.
4. داشتن هدف در زندگی: داشتن هدف در زندگی یا توانایی پیدا کردن معنا برای اینکه بتوانید پس از تجربه استرس سریعتر بهبود پیدا کنید.
5. داشتن نگرش مثبت و مهارت های مقابله ای قوی: استفاده از استراتژی های سالم مانند کمک گرفتن یا تمرین قدردانی کردن برای جلوگیری از رفتارهای مضر.
6. مدیریت استرس: مدیریت استرس به روشی متعادل.
7. خودآگاهی و عزت نفس:پذیرفتن و دیدن خود واقعی، عیوب و همه چیز.
8. تنظیم و کنترل هیجانات: مدیریت احساسات خود به طور موثر به شما این امکان را می دهد تا آرام باشید و احساسات خود را به روشی سالم بیان کنید.
9. تعادل بین کار و زندگی: اولویت بندی زمان برای خود، خانواده و مسئولیت های کاری خود.
10. مراقبت از خود: درگیر شدن در فعالیت هایی که به شما انرژی می دهد مانند ورزش و سرگرمی ها.
11. همدلی: درک احساسات دیگران و تلاش برای ارتباطات عمیق تر و احترام متقابل.
12. توانایی حضور در لحظه: زندگی کردن در لحظه و کاهش نگرانی درمورد گذشته یا آینده.
13. رضایت: لذت بردن از لحظات کوچک زندگی و رضایت از آنچه دارید.
14. انعطاف پذیری: سازگاری با موقعیت های جدید و انعطاف داشتن در برابر تغییرات یا مسیرهای غیرمنتظره.
15. خوش بینی همراه با واقع گرایی:داشتن دیدگاه مثبت درحالی که واقع بین باشید.